Sport

Faza care poate schimba soarta dublei Lazio – CFR! Nici VAR-ul nu a întors decizia arbitrului

Partida dintre Lazio și CFR Cluj a început foarte bine pentru campioana României după ce italienii au rămas în zece jucători, după doar un sfert de oră.
16.02.2023 | 22:25
Faza care poate schimba soarta dublei Lazio  CFR Nici VARul nu a intors decizia arbitrului
Lazio, în 10 jucători după doar un sfert de oră din meciul cu CFR Cluj
ADVERTISEMENT

Ermal Krasniqi a avut o pătrundere foarte bună spre poarta lui Lazio, fiind oprit prin fault de către fundașul spaniol Patric, iar arbitrul englez Craig Pawson i-a acordat acestuia direct cartonașul roșu.

Lazio, în 10 jucători după doar un sfert de oră din meciul cu CFR Cluj

CFR Cluj are un început foarte bun de meci în deplasarea de la Roma, cu Lazio, după ce echipa lui Maurizio Sarri a rămas în zece jucători după doar un sfert de oră, ca urmare a eliminării fundașului Patric, după ce ibericul a avut o intrare imprudentă asupra lui Ermal Krasniqi.

ADVERTISEMENT

Jucătorii lui Lazio au așteptat intervenția VAR-ului, însă decizia lui Craig Pawson a rămas neschimbată, iar Lazio este nevoită să joace în inferioritate numerică după doar un sfert de oră.

Până la faza eliminării, Lazio a avut posesia mingii, însă fără să producă acțiuni periculoase, un singur șut a fost trimis pe poartă, însă Simone Scuffet a apărat fără probleme. De cealaltă parte, CFR Cluj a avut un șut de la distanță, pe lângă poartă, trimis de Ermal Krasniqi, cel mai activ jucător al campioanei României în prima parte a duelului.

ADVERTISEMENT

Craig Pawson a mai arbitrat echipe românești

De-a lungul timpului, Craig Pawson a mai arbitrat alte două echipe românești. Prima dată, englezul a fost arbitru adițional la meciul din grupele Europa League dintre FCSB și Dinamo Kiev, partidă pierdută de vicecampioana României, scor 0-2.

În 2015, arbitrul de Premier League, a condus confruntarea dintre ASA Târgu Mureș și Saint Etienne, scor 2-1, în manșa a doua a turului trei preliminar Europa League. Totuși, ASA Târgu Mureș nu reușea să treacă mai departe, pentru că pierduse categoric în manșa tur, scor 0-3.

ADVERTISEMENT

În actualul sezon, Craig Pawson a condus nu mai puțin de 14 meciuri în Premier League, iar partida jucată duminică, 12 februarie, dintre West Ham United și Chelsea, scor 1-1, a fost ultimul duel la care a fost delegat „centralul”.

Pentru partida cu Lazio, Craig Pawson este ajutat de Lee Betts și Ian Hussin. Arbitrul VAR este Jarred Gavan Gillett (Austria), iar arbitrul AVAR a fost delegat Constantine Hatzidakis (Anglia).

ADVERTISEMENT

Prima repriză a fost prelungită cu trei minute, date tocmai pentru întreruperea de la faza eliminării lui Patric. La meciul dintre Lazio și CFR Cluj este prezent și selecționerul Edi Iordănescu, așa cum a dezvăluit în exclusivitate FANATIK.

  • 43 de ani are Craig Pawson
ADVERTISEMENT
Tags: