News

Laura Vicol, atac la adresa lui Dacian Cioloș: ”Ceea ce face acum USR nu este onorant pentru ei”

Noua șefă a Comisiei Juridice a Camerei Deputaților, Laura Vicol, a răspuns criticii liderului USR Dacian Cioloș, acuzându-l de ”atacuri mârșave”. De asemenea, lansează critici la adresa USR, spunând că nu au onoare.
02.12.2021 | 19:47
Laura Vicol atac la adresa lui Dacian Ciolos Ceea ce face acum USR nu este onorant pentru ei
ADVERTISEMENT

Noua șefă a Comisiei Juridice din Camera Deputaților a condus pentru prima oară o ședință în cursul zilei de joi, 2 decembrie. Tot joi ea a ținut să-și apere poziția față de Dacian Cioloș și a criticat USR, acuzând formațiunea de ”atacuri mârșave”.

Laura Vicol, criticată de Dacian Cioloș

Actuala șefă a Comisiei Juridice a Camerei Deputaților Laura Vicol a precizat că nu este ”subordonată nimănui” și că ceea ce se vehiculează în presă ”sunt doar alegații”.

ADVERTISEMENT

Vicol a fost numită în această funcție în urmă cu o săptămână. Încă de atunci aceasta este criticată de USR că se supune liderii lumii interlope, iar acest lucru este susținut de interceptările convorbirilor telefonice ale procurorilor.

„Cu siguranță voi spune absolut tot ceea ce s-a întâmplat acolo pentru că sunt doar alegații. Sunt total scoase din context, cine mă cunoaște știe, nu am cum să fiu subordonata nimănui”, le-a răspuns Laura Vicol atacurilor din partea USR.

ADVERTISEMENT

Dacian Cioloș: „Semnalul dat prin această numire este unul de întoarcere într-o zonă cenușie a justiției”

De altfel, primul care a contesta numirea acesteia în funcție a fost chiar Dacian Cioloș. Liderul USR le-a solicitat imediat liderilor PNL și PSD să numească pe altcineva în locul ei.

„Le cer președinților PNL și PSD, Florin Cîțu și Marcel Ciolacu, să o retragă imediat pe avocata interlopilor, Laura Vicol, de la șefia Comisiei juridice a Camerei Deputaților”, le-a transmis liderul USR celor doi.

ADVERTISEMENT

Dacian Cioloș afirmă că actuala șefă a Comisiei Juridice nu ar trebuie să ocupe această funcție, deoarece a fost membră în PSD când partidul era condus de Sebastian Ghiță, care conform liderului USR este un ”personaj care încă fuge de justiție”.

De asemenea, Cioloș susține că Laura Vicol „a susținut desființarea DNA” și că numirea ei în această funcție ar aduce consecințe asupra sistemului de justiție.

ADVERTISEMENT

„Sper că înțelegeți că semnalul dat prin această numire este unul de întoarcere într-o zonă cenușie a justiției, împotriva recomandărilor UE, și că vă asumați toate consecințele pentru direcția iliberală în care duceți România. Alegerea făcută de PNL și PSD este un afront inimaginabil la ideea de dreptate în România și aduce în fruntea unei comisii care trebuie să coordoneze dezbaterile pe reforma legilor justiției un personaj care a susținut desființarea DNA și întărirea Secției Speciale. În plus, noua președintă girată de PNL și PSD a făcut parte dintr-un partid extremist, antieuropean și suveranist condus de Sebastian Ghiță, un personaj care încă fuge de justiție. Domnilor Cîțu și Ciolacu, sper că înțelegeți că semnalul dat prin această numire este unul de întoarcere într-o zonă cenușie a justiției, împotriva recomandărilor UE, și că vă asumați toate consecințele pentru direcția iliberală în care duceți România, a scris pe Dacian Cioloș pe Facebook.

Laura Vicol: ”Nu am dorit sa întru în aceste atacuri mârșave”

Șefa Comisiei Juridice numită recent din partea PSD în această funcție, afirmă că a fost ținta unor ”atacuri mârșave” ce vin din partea unei formațiuni politice care ”a ales să fugă de la guvernare”.

Ceea ce sugerează că aceste atacuri vin din partea Uniunii Salvați România(USR), care o critică pentru faptul nu luptă contra corupție, iar numirea ei este controversată.

„Până în acest moment am evitat și nu am dorit să intru în aceste atacuri mârșave. De ce spun că sunt atacuri mârșave, «acestea» vin din partea unui partid care a ales să fugă de la guvernare”, a declarat Laura Vicol.

Laura Vicol susține că un an de zile nu au fost evenimente majore în justiția din România și că în momentul de față aceasta susține că s-a trezit acuzată pe nedrept pentru nerealizările celor din USR.

„Un an de zile nu s-a întâmplat absolut nimic în justiție și acum mă acuza pe mine pentru ceea ce nu au făcut domniile lor”, a precizat Vicol.

Vicol: ”Activitatea mea de avocat nu va interfera cu «cea» parlamentară”

Laura Vicol este, de asemenea, considerată a fi un ”avocat controversat” și numirea ei în calitate de șef al Comisiei Juridice din Parlament ridică semne de întrebare la adresa deciziei de numire din partea social-democraților.

„Activitatea mea ca avocat nu va interfera cu activitatea mea parlamentară. Sunt mândră că sunt avocat”, a comentat Vicol.

În continuare Laura Vicol își susține poziția, declarând că nu a fost niciodată menționată în ”dosare controversate”, iar criticile aduse din partea USR la adresa sa nu este ceva onorabil pentru acest partid.

„Eu nu am intrat în dosare controversate. Ceea ce face acum USR nu este onorant pentru ei”, a spus șefa comisiei.

Lupta anticorupție

În continuare șefa Comisiei Juridice susține că nu a luptat contra ”anticorupției” și că poziția ei rămâne ostilă infractorilor. Totuși, avocata susține că aceștia ”au dreptul la apărare”.

„Eu niciodată nu am luptat împotriva anticorupției. Poziția mea este una și aceeași, infractorii trebuie să stea la pușcărie, dar au dreptul la apărare”, a declarat Vicol.

Social-democrata susține că DNA trebuie să facă noi reforme pentru a susține lupta anticorupție și că aceasta susține aceste schimbări și că vrea să lupte contra ”populismului ieftin”.

„DNA trebuie să existe, dar nu așa cum a fost făcut pe forma veche. Cu abuzurile pe care eu le-am scos la iveală, nu cred că am făcut nimic rău, lupta anticorupție trebuie să existe în continuare. Lupt pentru dreptate, pentru bun simț și împotriva populismului ieftin”, a adăugat Laura Vicol.

ADVERTISEMENT
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în...
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în același timp. Avertismentul dur al medicilor specialiști
A murit la doar 25 de ani, într-un accident rutier! VIDEO Șoferul dansa...
A murit la doar 25 de ani, într-un accident rutier! VIDEO Șoferul dansa la volan + Viteza mult peste limită cu care conducea
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Cristi Borcea, cerere în căsătorie prin telefon: Nu putem trăi unul fără celălalt!
Cristi Borcea, cerere în căsătorie prin telefon: Nu putem trăi unul fără celălalt!
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în...
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în vigoare noua directivă a Comisiei Europene
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Sebastian Dobrincu, de la Imperiul Leilor, a ajuns la spital
Sebastian Dobrincu, de la Imperiul Leilor, a ajuns la spital
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de...
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de protecţie, mă aflu într-un loc ascuns”
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei...
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei femei de afaceri ruse
Categoria de pensionari care va primi 2.000 lei în plus la pensie după...
Categoria de pensionari care va primi 2.000 lei în plus la pensie după recalculare. Venitul le crește substanțial
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română