Sport

Laurențiu Reghecampf i-a câștigat respectul unui antrenor din zona Golfului: „Va avea un loc în inima mea”

Dan Zdrîncă, unul dintre cei mai apreciați antrenori cu portarii din zona Golfului, a declarat că Laurențiu Reghecampf a avut un rol important în ascensiunea carierei sale și îi va rămâne recunoscător pentru asta.
11.05.2022 | 12:56
Laurentiu Reghecampf ia castigat respectul unui antrenor din zona Golfului Va avea un loc in inima mea
Laurențiu Reghecampf i-a câștigat respectul unui antrenor din zona Golfului: „Va avea un loc în inima mea”. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Dan Zdrîncă este antrenorul cu portarii al formației Al Ain din Emiratele Arabe Unite, echipă la care a petrecut numai puțin de doi ani din cariera sa, desfășurată în afara granițelor României. Acesta a declarat că Laurențiu Reghecampf, tehnicianul Universității Craiova, l-a ajutat foarte mult în perioada de câteva luni în care cei doi au colaborat la Al Hilal.

Laurențiu Reghecampf i-a câștigat respectul lui Dan Zdrîncă: „Este omul care m-a inițiat și mi-a arătat calea aceasta”

Universitatea Craiova se pregăteşte de returul semifinalei de Cupa României. În prima manşă, oltenii au pierdut cu 1-2 pe terenul lui Sepsi Sf. Gheorghe, astfel că sunt obligaţi să câştige pentru a prinde ultimul act. Craiova este deţinătoarea trofeului, după ce în sezonul precedent s-a impus cu 3-2 în faţa Astrei, în prelungiri.

ADVERTISEMENT

Dan Zdrîncă a fost unul dintre cei mai apropiați oameni din jurul lui Laurențiu Reghecampf în timpul perioadei petrecute la Al Hilal. Antrenorul cu portarii de la Al Ain a declarat că tehnicianul Universității Craiova va rămâne un om special pentru el, chiar dacă relația de prietenie dintre ei a avut de suferit din cauza distanței.

„Laurențiu Reghecampf este omul care m-a inițiat și mi-a arătat calea aceasta. În ultima perioadă. am discutat mai puțin cu el. Fiind aici (n.r. – departe de România), se cam rup relațiile, dar pentru mine este omul care va avea un loc în inima mea. Din vara trecută eram convins că doar timpul le va rezolva și el va face o superechipă din Craiova”, a declarat Dan Zdrîncă pentru Oltenia TV.

ADVERTISEMENT

Antrenorul din Emiratele Arabe Unite a declarat că Universitatea Craiova este o echipă foarte bine organizată de către Laurențiu Reghecampf. Acesta a spus că urmărește meciurile din Casa Pariurilor Liga 1 de fiecare dată când are ocazia, pentru că îi place să rămână la curent cu situația fotbalului din România.

„La momentul acesta, consider că Universitatea Craiova este o echipă foarte bine pusă la punct și o „nucă tare” pentru celelalte cluburi. De câte ori am ocazia, mă uit cu drag la campionatul României, chiar e o plăcere să rămân la curent cu ceea ce se întâmplă în fotbalul nostru”, a spus antrenorul cu portarii de la Al Ain.

ADVERTISEMENT

Dan Zdrîncă a câștigat un nou trofeu cu Al Ain: „Este una dintre cele trei competiții mari din Emiratele Arabe”

Tehnicianul român aflat la Al Ain a câștigat un nou trofeu în Emiratele Arabe Unite. Formația fostului colaborator al lui Laurențiu Reghecampf a terminat la egalitate finala din Pro League Cup, cu Al Ahli Dubai, scor 2-2, după timpul regulamentar. Al Ain a câștigat la loviturile de departajare, datorită intervenților inspirate ale portarului, Khalid Eisa.

„Pro League Cup este ultima medalie căpătată de mine. Este una dintre cele trei competiții mari din Emiratele Arabe, competiție câștigată de Al Ain după 13 ani. Suntem foarte entuziasmați de această performanță, lumea de aici a primit cu mare plăcere această cupă”, a declarat Dan Zbrîncă.

ADVERTISEMENT

„Timpul regulamentar s-a terminat la egalitate, scor 2-2, după care s-a trecut direct la penalty-uri, iar bravul meu portar, Khalid Eisa, a adus trofeul cu două intervenții. Înainte de executarea penalty-urilor, i-am reamintit posibilii jucători care vor executa loviturile de la 11 metri. Din trei am nimerit doi, iar el le-a intuit loviturile”, a mai spus antrenorul cu portarii de la Al Ain.

Dan Zdrîncă este foarte aproape să obțină al doilea trofeu din acest sezon. Cu cinci etape înainte de sfârșitul campionatului, Al Ain este lider în clasamentul din Emiratele Arabe Unite, cu șapte puncte în fața poziției secunde, iar antrenorul cu portarii al echipei din zona Golfului a declarat că formația sa este foarte atentă să nu facă pași greșiți în lupta pentru titlu.

„Mai avem cinci etape de jucat, cinci finale. În campionat suntem pe prima poziție cu șapte puncte avans față de locul secund. După terminarea finalei din Pro League Cup, toată lumea a venit la hotel, pentru că pregătim meciul de peste două zile din campionat și suntem atenți să câștigăm”, a declarat Dan Zdrîncă.

„Nu am înțeles de ce un fotbalist venit în zona Golfului și-ar pierde valoarea”

Dan Zdrîncă a declarat că nu înțelege de ce jucătorii români pierd contactul cu echipa națională când ajung să evolueze cu echipe din zona Golfului. Acesta a spus că nivelul fotbalului din Asia este unul ridicat și le poate permite fotbaliștiilor să își mențină o formă bună.

„Nu am înțeles de ce un fotbalist venit în zona Golfului și-ar pierde valoarea, aici majoritatea antrenorilor sunt europeni, bine pregătiți. Îți poți menține nivelul fără probleme și este foarte puțin probabil ca un fotbalist român să vină la o echipă de amatori din zona asta. Nivelul este unul foarte mare, de la antrenamente până la meciurile oficiale”, a mărturisit antrenorul cu portarii de la Al Ain.

Tehnicianul susține că un fotbalist își poate termina rapid cariera în zona Golfului, dacă nu se ridică la nivelul așteptărilor. Acesta a precizat că principala problemă pe care jucătorii români o întâmpină la venirea în Asia este schimbarea stilului de viață.

„Aici, răbdarea este un cuvânt pe care nu îl au la îndemână și poți fi foarte rapid dat afară fără să îți dai seama. Nu este ușor, le doresc succes din suflet, tuturor care sunt în zona Golfului și îmi doresc ca și în România să reușim să ridicăm nivelul, pentru că avem calitate”, a spus Dan Zdrîncă.

„E vorba doar despre adaptarea la tot ceea ce înseamnă viața lor, pentru că aici este diferită față de cea din Europa. Asta este toată diferența. Când ajungi aici și eşti un fotbalist cu un anumit nume nu poți uita fotbalul. Noi trebuie să ne adaptăm la modul lor de viață, de antrenament, dar trebuie să ne păstrăm identitatea noastră”, a declarat antrenorul de la Al Ain.


  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – Sepsi: 1,85 este cota pentru „1 solist” în returul semifinalei de Cupa României. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT