Sport

Laurențiu Reghecampf nu vrea să plece de la Universitatea Craiova după finalul ratat de sezon. ”Sunt și mai motivat”

Antrenorul Laurențiu Reghecampf anunță că nu pleacă de la Universitatea Craiova, după ce a ratat principalele obiective și și-a stabilit noi țeluri. Ultima țintă este să califice echipa în cupele europene la baraj.
13.05.2022 | 17:45
Laurentiu Reghecampf nu vrea sa plece de la Universitatea Craiova dupa finalul ratat de sezon Sunt si mai motivat
Laurențiu Reghecampf nu vrea să plece de la Universitatea Craiova deși a ratat obiectivele principale ale echipei
ADVERTISEMENT

La sfârșitul lunii iulie anul trecut Laurențiu Reghecampf era instalat antrenor la Universitatea Craiova și avea ca principal obiectiv câștigarea campionatului, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate. Deși a ieșit din cursa pentru trofeul de campioană, și a fost eliminat și din Cupa României, Reghe vrea să continue în Oltenia.

Vrea să spele rușinea ratării obiectivelor printr-o calificare in extremis în cupele europene

Cu patru trofee interne în palmares, dintre care două titluri de campion, Laurențiu Reghecampf este unul dintre antrenorii români cu cotă ridicată. Finanțatorul Universității Craiova, Mihai Rotaru, a crezut că a dat lovitura când l-a instalat în funcția de tehnician al oltenilor.

ADVERTISEMENT

Titlul în Casa Pariurilor Liga 1 și Cupa României au fost obiectivele trasate de patronul echipei din Cetatea Banilor. Pentru ambele alb-albaștrii au luptat până în ultimele faze ale întrecerilor.

Universitatea Craiova a ieșit din cursa pentru titlu după eșecul pe teren propriu cu FCSB 0-1, iar din Cupa României a fost eliminată în semifinala cu Sepsi, care și-a adjudecat ambele manșe din penultimul act al competiției surprizelor.

ADVERTISEMENT

Imediat după eșecul din Cupă s-a luat în discuție înlocuirea lui Laurențiu Reghecampf, așa cum Fanatik a dezvăluit în exclusivitate. Patronul Mihai Rotaru chiar a avansat numele lui Mirel Rădoi ca posibil succesor, informație dezvăluită, de asemenea, în exclusivitate de FANATIK.

Însă, tehnicianul de 46 de ani nu se gândește să renunțe la contractul pe care îl are cu alb-albaștrii din Bănie și speră să ”dreagă busuiocul” prin calificarea echipei în cupele europene, după baraj.

ADVERTISEMENT

”Nu-mi place să pierd, aşa că motivaţia mea este mai mare pentru sezonul următor. Nu am de ce să renunţ, mai avem multe lucruri de făcut. Vom avea un campionat prelungit, vom juca acel baraj pentru cupele europene. Îl vom juca acasă, ne vom pregăti cum trebuie şi să sperăm că vom reuşi să spălăm ruşinea acestui sezon.

Nu a fost ceea ce ne-am dorit şi va trebui să ducem la bun sfârşit acest campionat, să ne calificăm în cupele europene. Putem spune că este un sezon ratat. Avem emoţii pentru calificarea în cupele europene, trebuie să tratăm foarte serios meciul de baraj, să ne pregătim foarte bine, indiferent de adversar”, a declarat Laurențiu Reghecampf.

ADVERTISEMENT

Unde s-a greșit, și cum vede Laurențiu Reghecampf lupta la titlu

Antrenorul Universității Craiova încearcă să mascheze eșecul total al echipei sale în actualul sezon și promite că echipa va juca până în ultima etapă pentru onoare și pentru obiectivul apărut ad-hoc, calificarea în preliminariile Conference League.

Deși foarte multă lume se așteaptă ca Universitatea Craiova să abordeze meciul cu CFR Cluj, de la sfârșitul acestei săptămâni în altă formulă decât cea de bază, Reghecampf dă asigurări că jucătorii din teren vor fi competitivi.

Reghe  știe unde s-a ratat sezonul și de ce jucătorii nu sunt constanți în evoluții. Ștefan Baiaram, curtat de echipe din Italia, rămâne la Craiova, a data asigurări Reghecampf.

”Vom merge la CFR să jucăm, avem un lot foarte numeros, cu jucători foarte buni, nu avem ce să sacrificăm. Va trebui să stăm mai mult în cantonamente, să ne antrenăm mai mult, pentru că va trebui să ne calificăm în preliminariile Conference League. 

Cantonamentul de iarnă a fost un eşec total. În plus, Houri ni s-a accidentat în ultima zi de cantonament. Avem un lot bun, dar şi mulţi jucători tineri, care au fluctuaţii în evoluţii.

Baiaram are multe calităţi, va creşte mult în cantonamentul de vară, va mai pune şi masă musculară, ne va ajuta foarte mult. Şi el are un meci bun, altul mai slab, fiindcă e tânăr.

El este prezent la fiecare fază periculoasă, cu o pasă, cu o recuperare, cu ceva, îi trebuie mai mult noroc să marcheze, dacă ar da mai multe goluri, moralul lui ar creşte”, a mai spus antrenorul Universității Craiova.


(P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – Universitatea Craiova: 2,27 este cota pentru ”ambele echipe înscriu”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT