Sport

Laurențiu Reghecampf, viață de rege la FCSB. Ce primă a luat de la Gigi Becali pentru o calificare în primăvara europeană și ce destinație surpriză au avut banii

Laurențiu Reghecampf (46 de ani) și-a consolidat numele în antrenorat în primul său mandat la FCSB. Performanțele cu roș-albaștrii l-au făcut pe Gigi Becali să îl umple de bani pe actualul tehnician al Craiovei.
20.02.2022 | 20:40
Laurentiu Reghecampf viata de rege la FCSB Ce prima a luat de la Gigi Becali pentru o calificare in primavara europeana si ce destinatie surpriza au avut banii
Iasmin Latovlevic,Laurentiu Reghecampf. (sportpictures.eu)
ADVERTISEMENT

Laurențiu Reghecampf a antrenat-o în două mandate pe FCSB (2012-2014 și 2015-2017), primul fiind greu de egalat din punct de vedere al performanțelor.

Cu Reghe la timonă, actuala vicecampioană a câștigat două titluri, a obținut ultima calificare a unei echipe Românești în grupele Champions League și a obținut niște victorii uriașe în Europa.

ADVERTISEMENT

În prezent, tehnicianul în vârstă de 46 de ani o conduce pe Universitatea Craiova, rivală la titlu a roș-albaștrilor, dar acesta nu uita nici acum echipa la care s-a consacrat, atât ca fotbalist, dar mai ales ca antrenor.

Ce-a făcut Laurențiu Reghecampf cu banii pe care i-a luat de la Gigi Becali, după ce FCSB a ajuns să-și măsoare forțele cu Ajax și Chelsea

În 2013, cu Reghe antrenor, FCSB a câștigat primul ei titlu după șapte ani de secetă. Până să își adjudece trofeul, cea mai decorată echipă din România a făcut senzație în Europa League. FCSB a câștigat grupa cu Stuttgart, Copenhaga și Molde, iar apoi a trecut de Ajax în 16-imi, pentru a fi eliminată cu greu de Chelsea în optimi (scor 2-3 la general).

ADVERTISEMENT

Invitat în podcastul lui Cătălin Măruță, „Acasă la Măruță”, Laurențiu Reghecampf a dezvăluit că, pentru calificarea în acea primăvară europeană, a primit din partea lui Gigi Becali o primă în valoare de 300 de mii de euro.

Banii au avut o destinație surpriză. Antrenorul a cumpărat un penthouse pentru fiicele sale vitrege, Sarah și Rebecca, și Tibi Dumitrescu, fostul soț al Anamariei Prodan.

ADVERTISEMENT

„Din prima de calificare în primăvara europeană în 2012-2013 (n.r. la FCSB), am cumpărat un penthouse în Pipera, să stea fetele Anamariei cu tatăl și cu bunica lor, să meargă la Școala Americană, să nu mai facă naveta de la Snagov.

I-am zis Anei: ‘Ăștia sunt banii pe care îi avem, cumpărăm apartamentul și facem așa’. Nu aveam mulți bani atunci.

ADVERTISEMENT

Tibi Dumitrescu (n.r. primul soț al Anamariei, fost baschetbalist) stă și acum în acel apartament. N-am avut niciodată probleme de genul ăsta. Stau și mă uit și nu-mi vine să cred ce declară despre bani, de avere. Noi n-am avut discuții de genul ăsta.

E urât să spun, dar pentru Sarah și Rebecca sunt sute de mii de euro dați în ultimii 3 ani… Nu am făcut atâtea pentru Luca, câte am făcut pentru Rebecca. Dar le-am spus că voi face pentru toți când vor avea nevoie, fără să mă gândesc cine sunt”, a declarat Laurențiu Reghecampf, în podcastul „Acasă la Măruță”.

Reghecampf l-a îmbogățit și el la rândul său pe finanțatorul roș-albaștrilor

Cele două titluri, câștigate în 2013 și 2014, calificarea în primăvara europeană și în grupele UEFA Champions League, l-au adus pe Laurențiu Reghecampf în atenția lui Al-Hilal, cel mai important club din Golf.

Reghe a ajuns să îi antreneze pe saudiți datorită unei concesii făcute de finanțatorul roș-albaștrilor. Becali a dezvăluit că și-a lăsat tehnicianul să plece doar după ce a încasat o sumă uriașă de bani.

„În doi ani de zile am câştigat 1,5 milioane de euro. Foarte mulţi bani. Am avut de mii şi 25 de mii în al doilea an salariu. Am făcut bonusuri de 1 milion de euro. Bani pe care i-am plătit înapoi lui Gigi Becali când am plecat la Al-Hilal. Am plătit opt sute de mii de euro. Am făcut-o cu drag.

Aveam un contract, trebuia să îl ţin. Am plătit, am plecat, am făcut bani mulţi acolo. În perioada Steaua(n.r. – FCSB) am făcut mulți bani pentru un antrenor în România”, a adăugat Reghecampf.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Farul: 7,40 este cota pentru „peste 4,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT