Sport

Laurențiu Reghecampf, plecare cu scandal de la Craiova, în 2011. Episodul „Pizza și papanași”

Laurențiu Reghecampf a mai avut două aventuri la Craiova, în 2010 și 2011, dar tehnicianul a plecat cu scandal. Motivul a fost unul discutat intens. Doi jucători ai echipei au mâncat pizza și papanași în cantonamentul echipei.
26.07.2021 | 19:39
Laurentiu Reghecampf plecare cu scandal de la Craiova in 2011 Episodul Pizza si papanasi
Laurențiu Reghecampf, plecare cu scandal de la Craiova în 2011. Episodul: „pizza și papanași”
ADVERTISEMENT

Laurențiu Reghecampf este noul antrenor al Universității Craiova. FANATIK a anunțat în exclusivitate mutarea verii în fotbalul românesc. Reghe vine în Bănie pentru a lua titlul, dar primul „hop” este în competițiile europene, deoarece Știința are nevoie să treacă de FK Laci în al doilea tur preliminar al Conference League.

Salariul antrenorului va fi de 500.000 de euro pe sezon, după cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate, iar contractul va fi valabil până în 2023. Dacă Reghecampf califică echipa în grupele Champions League, acesta va avea un bonus uriaș. Un milion de euro va încasa dacă pe stadionul „Ion Oblemenco” se va auzi imnul celei mai tari competiții europene inter-cluburi.

ADVERTISEMENT

Laurențiu Reghecampf a plecat cu scandal de la FC U Craiova, în 2011. I-a dat afară pe frații Costea pentru că au mâncat pizza și papanași, iar Adrian Mititelu nu a suportat ideea

Laurențiu Reghecampf revine după patru ani în Liga 1 și după 10 ani la Craiova. Experiența acumulată la diferite echipe din străinătate îl poate ajuta pe Reghe în noua sa aventură la o formație din România. De data aceasta, tehnicianul „școlit” în Germania nu mai vine să o antreneze pe FCSB, ci vine să ia titlul cu Universitatea Craiova.

Orașul Craiova nu îi este străin lui Reghecampf. Acesta a fost manager sportiv în anul 2010 și antrenor în 2011 la FC U Craiova, dar momentele petrecute în „capitala Olteniei” nu au fost prea plăcute. Antrenorul a intrat în conflict cu patronul Adrian Mititelu într-un moment în care echipa deja se afunda în subsolul clasamentului, iar dezafilierea avea să vină la doar câteva luni distanță.

ADVERTISEMENT

Revenind la situația lui Reghe, episodul plecării acestuia de la FC U, în 2011, a fost unul memorabil. Cu un obiectiv clar de a salva echipa de la retrogradare, fostul internațional a fost demis după doar o lună de la echipă. A avut un conflict cu un grup de jucători format din frații Florin și Mihai Costea, dar și cu Mihai Dina. Adrian Mititelu și-a apărat fotbaliștii și l-a suspendat pe antrenor din funcție.

Situația a fost explicată chiar de Laurențiu Reghecampf. Conform spuselor acestuia, frații Costea au mâncat pizza și papanași, lucru care l-ar deranjat teribil pe tehnician: „Sâmbătă, le-am permis jucătorilor să iasă la biliard, am încercat să detensionez atmosfera înainte de confruntarea cu Unirea. Din păcate, unii dintre fotbaliști au trecut peste limita pe care am impus-o.

ADVERTISEMENT

Florin Costea și-a comandat pizza. Mihai a luat papanași, lucru pe care eu îl consider foarte grav. N-au ținut cont de ce le-am spus eu. Nu s-au comportat că niște profesioniști, drept pentru care am considerat că trebuie să plătească. I-am anunțat că nu fac parte din lot pentru meciul cu Urziceni”.  Locul său a fost luat de Aurel Țicleanu, directorul tehnic.

Reghe va da piept în Liga 1 cu echipa lui Adrian Mititelu. Antrenorul Vrea fotbaliști la U Craiova. Vine Andrei Ciobanu în Bănie?

Universitatea Craiova trece prin niște schimbări majore. Pe lângă despărțirea de Marinos Ouzounidis, antrenorul care a reușit să aducă Cupa României și Supercupa în Bănie, Știința și-a vândut și cel mai bun jucător, pe Alexandru Cicâldău. Patronul Mihai Rotaru trebuie să găsească înlocuitor pentru fotbalistul vândut pe 6,5 milioane de euro, sumă dezvăluită în exclusivitate de FANATIK.

ADVERTISEMENT

De altfel, omul cu banii de la Craiova a declarat la DigiSport.: „Laurențiu Reghecampf știa lotul, mi-a spus unde crede că putem să îmbunătățim, e vorba de maxim doi jucători. Ciobanu este un jucător foarte interesant, rămâne de văzut dacă e o variantă.”

De remarcat că noul antrenor al Universității Craiova se va duela cu FC U Craiova 1948, club patronat de familia Mititelu. Meciul dintre cele două formații va avea loc în etapa a 11-a a Ligii 1, la începutul lunii octombrie.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Laci: 2.50 este cota pentru „ambele echipe marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT