ADVERTISEMENT
Sport

Denisa Dedu, al doilea test COVID negativ. Poate juca în meciul cu Polonia

Autor: Cosmin Crăciun | 04.12.2020 | 18:14
Denisa Dedu, al doilea test COVID negativ. Poate juca în meciul cu Polonia
Laura Moisă rămâne 7 zile în izolare! Emoții și pentru Denisa Dedu înainte de debutul la Euro. Sursa foto: SportPictures.eu

Cu o zi înaintea debutului la Campionatul European de Handbal 2020 din Danemarca, echipa națională a României a aflat că Laura Moisă va sta în izolare pentru șapte zile. De asemenea, Denisa Dedu nu știe dacă se va putea alătura mâine lotului. 

ADVERTISEMENT

Federația Română de Handbal a transmis noi informații cu privire la situația celor două sportive cu probleme din cadrul lotului formației tricolore.

Forul român a anunțat și care va fi programul echipei pe parcursul zilei de 2 decembrie, înaintea debutului la Euro 2020. România va juca joi, 3 decembrie, împotriva Germaniei.

ADVERTISEMENT

Denisa Dedu a revenit în lot și poate juca în meciul cu Polonia

UPDATE, 4 decembrie, ora 18:10 / Veste excelentă pentru selecționerul Bogdan Burcea în perspectiva meciului cu Polonia. Denisa Dedu a ieșit negativ și la cel de-al doilea test pentru COVID și poate evolua în partida de sâmbătă. Ea s-a întors deja la antrenamente, după ce a stat în izolare de la sosirea în Danemarca. Schimbările de jucătoare pe foaia de joc se pot face până în dimineața meciului, la ora 9:00 (ora locală).

În schimb, Laura Moisă a efectuat și ea astăzi un test RT PCR, care a furnizat un rezultat pozitiv și rămâne în continuare în izolare.

ADVERTISEMENT

Testele naționalei României au ieșit negative, inclusiv cel al Denisei Dedu

UPDATE, 2 decembrie, ora 21:20 / Așteptarea a luat sfârșit pentru selecționerul Bogdan Burcea, staff-ul echipei naționale de handbal feminin a României și mai ales jucătoare. Toate testele făcute în ziua premergătoare meciului cu Germania, adică miercuri, 2 decembrie, au avut rezultat negativ. Liniștită poate sta parțial și Denisa Dedu, care și ea are test negativ. Portarul „tricolorelor” va mai trebui să repete testul în dimineața zilei de joi, iar dacă și acesta va ieși negativ, va putea juca fără probleme în prima partidă de la Euro. Ca urmare a acestor rezultate, delegația României va putea trimite în sfârșit către EHF lotul pentru meciul cu nemțoaicele.


UPDATE, 2 decembrie, ora 19:00 / Până la ora României 19:00, rezultatele celui de-al doilea set de teste efectuat de fetele noastre nu au sosit. Astfel, lotul și staff-ul se află în continuare în izolare și nu știu dacă vor putea desfășura activitățile programate pentru această seară. Singurul lucru care a putut fi desfășurat a fost ședința tehnică. În cadrul acestei întruniri, delegația României a fost anunțată că doar odată cu apariția rezultatelor va putea fi trimis către EHF lotul pentru meciul cu Germania. Denisa Dedu poate fi inclusă pe lista trimisă astăzi, odată cu apariția rezultatelor, însă ea va trebui să prezinte încă un rezultat negativ la testul pe care îl va efectua mâine.

ADVERTISEMENT

Știre inițială, ora 13:20

Laura Moisă rămâne 7 zile în izolare. Ce se întâmplă cu Denisa Dedu

Depistată pozitiv chiar la sosirea în Danemarca, handbalista româncă Laura Moisă a fost trimisă în izolare. Ea va fi testată de abia joi dimineață, însă chiar dacă va avea un test negativ tot nu va putea reveni în lotul lui Bogdan Burcea. Asta pentru că sunt necesare două teste negative pentru ca o handbalistă să se alăture din nou lotului.

Dacă testul de joi dimineață va fi unul negativ, Laura Moisă ar putea reveni în lotul României în data de 8 decembrie. Atunci se vor împlini șapte zile de la intrarea în izolare și sportiva va putea fi testată pentru a doua oară. În cazul în care și testul din data de 8 va fi negativ, Laura Moisă va avea dreptul să joace pentru România.

ADVERTISEMENT

Colega ei de cameră, Denisa Dedu, a fost testată în dimineața zilei de 2 decembrie, la ora 7:30. Federația nu a comunicat încă rezultatul acestui test, însă handbalista va fi testată și mâine, după fix 24 de ore. Pentru ca ea să poată evolua contra Germaniei este necesar ca ambele teste să fie negative.

Federația a anunțat că la ședința tehnică vor fi disponibile mai mult detalii cu privire la condițiile includerii Denisei Dedu în lotul pentru meciul cu Germania. Disponibilitatea portarului naționalei depinde și de momentul în care staff-ul va afla rezultatul testelor.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă cu restul echipei și care este programul pentru data de 2 decembrie

Ca urmare a depistării cazului Laurei Moisă, organizatorii din Danemarca au luat decizia ca întreg staff-ul și lotul naționalei României să intre în izolare. Sportivele noastre au fost testate și ele odată cu aterizarea în Danemarca, însă cu excepția Laurei Moisă, nimeni nu a avut test pozitiv.

Pentru orice eventualitate, organizatorii au supus sportivele la încă un rând de teste în prima parte a acestei zile, iar rezultatele vor fi comunicate tot pe parcursul zilei de astăzi. În cazul în care nimeni nu este pozitiv, România va putea efectua o serie de acțiuni incluse în programul echipei.

Astfel, de la ora 14:00 ar trebui să aibă loc ședința tehnică înainte de debutul la Euro 2020. De la 19:15 până la 20:15, lotul României va desfășura o ședință foto pentru EHF, în timp ce între 20:30 și 22:00, fetele se vor antrena pentru partida de mâine. Deocamdată, tot lotul și staff-ul tehnic se află în izolare până la aflarea rezultatului celui de-al doilea test.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Fanatik
  • Nr. 724: 40 de pagini + Poster. Doar 10 lei!
  • Super-Poster cu programul complet al sezonului regulat din Liga 1