Sport

Laurenţiu Reghecampf a semnat cu noua sa echipă! Destinaţie surpriză pentru fostul antrenor al Universităţii Craiova. Prima reacție. Video

Laurențiu Reghecampf (46 de ani) și-a găsit echipă după despărțirea de Universitatea Craiova! Antrenorul român va pregăti o vicecampioană din Europa.
21.06.2022 | 22:54
Laurentiu Reghecampf a semnat cu noua sa echipa Destinatie surpriza pentru fostul antrenor al Universitatii Craiova Prima reactie Video
Laurenţiu Reghecampf a semnat cu noua sa echipă! Destinaţie surpriză pentru fostul antrenor al Universităţii Craiova. FOTO: Twitter Neftchi Baku
ADVERTISEMENT
22-06-2022
06:10

Laurențiu Reghecampf, prezentare în direct la TV, la noua echipă

Laurențiu Reghecampf a avut parte de o primire de gală la Nefci Baku. Prezentarea oficială a avut loc în direct pe canalul TV al vicecampioanei din Azerbaidjan. Tehnicianul va încasa un salariu lunar de 40.000 de euro, iar obiectivul său este câștigarea titlului.

”Este prima dată când am parte de o asemenea prezentare, în direct la TV. Vă mulțumesc foarte mult, este extraordinar! Prima impresie este foarte plăcută. Am găsit oameni minunați aici. Am găsit un președinte foarte onest.

Este bine că n-a aflat nimeni despre negocieri. Chiar și în țara mea, nu e ușor să ascunzi astfel de lucruri. Neftchi este un club mare și este normal să negocieze cu mai mulți antrenori și să găsească soluția cea mai bună pentru ei. Sunt fericit că eu am fost acea persoană.

Sunt obișnuit cu obiectivele importante. La orice echipă pe care am antrenat-o, am încercat să câștig campionatul. Este bine că obiectivele mele și cele ale clubului sunt aceleași. Cu siguranță, câștigarea titlului este obiectivul pentru următorul sezon.

Este important să văd echipa, să văd nivelul la care suntem în acest moment. Trebuie să fim pregătiți, să fim puternici pentru meciurile europene. Vreau să văd ce poziții trebuie acoperite, trebuie să aducem jucători care să ridice nivelul echipei.

Îmi place să jucăm un fotbal ofensiv, un fotbal total. Vreau ca echipa mea să aibă mingea, să avem o posesie bună. Voi încerca să găsesc cea mai bună soluție în privința sistemului de joc”, a spus Laurențiu Reghecampf, într-un interviu pentru Neftchi TV.

Laurențiu Reghecampf este noul antrenor al celor de la Neftchi Baku. Echipa tehnicianului român a terminat pe locul 2 sezonul trecut în Azerbaidjan și va juca în preliminariile UEFA Conference League.

Laurențiu Reghecampf, antrenor la Neftchi Baku

Marți, 21 iunie, vicecampioana Azerbaidjanului l-a prezentat oficial pe fostul antrenor al „Științei”. Reghe a semnat un contract valabil pe doi ani cu formația din Baku.

ADVERTISEMENT

Reghecampf a plecat din Bănie după ce s-a înțeles cu Mihai Rotaru asupra sumei de 180 de mii de euro. Atât a primit antrenorul, care avea o clauză de reziliere în valoare de 180 de mii de euro.

25 de victorii, șapte rezultate de egalitate și 12 înfrângeri a înregistrat Laurențiu Reghecampf, în cele 44 de meciuri în care a luat loc pe banca Universității Craiova.

ADVERTISEMENT

„Ei mergeau în dreapta, eu mergeam în stânga, şi decât să avem discuţii contradictorii, am decis că să ne despărţim este mult mai bine, e lucrul cel mai important. Am făcut programul de cantonament, am făcut programul de antrenamente, am făcut absolut tot.

Eu cu Mihai (n.r. – Rotaru) nu am avut niciodată discuţii contradictorii, ştiu foarte bine cum trebuie să pui problema atunci când vorbeşti cu un patron, nu spun ‘vreau aia’. Doar pot să cer, prin intermediul managerului sau a preşedintelui sau direct la patron, pot să spun că mă gândesc că ar fi bine să aducem jucători pe anumite poziţii pentru a fi mai puternici, să fim undeva la nivelul celor două echipe care au fost în faţa noastră, FCSB şi CFR.

ADVERTISEMENT

Cum văd eu lucrurile, trebuie făcut ceva spre bine pentru a avea la anul o şansă mai mare decât ai avut anul acesta. Anul acesta am intrat în play-off cu foarte puţine şanse, după care şansele s-au schimbat, mai mult sau mai puţin, pentru că a fost o diferenţă foarte mare de puncte.

Rezultatele sunt cele pe care le vedeţi, locul trei înseamnă că lotul nostru este de locul trei, dacă aveam un lot mai puternic decât cele două, cu siguranţă eram mai sus. Am avut şi meciuri mai bune, dar am avut şi meciuri în care aveam nevoie de un jucător să decidă meciul, iar pe parcursul campionatului se vede valorea lotului”, a declarat Laurențiu Reghecampf, la Orange Sport, după despărțirea de U Craiova.

ADVERTISEMENT

Cine e Neftchi Baku

Neftchi Baku este cel mai decorat club din Azerbaidjan Premier League. Noua echipă a lui Laurențiu Reghecampf are nouă titluri de campioană, la egalitate cu FK Qarabag.

Pe lângă aceste titluri, Neftchi Baku mai are în vitrină și șapte Cupe și două Supercupe ale Azerbaidjanului. La Baku, tehnicianul român are ca obiectiv campionatul, pe care l-a cucerit ultima dată în 2021, după opt ani de secetă.

  • 8,5 milioane de euro este cota de piață a lotului lui Neftchi Baku, noua echipă pe care o va antrena Laurențiu Reghecampf

 

ADVERTISEMENT