Sport

Laura Ilie a ratat medalia la Tokyo, dar visează la viitor: ”Voi fi și mai determinată la Paris”

Laura Ilie, prima sportivă din delegația României care luptă pentru o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
24.07.2021 | 13:32
Laura Ilie a ratat medalia la Tokyo dar viseaza la viitor Voi fi si mai determinata la Paris
ADVERTISEMENT
24-07-2021
10:33

Laura Ilie, prima reacție după ce a ratat finala la tir

Laura Ilie a fost prima româncă intrată în lupta pentru medalii la Jocurile Olimpice, dar a ratat de puțin calificarea în finală la puşcă 10 metri aer comprimat.

”Aceasta editie s-a încheiat pentru mine cu un rezultat sub așteptările mele, dar care cred că mă va face mai puternică. Mulțumesc celor care au crezut în mine și cărora nu am putut să le ofer înapoi bucuria mult așteptată.

Atât am putut azi. Voi fi și mai determinată la Paris. Îi susțin pe ceilalți sportivi aflați încă în bătălia pentru medalii și le doresc mult succes”, a fost mesajul postat de Laura Ilie pe contul de Facebook.

Laura Ilie a ocupat locul 9, în condiţiile în care doar primele 8 au acces în finală. Sportiva din România a încheiat calificările cu 628 de puncte, în timp ce sportiva de pe locul 8 a avut 628,5 puncte.

Laura Ilie este una dintre sportivele în care România își pune speranțe pentru obținerea unei medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo și prima care în mai puțin de trei ore de la intrarea în competiție, poate arăta lumii întregi medalia olimpică.

Dubla campioană europeană la tir în proba de Puşcă Aer Comprimat 10 metri, Laura Ilie intră în cursa pentru medalii, sâmbătă noapte, la doar câteva ore după deschiderea oficială.

ADVERTISEMENT

Optimistă înaintea intrării în concurs

Laura Ilie intră în competiție, în proba de tir, Pușcă Aer Comprimat 10 metri, sâmbătă noapte, la ora 2:30 (ora României). Aproximativ două ore mai târziu este programată finala, acolo unde sportiva știe că poate să ajungă.

Știe că are toate atuurile să țintească o medalie. Și-a demonstrat calitățile la europenele din 2019 și 2020 și este decisă să facă o figură frumoasă și în întrecerea de la Tokyo. Are șansa ei și vrea să profite de ea, chiar dacă va concura în condiții grele.

ADVERTISEMENT

”La 6:30, 7:00 cel târziu trebuie să fiu în poligon. Va fi dificil pentru că nu am timp suficient să mă odihnesc. Trebuie să găsesc o modalitate să nu fiu deranjată, să pot să dorm. O să-mi pun dopuri în urechi, nu știu cum o să fac, dar găsesc eu ceva.

Dacă la finalul calificărilor voi fi printre primii 8, voi trage și în finala, iar apoi vedem rezultatul. Posibilitatea unei calificări în finală este reală, eu cred în această șansă. În ziua de concurs se poate întâmpla orice, dar pe mine nu mă reprezintă o zi.

ADVERTISEMENT

În acea zi este posibil să mă simt rău, să mă doară capul, să fie o chestie pe care nu o pot controla. Și atunci consider că dacă va fi să fie și destinul spune că eu trebuie să fiu cea care câștigă medalia respectivă în ziua respectivă, foarte bine. Dacă nu, oricum valoarea mea nu o face o zi”, a spus Laura Ilie, într-un interviu pentru FANATIK, în cadrul campaniei ”Olimpicii României”.

Dincolo de medalie este respectul de sine

Laura Ilie practică tirul de 10 ani. A ajuns din întâmplare în poligon, dar anii ce au urmat și munca i-au răsplătit tenacitatea și ambiția.

ADVERTISEMENT

Sportiva are deja trei titluri continentale consecutive. Primul l-a cucerit în 2018, la Gyor, în Ungaria, în competiția pe echipe, iar în 2019, la Osijek, și în 2020, la Wroklaw, a triumfat în proba individuală la Pușcă Aer Comprimat 10 metri.

La Tokyo își dorește o clasare pe podium, dar mai presus de o medalie își dorește să se poată privi în oglindă, a doua zi după încheierea concursului.

”Obiectivul meu, ca al tuturor, este să mă întorc cu o medalie. Obiectivul personal este ca la finalul competiției să nu am ce să îmi reproșez, știind că am muncit și am făcut totul pentru a fi bine.

Nu vreau să mă întorc cu o dezamăgire față de mine și față de ceea ce puteam face. Să zic: ’Măi fată, ai făcut tot ce a depins de tine! Nu a fost ziua ta’ sau ‚a fost ziua ta’, că dacă este o bucurie, ne vom bucura cu toții. Dacă nu, îmi doresc să nu fac greșeli pe care, pe urmă, să le regret”, a mai spus Laura Ilie în interviul pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT