Sport

Laura Ilie, acuzații grave după ce a ratat finala olimpică la tir: ”Se fură cu nerușinare”

Laura Ilie a ratat finala olimpică la tir, în proba de pușcă 10 m aer comprimat, iar acum le acuză pe medaliate că au furat.
25.07.2021 | 12:53
Laura Ilie acuzatii grave dupa ce a ratat finala olimpica la tir Se fura cu nerusinare
ADVERTISEMENT

Sportiva noastră a fost prima sub linie în calificări și imediat după concurs a anunțat că la Paris, în 2024, își propune să aibă un rezultat mult mai bun.

După eliminare, Laura Ilie a vorbit pentru FANATIK despre concursul dificil de la Tokyo și în ciuda decepției pe care o simte, este hotărâtă să se întoarcă în poligon.

ADVERTISEMENT

După ce a ratat finala la tir, Laura Ilie a lansat o serie de acuzații

La 24 de ore după ce a ratat dezamăgitor intratarea în finala probei de pușcă 10 m aer comprimat la tir, Laura Ilie a acuzat mai multe sportive din concurs că au trișat în momentul tragerilor.

”Necazul e altul. Că fetele de pe podium trișează. Fură cu nerușinare! Cu nerușinare! Fură prin poziții neregulamentare, dar nimeni nu le spune nimic. Și fură în frunte cu China, care a dat acum campioana olimpică.

ADVERTISEMENT

Există pe Facebook o postare a unui antrenor german, care arată foarte clar cum a trișat Yang Qian, de exemplu. Atinge dioptrul și suportul cu ochiul și cu nasul în vreo patru-cinci locuri, ceea ce-i conferă niște puncte de reper decisive.

Își atinge mâinile oferind un suport mai solid pentru armă. Mâneca de la dreapta ar fi trebuit să fie până la încheietură, dar e mai lungă și mai largă, permițându-i să se sprijine discret pe echipamentul rigid. Iar lucrurile astea se știu în tir și nu se întâmplă nimic”, a declarat Laura Ilie, conform gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Laura Ilie acuzații finală tir

Cum se fură în tir

”Rusoaica Anastasiia Galashina trage având arma sprijinită pe sâni! Sunt poze, nu povești! Dar președintele federației internaționale e un rus. Probabil că la mijloc sunt și chestiuni politice și financiare, nu știu, dar felul în care fură e inadmisibil și pe față.

Laura Ilie acuzații finală tir

Chinezii sunt primii care dau tonul, iar ceilalți o iau pe urmele lor dacă văd că nu există nicio consecință. Adică ei trișează, pătează acest sport, sunt fericiți la final, se bucură cu medalia de gât, iar eu, care ar fi trebuit să fiu în finală și am tras în mod fair-play, plec acasă cu un gust amar.

ADVERTISEMENT

Inclusiv fata din Norvegia care a terminat prima turul de calificare ține pe piept crosa armei. Nu e voie! Închipuiți-vă că vreuna dintre ele ar fi fost măcar avertizată! Te scoate din ritm un astfel de moment. Nu mai spun că existau elemente suficiente pentru descalificare!”, a continuat sportiva noastră.

Laura Ilie acuzații finală tir

Sportiva noastră pune tunurile pe conducători

”N-are niciun sens să faci memoriu. Mai rău ți-i urci în cap. Se simt ofensați că ridici semne de întrebare asupra lor. Am atras atenția la niște concursuri anterioare, arbitrii s-au dus și au dat câteva avertismente, dar a doua zi au luat-o de la capăt.

Pe mine m-au atenționat la un moment dat că, fără să-mi dau seama, aveam stativul puștii cu un centimetru peste limita admisă. Un centimetru! Iar pe cele care câștigă concursuri mari prin furăciuni le lasă în pace. Mesajul acesta e: fură și vei câștiga!

Tocmai din cauza asta supărarea mea după concurs s-a înjumătățit. Dacă erau adversare care câștigau cinstit, spuneam ‘Jos pălăria!’. Dar când văd la ce se pretează, îmi dau seama că am fost chiar bună în concurs, mi-am muncit cinstit fiecare foc, sunt liniștită cu mine însămi și nu are rost să fiu foarte supărată”, a mai spus Ilie.

Laura Ilie visează la o medalie olimpică la Paris

”În condiții corecte, nu exista niciun motiv să nu trag în finală! Iar acolo se putea întâmpla orice. Am devenit mai puternică! Și mi-am promis deja că, la Paris, nu-mi va mai da nimeni cu linia în cap, adică să fiu prima rămasă în afara finalei.

Așa cum, după ce am ratat Rio, mi-am pus în minte să mă calific repede pentru Tokyo și am reușit, acum m-am setat deja pentru Paris: mă voi lupta cu absolut orice obstacol pentru a fi în finală în 2024! 

Încerc să uit ce s-a întâmplat la Tokyo, dar episodul ăsta nu se va șterge probabil decât după ce voi urca pe podiumul olimpic și voi fi cu medalia de gât”, a încheiat Laura Ilie acuzațiile la adresa adversarelor sale.

ADVERTISEMENT