News

Laura Vicol a depus la bancă, în 2021, un milion de lei! Ce avere are noul președinte al Comisiei Juridice

Deputata Laura Vicol (46 de ani) a fost numită președinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților. Avocat, Vicol are o avere cu adevărat fabuloasă, declarând că deține ceasuri și bijuterii de aproape 800.000 euro.
26.11.2021 | 17:15
Laura Vicol a depus la banca in 2021 un milion de lei Ce avere are noul presedinte al Comisiei Juridice
Laura Vicol deține o avere impresionantă. De profesie avocat, Vicol a strâns ceasuri și bijuterii de aproape 800.000 euro
ADVERTISEMENT

Comisia Juridică din Camera Deputaţilor a fost condusă până de curând de Mihai Badea (USR). Joi, 25 noiembrie, după învestirea guvernului Nicolae Ciucă, acesta a fost schimbat din funcție și înlocuit cu avocata Laura Vicol, deputat PSD.

”Le mulțumesc colegilor care mi-au acordat sprijinul pentru a ocupa funcția de președinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților. Prima femeie președinte al acestei comisii. Le promit și lor, dar și celor care nu mă vor în această funcție că voi face totul pentru ca activitatea acestei Comisii să fie la înălțime. Sunt un om echilibrat și apreciez lucrul în echipă”, a notat Laura Vicol într-un mesaj făcut public după instalarea în funcție.

ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, Laura Vicol s-a remarcat ca apărătoare în instanță a unor personaje controversate, precum Nuțu și Sile Cămătaru, ”Bebino”, unul dintre liderii ”clanului sportivilor”, Alina Bica, fosta șefă DIICOT sau fostul colonel SRI Daniel Dragomir.

Laura Vicol: ”Când am intrat în avocatură, nu mi s-a dat o listă cu persoane indezirabile care nu aveau dreptul la o judecată corectă”

”Când am intrat în avocatură, nu mi s-a dat o listă cu persoane indezirabile care nu aveau dreptul la o judecată corectă. Avocatul penalist nu este făptașul deghizat în actor procesual.

ADVERTISEMENT

Noțiunile de ”interlop”, ”corupt” și altele similare reprezintă, în opinia mea, denumiri date de societate unor persoane care sunt acuzate de comiterea unor infracțiuni. Profesia de avocat, pe care o exercit din 1999, m-a format ca persoană echilibrată, demnă și cu principii.

Unul dintre acestea este să cred în nevinovăția unui om, până la stabilirea contrariului într-un proces corect, în care acuzatul are dreptul să se poată apăra și cineva îl și ascultă. Apărarea drepturilor fundamentale ale omului este temelia unei societăți normale, sănătoase. Prin urmare, nu pot avea remușcări sau conștiința încărcată, pentru că mi-am permis să apăr sau să cred în nevinovăția lor, până la proba contrarie”, și-a explicat opțiunea Laura Vicol într-un interviu pentru Q Magazine.

ADVERTISEMENT

Laura Vicol are bijuterii și ceasuri de 777.000 euro

Tot pentru sursa citată, Laura Vicol a abordat la finalul anului trecut și un subiect care a făcut vâlvă și care prezintă încă interes pentru public, acela al averii pe care o deține.

”Cât despre declarația de avere, cu siguranță, va fi găsită interesantă de mulți „binevoitori”… Sunt avocat penalist de 21 de ani, soțul meu este om de afaceri, iar eu sunt o persoană strângătoare. Oricum, declarația mea de avere spune că nu vin în politică pentru a mă îmbogăți, ci sunt suficient de bogată pentru a mă gândi să facilitez ridicarea poporului român la nivelul la care, în mod legitim, aspiră”, a declarat avocata.

ADVERTISEMENT

După divorțul de Mihai Vicol, Laura s-a căsătorit acum patru ani cu omul de afaceri Vladimir Ciorbă. Cunoscuta avocată declară că deține un teren intravilan de 3.000 de metri pătrați în Brașov, unul extravilan, de 11.133 metri pătrați, în județul Ilfov, și un apartament în Constanța, achiziționat în 2017.

În 2004, Laura Vicol a declarat că a dobândit bijuterii și ceasuri în valoare de 310.000 euro, pentru ca în 2016 avocata să declare că a mai dobândit alte ceasuri și alte bijuterii, estimate la 440.000 euro. Anul trecut, deputata și-a rotunjit averea cu bijuterii de ”doar” 27.000 euro.

Laura Vicol și soțul ei au primit cadouri de nuntă și de botez de peste 100.000 euro

În 2020 și 2021, Laura Vicol a vândut două mașini, pe care a obținut un total de 85.900 euro. În șapte conturi în lei deschise doar în 2021, Laura Vicol are circa un milion de lei. În alte conturi, depozite sau numerar, deputata a strâns 250.000 lei, 10.977 franci elvețieni, circa 300.000 euro și 91.296 dolari.

La capitolul ”împrumuturi acordate în nume personal”, Laura Vicol a trecut un împrumut de 150.000 euro și un altul, de 1.124.000 lei. ȘI Laura Vicol, și soțul ei, Vladimir Ciorbă, au primit fiecare câte 40.000 euro pe post de ”cadou nuntă”, la care se adaugă alți 25.000 euro, cu titlul de ”cadou botez”.

Partenerul de viață al Laurei Vicol a raportat anul trecut un câștig de 276.199 lei, în timp ce deputata a trecut în dreptul veniturilor suma încasată de la Camera Deputaților și 145.960 lei câștigați din meseria de avocat.

ADVERTISEMENT
Tags:
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și...
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și a cumpărat 10 case». L-am întrebat: «Cum a cumpărat atâtea?», și el mi-a spus așa”
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un...
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un mesaj clar: "Eliberați Dragonul!"
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și...
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și grădina ca să facă autostradă. „Ce pot să fac la 80 de ani?”
Verișoara lui Casillas, despre aventurile cu fotbaliști: „Se spune că am fost cu...
Verișoara lui Casillas, despre aventurile cu fotbaliști: „Se spune că am fost cu jumătate de echipă a lui Real Madrid”
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență:...
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență: nu se mai știe cine este proprietarul
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai...
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai călduros februarie din istorie
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a...
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a fost găsit mort în Spania
Taxa de protecție la „licitație”, model de șpagă „brevetat” de inspectoare ITM din...
Taxa de protecție la „licitație”, model de șpagă „brevetat” de inspectoare ITM din Bihor. Cum au fost date în vileag
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră...
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră în Pești și obligă zodiile să fie mai serioase
Doliu în fotbalul mondial. A murit unul dintre cei mai mari fotbaliști din...
Doliu în fotbalul mondial. A murit unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie. El a adus titlul mondial pentru Germania
O nouă dramă la Casa Iubirii. Cea mai tânără concurentă a izbucnit în...
O nouă dramă la Casa Iubirii. Cea mai tânără concurentă a izbucnit în lacrimi
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de...
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de un laptop și lucrează de acasă. Pe Viorel nu-l deranjează deloc! ''Așa este moda, îmi place, m-a prins''
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul...
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul şi ce condamnare a primit bărbatul acuzat că a ucis-o pe fosta lui soţie
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să...
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să pui pentru a-ți ieși ca la restaurant