News

Laura Codruţa Kovesi sub asediu într-un interviu la BBC: ”Dacă aduceți metoda (SRI) în Europa, veți face mulți oameni nefericiți”

09.09.2020 | 13:59
ADVERTISEMENT

Laura Codruţa Kovesi a acordat un interviu pentru BBC, in care jurnalistul britanic, Stephen Sackur, a abordat subiecte delicate.

Fosta șefă DNA a trebuit să răspundă la întrebări legate de colaborarea cu serviciile secrete, despre acuzațiile referitoare la statul paralel, dar şi despre activitatea EPPO pe parcursul ultimului an.

ADVERTISEMENT

”Nu este vorba despre metode, ci despre aranjamentele de lucru bazate pe legislație. Am primit informații de la serviciile secrete și am deschis dosarele. Investigațiile noastre au fost făcute de procurori și polițiști și serviciile secrete nu au lucrat la aceste cazuri,” a declarat Laura Codruţa Kovesi pentru BBC.

Ce spune Laura Codruţa Kovesi despre colaborarea cu Serviciile Secrete

”Domnul Tăriceanu a spus că DNA a devenit coruptă și a devenit parte a politicului, din cauza cooperării dumneavoastră cu Serviciile Secrete? Dacă aduceți metoda în Europa, veți face mulți oameni nefericiți!” – Stephen Sackur, BBC

”La nivel european voi lucra legal, așa cum am făcut în România”, a răspuns Laura Kovesi.

”Curtea Constitutionala a spus că ați creat un sistem paralel”, a afirmat jurnalistul britanic în interviu.

ADVERTISEMENT

Fosta șefă DNA a precizat că ”nu există decizie” în legătură cu aceste acuze și a precizat că a depus o plângere la CEDO pentru că i-au fost încălcate drepturile. Laura Codruţa Kovesi a vorbit și despre rezultatele obținute în noua funcție după 9 luni de când a fost numită procuror șef european.

”Am preluat biroul în noiembrie. Pentru a-mi începe activitatea, trebuie să am procurori europeni, acei procurori care lucrează cu mine în Luxemburg și acei procurori delegați care vor lucra în statele lor naționale. Trebuie să construim noul birou, să avem toate reglementările interne, toți procurorii europeni. Este responsabilitatea dintre Comisie, PE, Consiliu și toate autoritățile naționale,” a precizat fosta șefă de la DNA.

ADVERTISEMENT
  • ”Bineînțeles că voi investiga frauda financiară, oamenii puternici, dar este important să spun că voi fi procuror în 22 de state membre.” – Laura Codruţa Kovesi (procuror șef european)