Fotbal intern

Laurențiu Brănescu, redebut ”negru” în Liga 1! Poli Iași a pierdut cu Botoșani pe greșeala sa. Video

18.01.2021 | 19:54
Laurentiu Branescu redebut negru in Liga 1 Poli Iasi a pierdut cu Botosani pe greseala sa Video
ADVERTISEMENT

Portarul echipei Poli Iași, Laurențiu Brănescu, a redebutat în Liga 1, dar a greșit la golul prin care formația sa a pierdut derby-ul Moldovei cu FC Botoșani, în etapa a 17-a.

În vârstă de 26 de ani, goalkeeperul a rupt contractul cu Juventus Torino, formație pentru care nu a jucat niciun minut în nouă ani.

ADVERTISEMENT

Din 2013 până în 2020, pentru el a urmat o serie nesfârșită de împrumuturi: Juve Stabia și Lanciano în Serie B, Haladas în Ungaria, Omonia Nicosia în Cipru, Dinamo în România, HNK în Croația, Zalgiris Vilnius în Lituania și Kilmarnock în Scoția.

Redebut de coșmar în Liga 1 pentru Laurențiu Brănescu

În această iarnă, Laurențiu Brănescu a luat decizia să se întoarcă în România și a semnat cu Poli Iași, dar redebutul său în Liga 1 a fost unul de coșmar, el greșind decisiv la golul care a trimis toate cele trei puncte în curtea rivalei FC Botoșani.

ADVERTISEMENT

Titularizat de Daniel Pancu, Brănescu a ”comis-o” în minutul 89. Botoșănenii au aruncat un balon în careul ieșenilor, albanezul Realdo Fili a șutat ”împiedicat”, dar portarul celor de la Poli l-a ajutat și și-a băgat practic mingea în poartă și astfel oaspeții s-au impus cu 1-0.

”Ne pare rău, dar ăsta e fotbalul. Meciul se termină când arbitrul fluieră, dar trebuie să ne revenim și să adunăm puncte. Am fost înghețat, mă așteptam ca ritmul de joc să fie mai ridicat, dar și frigul și-a spus cuvântul. Vin după șase luni în care m-am antrenat acasă, dar m-am descurcat bine”, a încercat Brănescu să explice gafa de la gol.

ADVERTISEMENT

”În Scoția se joacă mai rapid și pe atac, dar aici, în România e mai multă calitate. La Iași e un grup OK, un grup muncitor, care poate crește și când se vor integra și noii jucători va fi mai bine. Noi trebuie să închegăm un colectiv unit, nici diferența de puncte nu e așa mare, avem șanse să ne salvăm”, a mai declarat portarul.

La rîndul său, tehnicianul Daniel Pancu a făcut o analiză la rece a întâlnirii: ”În primul rând sunt trist, dezamăgit de ce s-a întâmplat în a doua repriză, pentru că pentru a câștiga un meci trebuie să fii bărbat. Cei de la Botoșani au fost mai bărbați ca noi. Chiar dacă sunt cauze obiective, cum ar fi Brănescu care nu a mai jucat de mult timp sau alți fotbaliști care nu au mai jucat de ceva timp și Calcan a fost obosit.

ADVERTISEMENT

Nu e o scuză, nu meritam această înfrângere. Fanii știu că sunt supărați pentru înfrângerea din derby-ul cu Botoșani. E doar o repriză în seara asta, veneam după 3 meciuri bune, asta este. Este o luptă grea, jocul mă îngrijorează, dar nu abandonăm lupta, vrem să ieșim din situația în care ne aflăm. Suntem obligați să adunăm punct cu punct pentru a avea speranțe”.

ADVERTISEMENT