Fotbal intern

Fraţii Becali au rămas şocaţi: Reghe se aliază cu OMUL lor!

Cum este Steaua de acum faţă de echipa de la finalul anului?...
19.01.2014 | 17:08
Fratii Becali au ramas socati Reghe se aliaza cu OMUL lor

Cum este Steaua de acum faţă de echipa de la finalul anului?

– Steaua trebuie să fie pe primul loc, deci trebuie să fie mult mai bună ca anul trecut. Dar trebuie menţionat aici că anul trecut am jucat foarte multe meciuri, iar Champions League ne-a costat foarte multă energie. Acum ne pregătim intens şi avem încredere cu toţii în valoarea echipei noastre, sîntem pe drumul cel bun, sînt convins de acest lucru. Plus că a venit şi Claudiu Keşeru, un jucător care ne va ajuta, un fotbalist pe care l-am dorit din vară. îi doresc doar să fie sănătos şi o să marcheze multe goluri la Steaua. A venit într-un colectiv foarte bun cu jucători de mare valoare.

Pe ce post credeţi că poate da cel mai bun randament Keşeru?

– Deocamdată Claudiu trebuie să cunoască echipa, să se obişnuiască pas cu pas cu metodele noastre de pregătire. O să-i fie greu la început. O să joace acolo unde va da cel mai bun randament, avem destul timp pînă la primul meci oficial. Plus că mai sînt multe meciuri de pregătire, vom încerca şi vom vedea…

„E nevoie de concurenţă pentru Tătăruşanu”

Aveţi încredere în Tîrnovan?

– Nu doar în el, ci şi în Aldea, Grădinaru şi Vîlceanu! Toţi sînt jucătorii noştri de la lotul 1995, foarte tineri, care au jucat în Champions League, deci au valoare şi am încredere în ei, altfel nu-i luam la prima echipă. Trebuie să fie mîndri că fac parte dintr-un asemenea colectiv. Sincer, eu cred că este o mare realizare pentrut ei. Toţi aceşti copii sînt talentaţi, dar abia de acum începe greul pentru aceşti copii. Probabil ei încă nu ştiu ce înseamnă cu adevărat să fii fotbalist profesionist, să cîştigi trofee, să faci sacrificii, dar de aceea sîntem noi aici, ca să-i îndrumăm spre fotbalul mare. Sper să şi reuşim!

Bogatinov este o soluţie pentru Steaua?

– Martin Bogatinov, dacă a ajuns aici, înseamnă că are valoare şi este o soluţie, aşa cum este şi Niţă. Avem nevoie de concurenţă pentru Tătăruşanu, care pentru mine este portarul numărul 1 la Steaua.

 „Am o înţelegere cu fratele meu Gigi!”

De ce nu s-a materializat interesul lui Rubin Kazan pentru dumneavoastră?

– Au fost mai multe echipe care s-au interesat de mine, este adevărat, sînt mîndru, asta nu poate însemna decît că lucrez bine, iar munca mea este apreciată!

Dacă Rubin v-ar fi ofertat oficial, aţi fi plecat de la Steaua acum?

– Eu am spus-o de multe ori că nu plec de la Steaua încă, am o înţelegere cu fratele meu mai mare Gigi Becali. Pentru mine faptul că sînt lîngă Gigi Becali acum înseamnă foarte mult.

Presa din Rusia a spus că Rubin a renunţat la serviciile lui Reghecampf din cauza lui Dorinel Munteanu, care nu a reuşit să se impună în campionatul rus…

– Eu nu cred aşa ceva! Şi, sincer nu este corect. Dorinel Munteanu este un antrenor mare, un tehnician care a cîştigat campionatul în România, să ştiţi că nu este uşor deloc! Antrenorii români chiar au valoare!

 „Eu ştiu că Bourceanu vrea să rămînă la Steaua!”

Nu credeţi că Steaua ar trebui să achiziţioneze şi un fundaş dreapta?

– Nu, nu cred! Eu cred altceva, avem prea mulţi specialişti în fotbal, care nu se pricep decât să bată din gură, atît! Rîpă, Daniel Georgievski, Gabi Matei şi Prepeliţă sînt jucătorii noştri pentru banda dreapta, iar eu am încredere totală în ei!

Ce spuneţi despre transferul lui Tătăruşanu la Fiorentina?

