Fotbal international

Lazăr, Radu, Chiricheş şi Moţi s-au calificat în primăvara europeană

În penultima etapă a fazei grupelor din Europa League au fost prezenţi pe teren şi o serie de jucători români. Patru dintre ei vor continua în primăvară după ce au trecut cu brio de faza...
29.11.2013 | 00:06
Lazar Radu Chiriches si Moti sau calificat in primavara europeana
ADVERTISEMENT

În penultima etapă a fazei grupelor din Europa League au fost prezenţi pe teren şi o serie de jucători români. Patru dintre ei vor continua în primăvară după ce au trecut cu brio de faza grupelor.

Lazăr, impecabil la închidere

Costin Lazăr a trecut repede peste stressul barajului cu Grecia, mai ales că el joacă la o echipă din ţara care ne-a lăsat în faţa televizoarelor pentru mondialul brazilian. Cu mijlocaşul român evoluînd cu siguranţă în obişnuitul său rol de închizător, PAOK Salonic a rezolvat problema calificării cu un succes lejer în deplasare, la Astana, în faţa kazahilor de la Şahtior Karagandî. În ultima etapă a Grupei L, Lazăr va afla dacă va termina pe primul loc după ce va primi acasă vizita lui AZ Alkmaar, şi ea calificată, ambele avînd 11 puncte.

ADVERTISEMENT

Ştefan Radu, căpitanul lui Lazio

Un alt jucător care poate sărbători prezenţa în primăvara Europa League este căpitanul lui Lazio, Ştefan Radu, care a cîştigat cu 2-0 în deplasarea de la Varşovia, în faţa Legiei, singura echipă de pe continent prezentă în faza grupelor care nu numai că nu a luat vreun punct, dar nici măcar nu a înscris vreun gol! Lazio e a doua în Grupa J, cu 11 puncte, două mai puţin decît Trabzonspor, dar în ultima rundă poate cîştiga grupa dacă îi bate pe turci acasă. Trabzonspor a făcut spectacol acasă, 4-2 cu Apollon Limassol, la echipa cipriotă jucînd titular ca fundaş dreapta Ovidiu Dănănae, iar Ştefan Grigorie evoluînd şi el pînă în minutul 67.

Stefan-Radu

Chiricheş, premiul fair-play

Vlad Chiricheş a reuşit două momente memorabile în partida pe care Tottenham a cîştigat-o la Tromso cu 2-0. A fost foarte aproape de prima sa reuşită în tricoul lui Spurs, dar golul care a deschis drumul spre succesul londonezilor a fost o intervenţie nefericită a lui Cauevici sub presiunea românului cu mască. Chiricheş a ieşit însă oricum învingător prin gestul său de mare fair-play, încă din prima secundă făcînd semn coechipierilor că nu el a împins mingea în plasă.

ADVERTISEMENT

Moţi şi minunea Ludogoreţ

O calificare absolut senzaţională şi ca performanţă, dar mai ales ca şi comstanţă a evoluţiilor la un nivel neaşteptat de bun, a reuşit Ludogoreţ Razgrad, care a terminat pe primul loc într-o grupă de foc, înaintea lui Cernomoreţ Odesa, PSV Eindhoven şi Dinamo Zagreb. Cosmin Moţi a fost cel mai bun fundaş al campioanei Bulgariei, care nereuşind să ajungă în grupele Ligii, iată a urcat în primăvara Europa League. Ludogoreţ a izbutit să bifeze în CV două succese în faţa lui Eidhoven, club cu un CV impresionant în comparaţie cu bulgarii.

Gigel Bucur nu a fost folosit la victoria lejeră acasă a lui Kuban Krasnodar, 4-0 cu St. Gallen, însă nici nu mai conta pentru că ruşii nu mai pot face nimic în grupa din care Swansea şi Valencia vor continua mai departe.

ADVERTISEMENT