Sport

Laurențiu Reghecampf ia presiunea de pe jucători înainte de Universitatea Craiova – FCSB: „Nu va fi un capăt de țară dacă pierdem”

Antrenorul Universității Craiova susține că, indiferent de rezultatul meciului Universitatea Craiova – FCSB, lupta pentru campionat se va da până în ultima etapă din play-off.
27.11.2021 | 13:07
Laurentiu Reghecampf ia presiunea de pe jucatori inainte de Universitatea Craiova  FCSB Nu va fi un capat de tara daca pierdem
ADVERTISEMENT

Cel mai interesant meci al etapei a 17-a a Ligii I va avea loc duminică, de la ora 20.30. Universitatea Craiova, aflată pe locul 3 în clasament, va primi replica ocupantei locului secund, FCSB.

La conferința de presă de dinaintea meciului, organizată sâmbătă, antrenorul Universității Craiova, Laurențiu Reghecampf, a declarat că urmează un meci foarte important, deoarece urmează să întâlnească una dintre echipele care vor să câștige campionatul.

ADVERTISEMENT

Laurențiu Reghecampf știe că va fi un meci cu o încărcătură foarte mare

Este important să nu pierdem. Cu siguranță nu va fi meci decisiv pentru niciuna dintre echipe, indiferent de rezultul de la final. Noi avem probleme de lot, mai precis sunt unii jucători care au probleme. Dar sper ca până la ora jocului să pot să-i aduc pe cei care vor intra pe teren la un nivel foarte ridicat.

Vreau să-i fac să înțeleagă că numai prin dăruire, devotament și ambiție pot câștiga. Este cert că ambele echipe își doresc să joace fotbal, deci va fi o partidă cu o încărcătură foarte mare”, a declarat Reghecampf.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul mizează pe experiența jucătorilor lui și dorința acestora de a câștiga și se bucură că vor avea alături o parte din suporteri. „Explicații ar fi multe pentru meciurile mai puțin reușite din ultima perioadă. Vina este a mea, a noastră, probabil nu ne-am ridicat la nivelul meciurilor.

Probabil am crezut că putem câștiga fără să ne implicăm 100 %. Dar nu stăm să găsim vinovați, doar încercăm să reglăm lucrurile cât putem de repede. Sunt sigur că jucătorii au înțeles acest lucru. Eu mi-am făcut lecția mult mai bine.

ADVERTISEMENT

Indiferent de rezultatul meciului cu FCSB, important este să continuăm pe un drum bun și să câștigăm cât mai multe partide. Găman este accidentat după meciul cu Farul și nu a intrat 100 % la antrenamente, iar Ante s-a accidentat acum câteva zile.

Avem și plusuri, avem și minusuri. Sunt încrezător în jucătorii pe care îi acem la dispoziție și cu siguranță putem alcătui un 11 care să facă față echipei FCSB”, a mai spus Reghecampf, care se va putea baza la meciul de duminică pe Lyes Hour.

ADVERTISEMENT

La un asemenea meci, jucătorii se motivează singuri, este de părere Laurențiu Reghecampf

Nu cred că trebuie să lucrezi la moral la un meci cu FCSB. Ambiția jucătorilor e foarte mare. Este mai greu să-i motivezi la meciurile pe care dumneavoastră le prezentați ca fiind ușoare pentru noi.

La un asemenea meci încărcătura este foarte mare și jucătorii se motivează singuri. Rămâne ca eu să-mi fac treaba mea de antrenor, să încerc să-i pun cât mai bine pe teren, să-i motivez, că alcătuiesc o echipă care să facă față acestui meci.

Laurențiu Reghecampf susține că nimic nu este bătut în cuie, indiferent de rezultat

Dacă ar fi să pierdem, este clar că se creează o diferență foarte mare. Dar având în vedere că mai ai de jucat 3 meciuri cu CFR, plus 2 cu FCSB, ei la fel, nimic nu e bătut în cuie. Se joacă până la final. Cu siguranță noi nu vom depune armele, indiferent de rezultat.

Există presiune, avem ambiția necesară să intrăm într-un asemenea joc, dar pentru mine nu este un capăt de țară, noi trebuie să ne continuăm drumul.

Și noi avem aceeași discuție legată de prezența suporterilor, și noi căutăm răspunsurile corecte la această întrebare. Nu am ce să vă răspund, pentru că nu știm ce se va întâmpla.

Nu știu cum este posibil să scoți oamenii din tribune după 30 de minute sau la pauză. Cred că acest lucru ar trebui reglat mult mai bine. Dacă au voie 30 de minute, de ce să nu aibă voie până la final?

E lucru pozitiv că avem voie să organizăm meciuri cu 30% din capacitatea stadionului. Sunt foarte mulți oameni care își doresc enorm de mult să fie alături de noi. Pentru noi, cei care lucrăm în fotbal, este o satisfacție foarte mare să vii la stadion și să ai parte de un public așa cum îl avem noi”, a mai declarat tehnicianul.

Laurențiu Reghecampf nu știe dacă FCSB este mai bună sau mai slabă cu Toni Petrea

Cred că trebuie să găsim cea mai bună cale ca oamenii să fie mulțumiți. Toată România a trecut printr-o situație critică, foarte mulți oameni sunt îmbolnăviți și au murit, din păcate. De aceea, poate, situația este puțin confuză, dar cu siguranță acest lucru se va regla foarte repede.

Nu cred că ajută pe cineva să aducem injurii. Cred că oamenii care conduc și iau decizii trebuie să știe despre ce e vorba. Sunt sigur că foarte mulți nu știu că un meci de fotbal începe la 20:30 se termină la 22:15.

Probabil nu sunt informați în această privință și nu au făcut în așa fel încât să lămurească anumite situații. Dar, cu siguranță se vor regla săptămâna viitoare și vom fi toți fericiți”, este de părere Reghecampf.

Eu am avut foarte multe lucruri de făcut săptămâna aceasta. în primul rând, să reglez problema pe care o avem noi, nu să le dau jucătorilor informații de care nu au nevoie. Nu știu cum va fi FCSB, dacă e mai slabă sau mai bună (n.r. – cu Toni Petrea pe banca tehnică, înlocuitorul lui Edi Iordănescu).

Cu siguranță este aceeași echipă, sunt aceeași jucători care au aceeași dorință de a câștiga campionatul. Noi nu ne uităm la acest lucru. Știm că-și doresc să câștige meciul. Cert este că vor fi două echipe cu jucători foarte buni, care au calități individuale foarte bune, deci va fi un meci frumos”, a mai spus el.

Marius Constantin vorbește despre lipsă de comunicare între jucători

Reghecampf a precizat că matematic este posibil orice. „În fotbal se pot întâmpla foarte multe lucruri. Dacă FCSB câștigă mâine, nu garantează nimeni că ia campionatul sau termină înaintea noastră. Noi trebuie să ne gândim să avem un rezultat pozitiv și să lăsăm calculele pentru la final”, a încheiat tehnicianul.

La rândul lui, fundașul Marius Constantin a recunoscut că va fi un un meci dificil pentru ambele echipe. „Ne dorim să câștigăm, mai ales că după ultimele două meciuri am rămas datori. Dacă punem în practică ce am făcut săptămâna asta și nu uităm ce avem de făcut, vom face un meci reușit și ne vom impune.

Să sperăm că vom vedea altă față a echipei. Am luat goluri prea ușor în ultimele meciuri din cauza lipsei de comunicare. Sperăm să reglăm acest aspect și să ne prezentăm într-o formă optimă.

Nu poate să te motiveze ceva la meciul ăsta mai tare decât propria motivație. Fiecere își dorește să câștige, mai ales un meci ca acesta, urmărit de foarte multă lume. Avem șansa să spălăm din imaginea de la ultimele meciuri”, a spus el.

Universitatea Craiova a marcat 10 goluri în 2 meciuri

Față în față vor fi echipele care au cea mai bună ofensivă din campionat. Formația olteană a înscris 30 de goluri în 16 meciuri, în timp ce oaspeții se află la o lungime în spatele lor.

Ambele și-au rotunjit golaverajul în partidele cu Dinamo, FCSB administrând rivalei de-o viață un sec 6-0, în timp oltenii le-au dat „doar” cinci goluri. Universitatea a mai marcat într-un meci cinci goluri, cu Academica Clinceni.

În tur, FCSB a învins cu 4-1, golurile fiind marcate de Moruțan (7), plecat, între timp, la Galatasary Istanbul, Popescu (16), Cordea (43) și Tănase (60), reușita oaspeților aparținând lui Markovici (64).

(P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – FCSB: 3,25 este cota pentru „X”. Vezi aici toate cotele!

 

ADVERTISEMENT