News

Laura Codruţa Kovesi, prima reacţie după audieri! Cum se apără fosta şefă a DNA

03.04.2019 | 16:57
Laura Codruta Kovesi prima reactie dupa audieri Cum se apara fosta sefa a DNA

Laura Codruța Kovesi a fost audiată astăzi la Curtea Supremă și așteaptă hotărârea judecătorilor în legătură cu contestația depusă de ea la decizia de a fi pusă sub control judiciar. La ieșirea de la audieri, fosta șefă a DNA a făcut declarații în fața jurnaliștilor și a răspuns întrebărilor acestora.

Ce a făcut Laura Codruța Kovesi la ÎCCJ

Laura Codruța Kovesi le-a spus jurnaliștilor că a depus o contestație în care a arătat că nu s-au îndeplinit condițiile legale pentru a fi pusă sub control judiciar și că și-a motivat argumentele în acest sens. Ea nu a putut să dezvăluie jurnaliștilor ce s-a întâmplat în sala de judecată.

Întrebată cum va fi influențată candidatura sa la funcția de procuror-șef european de anchetă, Kovesi a spus că a fost audiere publică în Parlamentul European și nu i-au fost adresate întrebări în legătură cu această anchetă. Ea spune că a primit protecție din partea SPP după ce a primit mai multe amenințări la adresa sa, decizia de a fi protejată de SPP fiind luată de CSAT.

Laura Codruța Kovesi a contestat controlul judiciar la Instanța Supremă

Ce spune Laura Codruța Kovesi despre lupta anticorupție

Întrebată dacă lupta anticorupție s-a diminuat odată cu destituirea sa de la șefia DNA, Laura Codruța Kovesi a răspuns: “Colegii care lucrează sunt aceiași în proporție de 90%. Cred că este doar o chestiune de mobilizare. Stiu că sunt curajoși și își vor continua activitatea”, însă a precizat că acestora le va fi greu să își facă treaba din cauza modificărilor legislative operate de PSD-ALDE.

Laura Codruța Kovesi a fost pusă sub control judiciar pentru 60 de zile și nu are voie să plece din țară fără aprobare sau să discute cu presa despre dosar. Ea trebuie să se prezinte de fiecare dată când este chemată la organul de urmărire penală sau la instanța de judecată.

Măsura a fost dispusă în dosarul instrumentat de Secția specială pentru investigarea infracțiunilor din justiție, în cazul aducerii în țară a fostului director al FNI, Nicolae Popa. Ea este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Laura Codruța Kovesi este în cursa pentru ocuparea funcției de procuror-șef european, decizia finală urmând să fie luate după negocierile dintre Parlamentul European și Consiliul UE.

Tags: