Sport

Laurențiu Reghecampf îi răspunde lui Mirel Rădoi: „La Craiova, Ivan ia colțul scurt la cornere”

Laurențiu Reghecampf intervine în scandalul iscat de faza golului cu care Thomas Muller a adus victoria Germaniei în meciul din preliminariile CM 2022. Replică tranșantă pentru Mirel Rădoi: „La Craiova, Ivan ia colțul scurt la cornere”.
13.10.2021 | 12:30
Laurentiu Reghecampf ii raspunde lui Mirel Radoi La Craiova Ivan ia coltul scurt la cornere
ADVERTISEMENT

Chiar dacă a trecut aproape o săptămână de la eșecul suferit de naționala României la Hamburg, scor 1-2, în fața Germaniei, golul din minutul 81 al partidei continuă să dea naștere la discuții contradictorii în fotbalul nostru. Chestionat pe marginea subiectului, Laurențiu Reghecampf a explicat că Andrei Ivan – cel care l-a scăpat din marcaj pe Thomas Muller – are un rol bine definit în angrenajul echipei sale când vine vorba despre loviturile de colț ale adversarilor.

La Universitatea Craiova, Ivan ia colţul scurt la cornere. Fiecare antrenor are strategia lui”, a subliniat tehnicianul alb-albaștrilor, lăudând, însă, prestațiile „tricolorilor” din ambele meciuri disputate în această perioadă.

ADVERTISEMENT

De altfel, victoria cu Armenia a sporit considerabil șansele pentru ocuparea locului doi, care asigură prezența la baraj, având în vedere că vom mai întâlni, până la finalul acestei campanii de calificare, Islanda (pe teren propriu) și Liechtenstein (în deplasare).

Laurențiu Reghecampf sare în apărarea lui Andrei Ivan. Mesaj ferm pentru Mirel Rădoi

Nu vreau să dezvolt prea mult subiectul cu Rădoi şi cu Ivan deoarece nu am toate informaţiile şi ar însemna să speculez. Doar Rădoi poate explica de ce a procedat aşa.

ADVERTISEMENT

Pe Ivan încă nu l-am întrebat, dar am să o fac, atunci când o să-l felicit pentru ce au realizat pentru România în aceste două meciuri. Dar ca să-i răspund lui Rădoi, la Universitatea Craiova Ivan ia colţul scurt la cornere.

Fiecare antrenor are strategia lui, nu ştiu ce au vorbit înaintea meciului, când l-au trimis pe teren, ce i-au strigat înaintea cornerului. Personal, mi-a plăcut ce am văzut la meciurile cu Germania şi cu Armenia.

ADVERTISEMENT

Ok, cu Germania a fost înfrângere până la urmă, dar faza de apărare mi s-a părut aproape de perfecţiune. Reţineţi, nu vorbesc doar de apărători, ci de modul în care toată echipa a interpretat partitura defensivă”, a declarat Laurențiu Reghecampf, la Digi Sport.

Sorin Cârțu l-a „urecheat” pe selecționer: „Nu mi-a plăcut ce i-a făcut lui Ivan”

Dacă tehnicianul Universității Craiova a abordat subiectul pe un ton elegant, președintele Sorin Cârțu nu s-a sfiit să-l critice pe selecționerul Mirel Rădoi pentru scandalul provocat în timpul conferinței de presă, când a insistat ca Andrei Ivan să dea explicații în fața reprezentanților mass-media pentru faza golului marcat de Muller.

ADVERTISEMENT

Nu aș vrea să interpretați subiectiv ce spun, că este jucătorul nostru, dar ar trebui să se facă o diferențiere între o greșeală tactică și una tehnică. La el e o greșeală tehnică. El a respectat marcajul la Muller. Faptul că l-a pierdut pe drum e o greșeală tehnică.

Așa și la Manea. La Manea, când sare la cap cu Goretzka, e tot o greșeală tehnică. A sărit ăla mai sus ca el. Așa putem să interpretăm și golul unu al Germaniei. Aia e execuția unui jucător de 50-60 de milioane. Putem să o punem în balanță cu situația lui Pușcaș. Pușcaș avea mai mult spațiu decat Gnabry.

 Ivan a intrat înainte de Muller în teren. În comentariile pe care le-a făcut Mirel, ați văzut că i s-a transmis lui Andrei de pe margine să stea cu Muller, deci a fost o chestie de moment. Nu sunt greșeli nici ale antrenorului. E o greșeală tehnică. Se întâmplă când ai în față adversari superiori, de milioane”, a răbufnit Cârțu, potrivit sursei citate.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Academica Clinceni: 2,30 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT