Fotbal intern

Laurenţiu Marinescu a rupt tăcerea: “M-am simţit umilit. Am pierdut 60.000 de euro!”

Fostul căpitan al Petrolului, Laurenţiu Marinescu, a vorbit despre decizia de a pleca de la gruparea din Ploieşti şi a explicat care este principalul motiv pentru care a făcut acest pas....
17.03.2016 | 09:56
Laurentiu Marinescu a rupt tacerea Mam simtit umilit Am pierdut 60000 de euro

Fostul căpitan al Petrolului, Laurenţiu Marinescu, a vorbit despre decizia de a pleca de la gruparea din Ploieşti şi a explicat care este principalul motiv pentru care a făcut acest pas.

Fotbalistul în vîrstă de 31 de ani a comentat şi despre perioada petrecută la Steaua şi nu a ezitat să îşi laude un coechipier.

“Am fost printre cei mai buni oameni în perioada de pregătire, Schumacher declara la început că doreşte să construiască echipa în jurul meu, apoi m-am trezit că sînt folosit doar cîteva minute pe finaluri de meci. Nu m-am născut titular, au mai fost perioade cînd stăteam pe bancă, dar contextul de acum e diferit. Şi mă refer aici la valoarea actuală a lotului, care nu cred că impune ca Marinescu, în formă, să fie utilizat în bătaie de joc 7-8 minute. Erau de exemplu, vremurile cu Teixeira şi Albin la mijloc. Nici un comentariu, acceptam postura de rezervă şi decizia antrenorilor. Dar să nu îmi spuneţi că putem să comparăm cu ce se întîmplă acum.

Am depus cerere de reziliere a contractului, care-mi expiră la vară. Am semnat-o, aştept un răspuns din partea clubului. Înainte de a începe sezonul am acceptat diminuarea salariului cu 3.000 de euro pe lună, tocmai pentru că am înţeles situaţia delicată a Petrolului şi nu îmi e indiferent destinul acestui club. Joc pentru “lupi” de la 7 ani, am trecut prin toate etapele, am trăit şi momente triste, şi momente fantastice. Am închis ochii şi la întîrzieri de plată de cîte 6-7 luni, inclusiv restanţe din sezonul trecut. Una peste alta, pierd circa 60.000 de euro. Nu e deloc o sumă mică. Însă nu mai puteam accepta să fiu umilit şi jignit prin felul nedrept în care mă folosea. 

Sincer, nu vreau să jignesc pe nimeni, nu dau nume, nu m-am ocupat eu de transferuri, însă mă deranjează să fiu trecut pe linie moartă şi să văd cum sînt preferaţi alţii despre care mă abţin să comentez.  Au venit jucători cu pretenţii financiare extrem de reduse, la ce să te aştepţi? Fără pretenţii şi pe gazon! Au fost schimbaţi peste 30 de jucători în 6 luni, s-au rulat atîţia antrenori, cum să faci treabă?

Mi-am auzit nişte vorbe că am plecat fiindcă am nişte contracte la alte cluburi. Nici vorbă! Mă pregătesc singur deocamdată, merg la sală, aştept concluzia clubului. Oricum, nu-mi pare rău de decizie, nu mai puteam accepta să fiu umilit. Unii înţeleg hotărîrea, alţii probabil mă blamează, dar nu mai suportam situaţia”, a spus Marinescu pentru Gazeta Sporturilor.

…despre Zoubir:A demonstrat în repetate rînduri că e fotbalist adevărat. Din păcate, fotbalul nu e un sport individual. Cînd grupul o apucă în jos, trage pe toată lumea în vîrtej.”

…despre Steaua:Experienţa de la Steaua nu m-a ajutat cu nimic. Era o perioadă cu multe discuţii, atmosferă încărcată în vestiar. Nici nu-mi face plăcere să-mi amintesc despre acele momente.”