News

Lawrence Brooks, cel mai vârstnic supraviețuitor din Al Doilea Război Mondial, a murit la 112 ani

Lawrence Brooks, cel mai vârstnic veteran al celui de-Al Doilea Război Mondial, a murit miercuri. Americanul, înrolat în armată în 1941, avea 112 ani.
06.01.2022 | 15:31
Lawrence Brooks cel mai varstnic supravietuitor din Al Doilea Razboi Mondial a murit la 112 ani
ADVERTISEMENT

Lawrence Brooks, cel mai vârstnic supraviețuitor din Al Doilea Război Mondial, a murit miercuri, 5 ianuarie, la vârsta de 112 ani.

Decesul veteranului a fost anunțat de fiica sa, Vanessa Brooks, într-o declarație pentru Military Times, precum și de Muzeul Național al celui de-al Doilea Război Mondial din SUA.

ADVERTISEMENT

Anul trecut, pe 12 septembrie, Brooks și-a sărbătorit împlinirea vârstei de 112 ani printr-o petrecere stradală cu distanțare, în New Orleans.

A murit Lawrence Brooks, cel mai vârstnic veteran al celui de-Al Doilea Război Mondial. Americanul avea 112 ani

Lawrence Brooks este cel mai în vârstă veteran american angrenat în cel de-al Doilea Război Mondial. Născut în 1909, acesta a fost membru în Batalionul 91 de Ingineri, care a fost staţionat în Australia, Noua Guinee şi apoi în Filipine în timpul războiului.

ADVERTISEMENT

”Muzeul Național al celui de-Al Doilea Război Mondial este întristat să audă de moartea lui Lawrence Brooks, care s-a petrecut azi (n.r miercuri), 5 ianuarie 2022. La vârsta de 112 ani, acesta era cel mai în vârstă veteran din SUA.

Brooks era o persoană iubită, un om de mare credință și avea un spirit blând care i-a inspirat pe cei din jur. El a servit cu mândrie țara noastră în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și s-a întors acasă pentru a-și sluji comunitatea și biserica.

ADVERTISEMENT

Amabilitatea, zâmbetul și simțul umorului l-au conectat cu generații de oameni care l-au iubit și admirat”, a declarat Stephen Watson, președintele și directorul executiv al muzeului.

La precedenta sa aniversare, în septembrie, fiica sa, Vanessa Brooks, a declarat pentru AP, că tatăl ei a suferit o intervenție chirurgicală, a avut o infecție la rinichi și și-a pierdut o mare parte din auz și vedere.

ADVERTISEMENT

Lawrence Brooks, recrutat în armată la câteva săptămâni după atacul de la Pearl Harbour

Lawrence Brooks a mai avut încă 14 frați. Acesta a crescut în zonele rurale din Louisiana și Mississippi. A fost recrutat în armata SUA la câteva săptămâni după atacul de la Pearl Harbor, la vârsta de 31 de ani, când armata era încă segregată rasial.

”Noi aveam corturile noastre, iar albii aveau corturile lor”, a spus Brooks pentru Military Times.

Președintele SUA, Joe Biden, a postat și el un omagiu pe rețelele de socializare în onoarea lui Brooks.

”Sunt întristat să aflu că Lawrence Brooks – care a fost cel mai bătrân veteran din SUA care a supraviețuit celui de-al Doilea Război Mondial – a murit”, se arată într-o postare pe contul de Twitter al lui Biden.

”Am avut onoarea să vorbesc cu el anul trecut și a fost cu adevărat cel mai bun din America. Îi păstrez pe cei dragi în rugăciunile mele”.

După Al Doilea Război Mondial, Lawrence Brooks a lucrat timp de patru decenii ca operator pe un mosostivuitor. S-a pensionat în 1979, în New Orleans.

Veteranul de război american a avut 5 copii, 13 nepoți și 32 strănepoți.

ADVERTISEMENT
Tags: