Sport

Laurențiu Reghecampf a fost pedepsit după eliminarea din Farul – Universitatea Craiova. Câte etape va lipsi antrenorul oltenilor

Laurențiu Reghecampf (46 de ani) a aflat pedeapsa pe care o are de ispășit după ce a fost eliminat în partida Farul Constanța - Universitatea Craiova 0-3.
20.04.2022 | 20:15
Laurentiu Reghecampf a fost pedepsit dupa eliminarea din Farul  Universitatea Craiova Cate etape va lipsi antrenorul oltenilor
Laurențiu Reghecampf (46 de ani) a aflat pedeapsa pe care o are de ispășit după ce a fost eliminat în partida Farul Constanța - Universitatea Craiova 0-3. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Laurențiu Reghecampf a fost suspendat două meciuri și a primit o amendă în valoare de cinci mii de lei, după ce a fost eliminat în confruntarea pe care U Craiova a câștigat-o cu Farul, la Ovidiu, scor 3-0.

Ce pedeapsă a primit Laurențiu Reghecampf, după ce a fost eliminat în Farul – U Craiova 0-3

Astfel, antrenorul în vârstă de 46 de ani a văzut din tribună meciul tur din semifinalele Cupei României, cu Sepsi, loc din care va urmări și partida din etapa a șasea a play-off-ului Casa Pariurilor Liga 1, FC Argeș – Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

„În baza art. 53.1 din RD, se sancţionează antrenorul Reghecampf Laurenţiu cu suspendare pentru două jocuri şi penalitate sportivă de 320 lei. În baza art. 65.a din RD, se sancţionează antrenorul Reghecampf Laurenţiu cu suspendare pentru două jocuri şi penalitate sportivă de 5.000 lei.

În conformitate cu prevederile art. 45.1 din RD, va executa sancţiunea pentru abaterea cea mai gravă, respectiv suspendare pentru două jocuri şi penalitate sportivă de 5.000 lei”, se arată în decizia comisiei, publicată pe site-ul LPF.

ADVERTISEMENT

„O fază de amator din partea mea”

Reghecampf și-a făcut mea culpa, imediat după ultimul fluier al duelului de la Ovidiu. Antrenorul alb-albaștrilor a caracterizat faza la care a primit cartonașul roșu drept una „de amator”.

„O fază de amator din partea mea, sincer! La 3-0, fault pentru noi, i-am reproșat faza dinainte, când în loc să ne dea mingea, a lăsat avantaj pentru Farul. Îmi cer scuze pe această cale și pentru Cătălin, este un arbitru care știe să gestioneze fazele astea.

ADVERTISEMENT

Din partea mea, o fază de amator, sincer nu trebuia să se întâmple asta, probabil mă voi pedepsi singur. Îmi voi găsi o pedeapsă”, a comentat Reghecampf, după Farul – U Craiova 0-3.

Ce măsuri a mai luat Comisia de Disciplină

Pe lângă sancțiunea dictată lui Reghecampf, Comisia de Disciplină a mai luat și alte măsuri. Adrian Petre (Farul), Christian Irobiso (Dinamo) şi Mateo Susic (CFR Cluj) au primit fiecare suspendări pentru trei meciuri şi amenzi de cinci mii de lei, după eliminările din etapa a cincea a play-off-ului și play-out-ului Casa Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT

„Clubul AFC UTA Arad a fost amendat cu suma de 16.875 de lei de Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal, în şedinţa sa de miercuri, din cauza incidentelor produse la meciul cu Rapid.

Clubul Farul a fost sancţionat, ‘în baza art. 82.1 si 3.a şi c raportat la art. 83.2.b din RD’, cu o penalitate sportivă de 11.250 de lei.

Atacanţii Adrian Petre (Farul), Christian Irobiso (Dinamo) şi fundaşul Mateo Susic (CFR Cluj) au primit fiecare suspendări pentru trei jocuri şi amenzi de 5.000 de lei, după cartonaşele roşii primite în meciurile jucate în weekend-ul trecut.

Clubul FC U Craiova 1948 a fost sancţionat cu o amendă de 5.000 de lei în urma incidentelor de la meciul cu CS Mioveni”.


  • (P) Cota BETANO pentru FC Argeș – Universitatea Craiova: 1,95 este cota pentru „1X”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT