Sport

Lazio – CFR Cluj 1-0, în turul barajului Conference League. Ardelenii pierd, deși au jucat trei sferturi din meci cu un om în plus. Video

CFR Cluj a pierdut la limită cu Lazio, scor 0-1, deși a jucat în superioritate numerică peste 75 de minute. Calificarea se va decide în returul de peste o săptămână.
16.02.2023 | 23:56
Lazio  CFR Cluj 10 in turul barajului Conference League Ardelenii pierd desi au jucat trei sferturi din meci cu un om in plus Video
Milinkovic-Savic vs. Muhar, în Lazio - CFR Cluj, din play-off-ul pentru optimile Conference League. FOTO: Twitter SS Lazio
ADVERTISEMENT
16-02-2023
19:58

Lazio - CFR Cluj 1-0 (Immobile 45+4)

Vezi video cele mai importante faze AICI!

FINAL. Lazio câștigă cu 1-0 și e favorită la calificarea în optimile UEFA Europa Conference League. CFR Cluj a pierdut partida chiar dacă formația gazdă a juca în 10 încă din minutul 10, după eliminarea lui Patric. Singurul gol al meciului a fost marcat de Ciro Immobile în prelungirile primei reprize.

Min. 65 – Ratare mare pentru Lazio! Gazdele sunt aproape să fac 2-0 la un corner, dar Camora respinge de pe linia porții.

Min. 46 – Dan Petrescu face schimbări la pauză. Iese Boateng, intră Cvek, iese Deac, intră Petrila.

Min. 45+4 – GOOOL Lazio!!! În inferioritate numerică, italienii marchează prin Immobile, care îl execută cu un șut violent pe Scuffet, după o pasă de geniu primită de la Felipe Anderson.

Min. 45+3Yuri comite aceeași eroare ca Boateng și, avertizat, nu va juca nici el în CFR Cluj – Lazio de peste o săptămână.

Min. 41 – Boateng vede cartonașul galben și va fi suspendat pentru returul din Gruia.

Min. 15 – CARTONAȘ ROȘU PENTRU LAZIO!!! Patric este eliminat după ce l-a faultat în poziție de ultim apărător pe Krasniqi!

Min. 9 – Gazdele ratează prima mare ocazie de gol. Milinkovic-Savic șutează bine din poziție excelentă, dar italianul din poarta lui CFR Cluj scoate cu piciorul.

Min. 1 – A început meciul!

16-02-2023
18:45

Echipele de start din Lazio - CFR Cluj

Au fost anunțate echipele de start pentru duelul Lazio – CFR Cluj, care va lua startul la ora 22:00:

  • Lazio: Maximiano – Lazzari, Casale, Patric, Hysaj – Milinkovic-Savic, Antonio, Vecino – Felipe Anderson, Immobile, Zaccagni; Rezerve: Magro, Provedel – Basic, Bertini, Cancellieri, Cataldi, Gila, Luis Alberto, Marusic, Pedro, Pellegrini Lu.; Antrenor: Maurizio Sarri
  • CFR Cluj: Scuffet – Manea, Yuri, Burcă, Camora(c) – Deac, Boateng, Muhar, Krasniqi – Yeboah, Bîrligea; Rezerve: Bălgrădean – Billong, Bordeianu, Braun, Cvek, Fica, Hoban, Janga, Kolinger, Malele, Petrila, Țîru; Antrenor: Dan Petrescu

Meciul Lazio – CFR Cluj are loc joi, 16 februarie, cu începere de la ora 22:00, în manșa tur a play-off-ului Conference League. Campioana ultimelor cinci sezoane în România nu a avut noroc la tragerea la sorți a partidelor din play-off, sorții hărăzindu-i poate cel mai puternic adversar dintre cei pe care îî putea avea în față. Lazio se află la acest moment pe locul 6 în Serie A, după 22 etape, cu 39 de puncte, la două în spatele locurilor 3 și 4, respectiv Atalanta și AC Milan.

Unde se joacă meciul Lazio – CFR Cluj din turul play-off-ului Conference League

Confruntarea Lazio – CFR Cluj se desfășoară joi, 16 februarie, de la ora 22:00, pe Stadio Olimpico din Roma, în manșa tur a play-off-ului Conference League. De regulă, la meciurile din cupele europene, dacă nu este vorba de Champions League, interesul fanilor biancocelestilor este destul de scăzut, în tribune nefiind niciodată mai mult de zece mii de spectatori, în cel mai bun caz.

ADVERTISEMENT

Va conta foarte mult și politica pe care o vor adopta conducerea clubului împreună cu antrenorul Maurizio Sarri, pentru că Lazio s-a aflat câteva etape pe unul dintre primele patru locuri, de Champions League, dar egalul de la Verona, urmat de eșecul direct de acasă cu Atalanta au aruncat-o acum pe locul 6. Rămâne de vâzut dacă Sarri va focusa echipa pe obiectivul primelor patru locuri în Serie A și va trimite mai mult rezervela joi seară sau va încerca să meargă pe ambele fronturi cu titularii. Presa peninsulară crede mai mult în prima variantă.

Cine transmite la TV partida Lazio – CFR Cluj

Partida Lazio – CFR Cluj se joacă joi, 16 februarie, de la ora 22:00, pe stadionul Olimpic din Roma, în turul play-off-ului Conference League  și va fi transmisă în direct pe canalul PRO Arena, parte componentă a trustului PRO, care alături de PRO TV dețin drepturile pentru Europa League și Conference League. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Roma joi, 16 februarie, va fi un cer senin, fără amenintare de ploaie, dar cu o temperatură care nu va depăși 9 grade la ora amiezii, dar care va coborî la 3 grade la ora partidei. Totuși, o temperatură accptabilă pentru meci. Arbitrul partidei va fi englezul Craig Pawson, cel care a mai condus în 2015 un meci al lui ASA Tg. Mureș la Saint Etienne.

Ce jucători lipsesc din întâlnirea Lazio – CFR Cluj

Angrenat în lupta pentru locul 4 în Serie A Maurizio Sarri va trimite pe teren o echipă în care vor evolua cam jumătate dintre titulari, ceilalți urmând a lua loc pe bancă, pentru a intra la nevoie iar cealaltă jumătate va fi alcătuită din jucătorii care au evoluat mai puțin. Însă în atac va fi un tandem foarte puternic, Pedro și Ciro Immobile. Romero și Romagnoli sunt singurii absenți.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu pregătște un sistem defensiv pe mai multe linii, în sensul în care compartimentul median ar urma să fie unul cu misiune de a bloca acțiunile romanilor încă de la intrarea acestora în jumătatea clujeană. În această situație vor fi Cvek, Boateng și Muhar, nici unul jucător de construcție. Lipsește doar vârful croat Debeljuh, care a refuzat prelungirea contractului care expiră în vară.

Cote la pariuri la jocul Lazio – CFR Cluj

Casele de pariuri cam văd echipa clujeană drept victimă sigură, pentru că victoria echipei romane are o cotă foarte joasă, 1,35. Dacă echipa lui Dan Petrescu ar repeta isprava din Cehia, din faza grupelor, când cota acoerdată Slaviei era asemănătoare, atunci CFR ar avea supercota de 8.50 pentru succes. Șansă dublă X2 are și ea cotă extraordinară, 3,10 iar un gol înscris de ardeleni e cotat la 1,95.

ADVERTISEMENT

Cele două echipe nu se văd acum pentru prima oară în cupele europene. Există două precedente, câte unul la Roma și altul la Cluj, din toamna lui 2019, când Lazio și CFR Cluj, alături de Celtic Glasgow și Rennes au fost colege de grupă în Europa League. CFR era creditată cu ultima șansă, dar avea să obțină o senzațională calificare în primăvară, terminând pe locul 2, după scoțieni. A învins pe Lazio cu 2-1 în Gruia, goluri Deac și Omrani, revenind de la 0-1 și a pierdut la Roma cu 1-0.

ADVERTISEMENT