News

Lavrov, ministrul de externe al Rusiei, despre liderii ucraineni: “Lasă impresia că nu au deloc nevoie de aceste negocieri”

Ministrul de Externe al Federației Ruse a declarat că nu a primit un răspuns din partea Kievului pe tema condițiilor de pace și că este de părere că negocierile au intrat în impas.
23.04.2022 | 10:35
Lavrov ministrul de externe al Rusiei despre liderii ucraineni Lasa impresia ca nu au deloc nevoie de aceste negocieri
Lavrov susține că negocierile cu Ucraina nu evoluează. Credit foto: hepta
ADVERTISEMENT

Serghei Lavrov, ministrul de externe al Federației Ruse, a vorbit într-o conferință de presă ținută vineri, 22 aprilie, despre evoluția negocierilor cu Ucraina, dar și despre faptul că oficialii de la Kiev nu au răspuns propunerilor de pace, notează Libertatea.

Lavrov, nemulțumit de evoluția negocierilor

Ministrul de externe al Rusiei a declarat că nici după cinci zile autoritățile de la Kiev nu au răspuns în mod oficial propunerilor de pace trimise de regimul de la Kremlin și că este de părere că ucrainenii nu sunt interesați de negocierile de pace.

ADVERTISEMENT

“Mi se pare straniu când aud în fiecare zi declaraţii (…), inclusiv ale preşedintelui (ucrainean Volodimir Zelenski) şi ale consilierilor săi, care lasă impresia că nu au deloc nevoie de aceste negocieri”, a declarat Lavrov.

Declarațiile lui Lavrov au fost făcute chiar în ziua în care Vladimir Medinski, oficialul care conduce delegația rusă la discuțiile de pace, a anunțat că s-a întâlnit cu șeful delegației ucrainene, David Arahamia.

ADVERTISEMENT

Nemulțumirea lui Serghei Lavrov legat de răspunsul Kievului care se lasă așteptat este împărtășit și de un alt personaj important de la Kremlin: Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin.

Acesta a declarat în urmă cu câteva zile că delegația Federației Ruse ar fi transmis negociatorilor un document cu noile condiții în care Kremlinul își dorește să oprească războiul.

ADVERTISEMENT

“Repet din nou, propunerile noastre, de fapt ultima versiune, au fost deja predate oponenţilor noştri, delegaţiei de negociere ucrainene”, a declarat Dmitri Peskov.

Volodimir Zelenski, președintele ucrainean, a vorbit într-o conferință de presă care a avut loc miercuri despre aceste propuneri și a explicat că un astfel de document nu i-a fost prezentat și este convins că acesta nu există.

ADVERTISEMENT

“N-am auzit nimic, n-am văzut nimic. Sunt convins că nu ne-au predat nimic”, a declarat Zelenski.

Peskov a vorbit și despre declarațiile făcute de Volodimir Zelenski și a subliniat că “acest lucru ridică o serie de întrebări privind de ce nu îi comunică nimeni preşedintelui Zelenski versiunile noastre de text”.

ADVERTISEMENT