Sport

Laurenţiu Reghecampf, sezon încheiat în Emirate. Pe ce loc s-a clasat Al Wasl, echipa antrenorului român

27.05.2019 | 11:54
Laurentiu Reghecampf sezon incheiat in Emirate Pe ce loc sa clasat Al Wasl echipa antrenorului roman

Laurenţiu Reghecampf a încheiat sezonul în campionatul Emiratelor Arabe Unite. În ultima etapă, cea cu numărul 26, Al Wasl, echipa pregătită de tehnicianul român, a remizat pe teren propriu cu Al Ittihad Kalba, scor 1-1. Cele două goluri s-au marcat repede, în prima repriză, după care ambele echipe au avut o sumedenie de ocazii pentru a-şi apropia cele trei puncte, dar nici una nu a mai reuşit să înscrie.

Laurenţiu Reghecampf a terminat campionatul în Emirate cu Al Wasl

În urma acestui rezultat Al Wasl termină competiţia pe locul 9, cu 34 de puncte. La prima vedere este o clasare modestă pentru un club care a participat în acest sezon în grupele Ligii Campionilor Asiei, însă nu i se poate imputa nimic lui Laurenţiu Reghecampf. Dimpotrivă, tehnicianului român i s-a prelungit contractul pe următorii doi ani, şeicii patroni fiind mulţumiţi de rezultatele obţinute.

Şi aceasta deoarece Reghe nu a început campionatul pe banca galben-negrilor, ci a preluat echipa într-o situaţie foarte grea, pe 6 ianuarie 2019, Al Wasl acumulând până atunci doar 11 puncte şi fiind prima deasupra liniei de retrogradare. Românul a redresat bine de tot situaţia, reuşind să facă în cinci luni 24 de puncte şi să încheie pe po poziţie linişită.

Laurențiu Reghecampf va continua următoarele două sezoane la Al Wasl
Laurențiu Reghecampf va continua următoarele două sezoane la Al Wasl

A fost singurul care a reuşit să bată în tot sezonul echipa care a ieşit campioană

Nu la fel de bine au mers treburile în Liga Campionilor Asiei, acolo unde, la fel ca în sezonul trecut, când era la Al Wahda, Reghecampf a terminat ultimul în grupă, ratând calificarea în faza următoare a competiţiei. Reghe s-a declarat mulţumit cu rezultatele obţinute, exprimându-şi convingerea că din vară, când va avea pe mână echipa de la început de sezon altfel vor sta lucrurile, adică mult mai bine.

De notat că întrecerea internă a fost câştigată autoritar de echipa Al Sharjah, care în 26 de etape a înregistrat 17 victorii, 8 egaluri şi a pierdut o singură dată. Ei bine, singurul eşec al campionilor a venit din partea lui Al Wasl, semn că echipa cu Reghecampf pe bancă este din ce în ce mai puternică şi mai bine aşezată pe teren.