Fotbal international

Laurenţiu Reghecampf, prima victorie după şapte luni de pauză. Portarul a fost providenţial. Video

11.10.2020 | 16:09
Laurentiu Reghecampf prima victorie dupa sapte luni de pauza Portarul a fost providential Video
ADVERTISEMENT

Al Wasl, formaţie pregătită de Laurenţiu Reghecamf în Emiratele Arabe Unite, a câştigat primul meci jucat la reluarea competiţiilor, deşi a fost condusă.

După şapte luni de pauză (ultimul joc fusese pe 13 martie în campionat), Al Wasl a învins cu 2-1 pe Al Wahda, în deplasare, în Arabian Gulf Cup, graţie în special portarului Humaid Abdulla Ali.

ADVERTISEMENT

A fost primul succes pe acest teren după o pauză de aproape 4 ani, mai exact din 21 octombrie 2016, când Al Wasl se impunea cu un scor identic în campionat.

Portarul salvator de trei ori într-o singură fază

Partida nu a început prea bine pentru formaţia antrenată de Laurenţiu Reghecampf, pentru că gazdele au reuşit să deschidă scorul încă din minutul 11, în urma unei lovituri de pedeapsă.

ADVERTISEMENT

Mai mult, în minutul 17, Al Wahda îşi putea dubla avantajul după o gravă eroare a fundaşilor de la Al Wasl, care au pierdut balonul în apropierea careului.

Dar Humaid Abdulla Ali, portarul lui Wasl, a avut o triplă intervenţie salvatoare. Mai întâi a respins un şut de 15 metri expediat de Tim Matavz, după care l-a blocat de două ori pe Alghassani, din apropiere.

ADVERTISEMENT
View this post on Instagram

بطل ???? @humaid_a30

A post shared by ALWASL |? (@alwasl_des_) on

„Humaid are doar 1,74 metri, dar e agil ca o felină şi are reflexe senzaţionale“, a dezvăluit Florin Tene, antrenorul de portari de la Al Wasl..

În cele din urmă, formaţia lui Laurenţiu Reghecampf a reuşit să întoarcă scorul prin reuşitele semnate de Nasser Mahmoud Noor, cu două minute înainte de pauză, şi Figueiredo, în minutul 90.

ADVERTISEMENT

Emiratele Arabe Unite au suspendat definitiv competiţiile la startul pandemiei. La momentul respectiv, echipa antrenată de Reghecampf se afla pe locul 7. Campioană a fost declarată Al Ahli Dubai, iar Al Ain a terminat pe locul secund.

ADVERTISEMENT