Sporturi

Laura Popescu îmbină cariera militară cu atletismul! Care este visul sportivei

17.08.2019 | 17:33
Laura Popescu îmbină cariera militară cu atletismul! Care este visul sportivei Laura Popescu speră să ajungă la Jocurile Olimpice

Laura Popescu are 26 de ani, este campioană națională la maraton și vicecampioană mondială la alergare montană și îmbină competițiile sportive cu activitățile militare. Sportiva se pregătește să reprezinte România la primul Campionatul Mondial de alergat 50 de kilometri, ce va fi găzduit de orașul Brașov.

Schimbă echipamentul sportiv cu hainele militare

Laura Popescu participă cu succes la competiții sportive de atletism, dar visează să ajung ofițer al Armatei Române, desfâșurându-și activitățile într-o unitate de comunicare a Armatei. Sportiva spune că face față cu brio rigorilor mediului în care trăiește. Mai mult, Laura declară că dorește să continue cariera militară și să se dezvolte profesional pentru a crește în grad.

Mă înțeleg oamenii din armată, mă pot antrena în același timp. Eu sunt pe profilul de transmisiuni și mă bucur că pot avea un job și mă pot și antrena. Bărbații din armată și cei din afară zic că e o lume a bărbaților, dar pentru mine armata nu e wow, ceva foarte greu. Eu zic că orice femeie poate să facă față armatei. E o carieră care îmi place și pe care vreau să o urmez pe tot parcursul vieții, vreau să fac cât mai multe cursuri, vreau să cresc în grad, chiar dacă trebuie să merg la instrucție din nou câteva luni, nu contează, eu trec peste“, spune Laura Popescu.

Laura Popescu în haine militare
Laura Popescu în haine militare

Câștigătoare a unui concurs de frumusețe în Italia

Deși declară că nu a participat niciodată la concursuri de miss în liceu, Laura Popescu a fost declarată cea mai frumoasă alergătoare a unui concurs desfășurat în Italia.

Am fost la un concurs în Italia și am luat premiu pentru cea mai frumoasă alergătoare. Este prima oară când am văzut că la un concurs se face așa ceva și am primit un tricou, o medalie. Dar, în rest, nu am participat nici la balul bobocilor sau la altceva“, declară Laura.

Laura Popescu a fost declarată cea mai frumoasă sportivă din cadrul unui concurs de atletism
Laura Popescu a fost declarată cea mai frumoasă sportivă din cadrul unui concurs de atletism

Speră la medalie la Brașov. Modelul său? Constantina Diță

Laura Popescu se pregătește pentru Campionatul Mondial de alergat 50 de kilometri, organizat în premieră la Brașov, pe 1 septembrie. Cu peste 20 de curse de maraton în carieră, sportiva speră să reușească o perfomanță notabilă.

Sunt mândră că particip la acest campionat și că fac parte din lotul României. Eu abia aștept acest concurs, deși am emoții, deja am emoții. Măcar cu echipa să venim în primele șase, de ce nu la medalie. Individual, vreau să ajut echipa cât mai mult, să vin cât mai în față, de ce nu să fiu chiar prima din echipă“, declară Laura.

Când vine vorba despre viitor, Laura Popescu se gândește la calificarea pentru Jocurile Olimpice, unde modelul său din sport, maratonista Constantina Diță a câștigat aurul în 2008, la Beijing.

Chiar de la mine de acasă, din Tg. Jiu, Constantina Diță, campioană olimpică, este modelul meu în viață. De fiecare dată când mă întâlnesc cu dânsa îi spun că o apreciez și ceea ce a făcut ea pentru România nu știu dacă se va mai întâmpla. Oricum, o apreciez și o urmez. Merg la Jocurile Olimpice Militare, în China, deci un mic vis l-am bifat. Sper ca în viitor să-mi fac baremul. În atletism mi-aș dori să ajung la Jocurile Olimpice, deja visez prea mult la o medalie, dar vreau să ajung. Acesta e visul meu”, recunoaște Laura Popescu.

  • 26 de ani are Laura Popescu