– Tătăruşanu este în ultimele şase luni de contract. Mă bucur pentru el dacă va reuşi să ajungă la o asemenea echipă. Sincer, eu mă bucur pentru toţi fotbaliştii cu care lucrez dacă vreunul ajunge într-o echipă puternică. Cînd am ajuns la Steaua le-am spus că vom ajunge toţi foarte bine, la formaţii de calibru din străinătate, păreau bulversaţi şi nu prea mai aveau încredere în ei, dar uite că am avut dreptate!

Ar trebui să insiste Steaua pentru ca Bourceanu să semneze un nou contract?

– Bourceanu este căpitanul echipei, sufletul acestei familii, cum îmi place mie să o numesc. Îmi este foarte uşor să lucrez cu Bourceanu. E serios, are devotament şi e profesionist. Sînt sigur că şi el va face pasul în vară la o echipă mare, dar mai ştiu că el ar vrea să rămînă. Mai are timp să se hotărască pînă la finalul campionatului. Alex ştie cît de mult este apreciat de Gigi Becali, are timp pînă în vară, să fie sănătos, asta contează cel mai mult.

FOTBAL:STEAUA BUCURESTI-PETROLUL PLOIESTI 3-0,SUPERCUPA ROMANIEI (10.07.2013)

„Nu mă sperie nimeni. Şi asta nu e aroganţă sau lipsă de respect!”

Rivalele la titlu s-au întărit serios. Vă sperie acest lucru?

– Nu mă sperie nimeni! Şi asta nu înseamnă aroganţă şi lipsă de respect… Dacă echipa ajunge la forma maximă, vă spun eu că nu avem rivali în campionat.

Ce spuneţi despre transferul lui Mutu la Petrolul?

– O mutare foarte bună! Adi Mutu va ajuta mult Petrolul. Puţini jucători au reuşit să marcheze peste 100 goluri în Serie A, iar acum să vină în campionatul intern… Trebuie respectat pentru valoarea lui!

Pe Alibec l-aţi dorit şi dumneavoastră, şi Gigi Becali la Steaua… A semnat cu Astra. Vă pare rău?

– Noi l-am dorit pe Alibec în vară, dar nu s-a putut, acum nu are rost să mai vorbim! Un jucător bun.

Cum vedeţi returul? Mai disputat sau Steaua va încerca să „ucidă” devreme campionatul?

– Eu sper ca noi să ne cîştigam toate meciurile, fără a avea probleme, dar va fi un retur greu! Am încredere în aceşti băieţi minunaţi din echipa noastră.

„Vroiam Dinamo în semifinale, pentru că Astra şi Petrolul sînt mai puternice”

Referitor la tragerea la sorţi din Cupa României. Dinamo este un adversar accesibil?

– Da, dintre cele trei echipe, eu am spus că vreau Dinamo în momentul de faţă! Astra şi Petrolul sînt mult mai puternice decît Dinamo. Cred că e normal, vreau să ajungem în finală şi să o şi cîştigăm! Eu cred că ei nu îşi doreau să evolueze împotriva noastră, în semifinalele Cupei României, însă va fi o dublă interesantă pe o Arena arhiplină.

Dinamo a vîndut doi dintre cei mai buni fotbalişti în Bulgaria, la o echipă de mijlocul clasamentului, faţă de Steaua, care a dat jucători la Tottenham, Sevilla sau acum la Fiorentina, cum este cazul lui Tătăruşanu… Chiar aşa mare este diferenţa între Dinamo şi Steaua?

– Da, diferenţa este foarte mare în acest moment, Steaua e campioana României! Însă, meciul dintre cele două echipe va fi destul de interesant, aşa cum sînt mereu meciurile între Steaua şi Dinamo. Vom fi foarte atenţi şi vom pregăti partida extrem de bine. Vrem să le facem fanilor noştri cea mai mare bucurie, să eliminăm Dinamo şi să cîştigăm derbyul.

Imediat după tragerea la sorţi, conducătorii clubului Astra Giurgiu au declarat că şi-ar fi dorit mai mult să întîlnească Steaua în semifinalele Cupei…

– Hahaha!!! Aşa au crezut şi în iarnă, cînd ei au forţat cel mai mult să jucăm cele două meciuri, şi ce au realizat? Nimic! S-au făcut de rîs! Dar, e de înţeles cînd au un asemenea patron! Eu i-am lăudat peste tot pentru ce au reuşit să realizeze, dar ei nu sînt realişti. Cum să îmi spună mie Ioan Niculae că am driblat antrenoratul? El are habar de fotbal? Aaaaa, da, este un om prosper de afaceri. Îl respect, dar respectă-mă şi tu. Nu îmi place să vorbesc frumos despre cei care nu ştiu să fie fair play!

