Fotbal intern

Laurențiu Reghecampf, înapoi la FCSB? Dacă vine el, pleacă Thomas Neubert! Decizia e la Gigi Becali. Exclusiv

19.10.2020 | 14:26
Laurentiu Reghecampf inapoi la FCSB Daca vine el pleaca Thomas Neubert Decizia e la Gigi Becali Exclusiv
Laurențiu Reghecampf la FCSB? Dacă vine el, pleacă Thomas Neubert! Aici, Toni Petrea și Thomas Neubert se bucură alături de trofeu după câștigarea Cupei României în urma finalei cu Sepsi OSK Sf. Gheorghe © FOTO: Răzvan Păsărică / SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Laurențiu Reghecampf, înapoi la FCSB? Din informațiile noastre, șansele ca Reghe să se reîntoarcă pe banca tehnică a roș-albaștrilor sunt minime după ce acesta s-a despărțit de arabii de la Al Wasl.

În acest moment FCSB este condusă de doi foști secunzi ai lui Reghecampf, Toni Petrea și preparatorul fizic Thomas Neubert, iar o eventuală nouă colaborare între părți pare exclusă! FANATIK a aflat că există o ruptură despre care vorbesc apropiații acestora!

ADVERTISEMENT

Laurențiu Reghecampf, înapoi la FCSB? Neamțul Thomas Neubert e primul care va pleca dacă Gigi Becali merge pe mâna fostului antrenor

La puțin timp după ce a apărut informația despărțirii lui Laurențiu Reghecampf de Al Wasl, confirmată ulterior de Anamaria Prodan, acesta a „fost dat” ca nou antrenor al celor de la FCSB. Aceasta în condițiile în care Gigi Becali a fost primul care nu a marșat declarativ la „numirea” lui Reghecampf în locul actualului staff, cu Toni Petrea principal.

FANATIK a aflat că revenirea lui Laurențiu Reghecampf la FCSB are șanse destul de mici să se realizeze. Chiar dacă situația actuală, cu doi foști secunzi ai săi la echipa lui Gigi Becali, i-a făcut pe mulți să anunțe că de fapt „Reghe” își trimisese locotenenții să-i pregătească terenul!

ADVERTISEMENT

Foștii oameni de încredere ai lui Reghecampf, Petrea și Neubert, nu mai sunt la fel de încântați să muncească în acest trio. Iar dacă Becali chiar ar pleca urechea la ce i se sugerează privind readucerea lui „Reghe”, primul care va pleca de la FCSB va fi preparatorul fizic Thomas Neubert!

Neubert a plecat de la arabi după ce salariul îi fusese tăiat fără ca Reghe să intervină. Nici Toni Petrea nu e interesat de revenirea fostului șef!

De unde ruptura aceasta între Reghecampf și foștii săi colaboratori, așa cum o sugerează apropiații lor? Picătura care ar fi umplut paharul nemulțumirilor dintre părți a apărut la recenta colaborare de la Al Wasl.

ADVERTISEMENT

Acolo, lui Neubert și lui Petrea le-au fost micșorate salariile, preparatorului fizic, deși extrem de bine văzut, propunându-i-se doar 5.000 de euro lunar. A venit motivația crizei financiare provocate de pandemie, dar ceea ce l-a surprins pe neamț a fost reacția lui Reghecampf, antrenorul principal al echipei, practic șeful său.

Reghecampf s-a declarat de acord atunci cu măsura arabilor, astfel că Neubert s-a simțit umilit și a plecat, semnând ulterior cu FCSB. A fost, pe undeva, și situația lui Toni Petrea, care a reziliat cu Al Wasl și a venit „principal” la FCSB, cu Neubert în echipă.

ADVERTISEMENT

Iar reacția de ultimă oră a lui Toni Petrea despre o eventuală revenire a lui Reghecampf la FCSB, chiar în locul său, este o dovadă în plus a rupturii existente despre care s-a vorbit doar în culise până acum. „Chiar nu mă interesează!”declară Petrea.

„Am aflat și eu despre acest lucru. Sincer, n-am vorbit nimic cu Laurențiu, nu știu ce s-a întâmplat acolo, chiar nu știu ce planuri de viitor are. Chiar nu mă interesează!” – Toni Petrea, despre revenirea lui Reghecampf la FCSB

Gigi Becali nu a dorit nici în iarnă să apeleze la Laurențiu Reghecampf, dezamăgit după ultimul mandat al acestuia la FCSB

Pe Reghecampf nu-l ajută în revenirea acum pe banca roș-albaștrilor nici strategia lui Gigi Becali. Patronul celor de la FCSB nu este deloc dornic să umble la banca tehnică și la staff-ul pe care-l are.

Sunt două argumente care-l fac pe Becali să meargă în continuare pe mâna dublului Petrea – Neubert. În primul rând preparatorul fizic Thomas Neubert, care este foarte apreciat și de către el, dar în principal de jucători. După ce ani de zile a încercat să găsească un preparator care să-i pună „perlele” pe picioare, Becali nu pare dispus să renunțe la Tommy pentru Reghe!

Apoi este vorba despre dezamăgirea pe care Gigi nu și-a ascuns-o față de ultimul mandat al lui Laurențiu la FCSB. Venit în decembrie 2015 în locul lui Mirel Rădoi, Reghecampf a ratat cam totul într-un sezon și jumătate: de două ori vicecampion, nici o Cupă a României, doar o Cupă a Ligii, în iulie 2016, contra Chiajnei.

Inclusiv iarna trecută s-a vehiculat varianta cu Reghecampf la FCSB. Atunci acesta era sub contract cu Al Wasl. Dar și atunci Gigi Becali a strâmbat din nas, iar declarațiile pe care patronul le-a făcut ulterior, despre ce i-a transmis „Reghe”, au avut darul de a bloca revenirea acestuia. Oamenii lui Becali dezvăluie pentru FANATIK că Gigi a ținut caldă relația cu Reghe tocmai pentru că avea nevoie ca acesta să nu-i pună piedici în aducerea la FCSB a lui Petrea și, mai ales, a lui Thomas Neubert! Dar Reghe reușise deja să și-i îndepărteze pe aceștia!

Reghecampf i-a transmis patronului că ar veni și fără bani până ar duce FCSB pe primul loc

În situația actuală, cu plecarea lui Reghecampf de la Al Wasl și liber de contract, FANATIK a dezvăluit că apropiații tehnicianului i-au transmis deja un mesaj lui Gigi Becali.

Anume că Reghe, altfel un om în care Becali a crezut foarte mult, e dispus să vină să ajute și nu se gândește deloc la bani. „Vin fără salariu”, ar fi sunat mesajul antrenorului, acesta dorind să fie plătit, dacă va fi reinvestit antrenor, doar când FCSB va fi din nou pe primul loc. Așa cum a fost în verile lui 2013 și 2014, când Reghecampf, în primul mandat, a luat două titluri cu FCSB, singurele din palmaresul său de până acum.

  • 3,5 milioane de euro anual era salariul lui Laurențiu Reghecampf la Al Wasl, pe care o conducea din ianuarie 2019
  • 1-4 este ultimul rezultat al lui Reghecampf pe banca arabilor, fiind învins în prima etapă din noul campionat de Bani Yas, echipa lui Daniel Isăilă

  • Cota BETANO pentru Academica Clinceni – FCSB: 1,62 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT