Sport

Laura Pristaviţă, una dintre cele mai bune handbaliste cu Muntenegru: “Multe jucătoare nu vom mai fi aici!”

21.03.2021 | 19:42
Laura Pristavita una dintre cele mai bune handbaliste cu Muntenegru Multe jucatoare nu vom mai fi aici
ADVERTISEMENT

România a ratat calificarea la Turneul Olimpic de handbal feminin deși a învins reprezentativa din Muntenegru (28-25), în ultimul meci din Turneul Preolimpic de la Podgorica.

Marele câștig al naționalei lui Adi Vasile, după meciul cu Muntenegru, a fost Laura Pristaviţă. Centrul Gloriei Bistrița a avut procentaj maxim, cu 3 goluri din 3 aruncări și, per ansamblu, a avut o evoluție extrem de curajoasă în fața reprezentativei din Muntenegru.

ADVERTISEMENT

”Dorința de a ne îndeplini visul nu ne-a dat șansa să mai înscriem pentru a ne califica. Felicit echipele adverse, îmi pare rău că nu ne-am calificat. Nu vreau să lăsăm capul jos, nu vreau ca noi să renunțăm, chiar dacă multe dintre ele (coechipierele din echipa națională – n.r.) nu vom mai fi aici”, a declarat Laura Pristaviţă, la finalul partidei cu Muntenegru.

Laura Pristaviţă, marele câștig al României după turneul preolimpic: “Încercăm să ținem capul sus”

Echipa națională feminină de handbal nu a reușit niciodată să se califice la două turnee olimpice consecutive și ”tradiția” a fost respectată, fără voia jucătoarelor. Învinse în primul meci din Turneul Preolimpic, de Norvegia (24-29), ”Tricolorele” aveau o singură opțiune – victoria, pentru a rămâne în cărțile calificării. Succesul, în fața naționale din Muntenegru, a venit, dar la o diferență de goluri insuficientă pentru viza de Tokyo.

ADVERTISEMENT

”Chiar dacă am câștigat astăzi nu suntem fericite. Încercăm să ținem capul sus și îmi doresc ca cele care vin din spate să lupte pentru acest vis. Am avut o grupă de destul de grea, care s-a încheiat în ultimul minut. Durerea a început de ieri. Astăzi a fost mai dur. Primul pas greșit a fost meciul cu Norvegia. Azi n-am reușit să înscriem mai multe goluri cu Muntenegru.

Vreau să cred că aveam nevoie de 2-3 minute. Eram pe val în final și simțeam că puteam înscrie încă două goluri. Avem și noi o vârstă. Mai sunt încă patru ani, câteva dintre noi nu o să mai continuăm. Este destul de greu mental să nu te simți copleșit de această presiune. Chiar cred că mental am pierdut acest meci. Nu ne-a ajutat cu nimic victoria de azi”, a mai spus Pristaviţă.

ADVERTISEMENT

Cântec de lebădă pentru Laura Pistraviță?!

Componentă a naționalei feminine de handbal din 2013, pentru Laura Pristaviţă Turneul Preolimpic de la Podgorica ar putea fi ultimul în carieră. La 31 de ani coordonatoarea de joc a Gloriei Bistrița mai are multe de demonstrat pe semicerc, dar, uneori, vârsta este dușmanul din umbră al sportivilor.

Cariera ardelencei este una impresionantă. A început să joace handbal la Liceul cu Program Sportiv Bistrița, iar în 2008 a fost achiziționată de ”U” Jolidon Cluj, alături de care a fost de trei ori consecutiv vicecampioană a țării, într-o perioadă în care Oltchim Râmnicu Vâlcea era o forță nu doar la nivel național, ci și în Europa.

ADVERTISEMENT

Următoarea bornă a fost Minaur Baia Mare, echipă cu care a cucerit Cupa României (2013 și 2014) și titlul național în 2014. Laura Pristaviţă mai are în palmares două trofee de Supercupa României (2013 și 2015), tot în tricoul maramureșencelor. După încheierea contractului cu Minaur Baia Mare s-a întors la Gloria Bistrița unde evoluează și azi.

ADVERTISEMENT