„Deocamdată nu mai avem nevoie de jucători”

De ce Răduţ are o evoluţie slabă în tricoul Stelei, deşi la Pandurii a fost un jucător important?

– Mihai Răduţ este un copil foarte timid, respectuos, şi probabil acest lucru îl împiedică acum la Steaua să joace cum o făcea la Pandurii. Eu nu vreau să părăsească această formaţie, dar dacă va avea vreo ofertă avantajoasă, atunci asta e! Are talent şi este păcat să-l irosească.

Va mai face Steaua vreun transfer sau campania de transferuri este închisă?

– Deocamdată nu mai avem nevoie de jucători, dar vedem ce mai apare pe piaţă. Gigi Becali îşi doreşte în primul rînd să iasă din închisoare şi împreună să ne bucurăm de titlul numărul 25. Vorbim des la telefon şi încercăm să realizăm ce ne cere!

„Ana e criticată de oameni care cred că au valoare, dar ei sînt zero!”

Legat de soţia dumneavoastră… în ultimul timp a reuşit cîteva transferuri importante. Cum vedeţi faptul că o femeie a reuşit să se impună în fotbal, o lume a bărbaţilor în general?

– Soţia mea, Anamaria, a devenit unul dintre cei mai puternici manageri din România! Faptul că reuşeste să-şi facă meseria într-o lume a bărbaţilor şi reuşeşte transferuri importante, pe mine mă bucură extrem de mult, e nevasta mea şi o iubesc enorm! Deci, mă bucur împreună cu ea de toate succesele ei. Sînt mîndru de Ana!

Credeţi că a deranjat aşa de multă lume? Şi dacă da, de ce?

– Nu cred că a deranjat pe cineva important! Ana deranjează probabil pe cei care cred că au valoare, dar ei sînt zero. în meseria ei este loc pentru toată lumea. Dacă ai valoare reuşeşti, dacă nu, stai şi-l vorbeşti de rău pe ăla care a reuşit, aşa se întîmplă în România! De obicei deranjezi în momentul în care ai putere şi valoare, cînd nu ai, nu eşti băgat în seamă de nimeni.

3.FOTBAL:FC STEAUA BUCURESTI-FC VASLUI 1-0,LIGA 1 (17.03.2013)

„De ce să nu pot lucra cu Gică Popescu?”

Se tot discută în aceste zile de un nou selecţioner şi că aţi fi şi dumneavoastră pe listă…

– Eu pot antrena ambele echipe şi vă spun şi de ce. în lotul echipei noastre sînt foarte mulţi jucători care merg la echipa naţionala, iar asta este un avantaj foarte mare. Nu am nici o problemă, aş lucra din inimă şi foarte serios! Voi accepta cu plăcere, dar numai cînd echipa naţională nu are antrenor. Acum, îl susţin pe Victor Piţurcă şi încerc să ajut cum pot. Mă repet, Steaua şi echipa naţională, să nu fiu înţeles greşit.

Aţi putea lucra cu Gică Popescu dacă ar cîştiga alegerile la şefia FRF?

– Dar de ce să nu pot lucra cu Gică Popescu? Ce am eu de împărţit cu acest om? Dacă va deveni preşedintele federaţiei, Popescu va alege un antrenor competent, care să-i îndeplinească obiectivele. îl cunosc foarte bine şi îl ştiu a fi un om ambiţios şi un profesionist adevărat, deci nu am avea probleme.

Lui Laurenţiu Reghecampf îi expiră contractul cu Steaua în vară… Va mai prelungi sau va alege să meargă într-un campionat din străinătate?

– Lui Reghecampf îi expiră contractul în vara viitoare. Deci unii mai au mult de suferit pînă plec! Voi încerca să cîştig totul pînă atunci şi să-i fac pe toţi să fie mai profesionişti. Stilul pe care l-am impus la Steaua a schimbat multe în fotbalul românesc. Atitudinea pe care eu am impus-o o vor toţi acum, profesionalismul, metodele de antrenament. Acum toţi vor să ne copieze. Sînt mîndru că am reuşit să le schimb la Steaua.