Fotbal international

Lazio insistă pentru transferul lui Ianis Hagi! Cinci motive pentru care italienii îl vor

02.05.2021 | 11:18
Lazio insista pentru transferul lui Ianis Hagi Cinci motive pentru care italienii il vor
ADVERTISEMENT

Oficialii clubului Lazio Roma insistă pentru transferul mijlocașului Ianis Hagi de la Rangers, iar presa italiană a prezentat cinci motive pentru care mutarea ar fi una reușită pentru formația lui Ștefan Radu.

Ultimul sezon al lui Hagi jr. a fost unul excelent, în ciuda faptului că nu s-a impus ca titular la campioana Scoției. Mai multe  cluburi importante din Europa îl monitorizează, iar despărțirea de gruparea de pe Ibrox Park pare iminentă.

ADVERTISEMENT

Însă, Lazio va trebui să lupte pentru semnătura internaționalului român cu FC Sevilla, care a intensificat discuțiile privind o posibilă aducerea a lui Ianis în la Liga.

Ianis Hagi, tot mai aproape de un transfer la Lazio

Antrenorul lui Lazio, Simone Inzaghi, este încântat de jocul lui Ianis Hagi și și-ar dori să-l aibă în echipă din sezonul viitor, așa că oficialii clubului au și început să tatoneze terenul cu Rangers pentru a vedea condițiile unui transfer.

ADVERTISEMENT

Între timp, publicația Cittaceleste a făcut un material amplu cu internaționalul român și a prezentat cinci motive pentru care achiziționarea sa ar fi o afacere execelentă pentru gruparea patronată de Claudio Lotito.

”Tinerețe – Principalul motiv este reprezentat de vârstă. Clubul vrea să întinerească echipă, iar ciclul actual pare la final. Vorbim de un jucător de 22 de ani, care corespunde planurilor lui Lazio pentru sezonul următor”, a scris sursa citată.

ADVERTISEMENT

Prețul de transfer al lui Hagi, accesibil pentru Lazio

”Câștigător – Hagi e un câștigător. A cucerit titlul în Scoția, Supercupa în Belgia, Cupa și Supercupa în România. Vorbim, evident, despre competiții nu foarte dificile, dar trebuie să recunoaștem că nu e deloc un palmares rău pentru un fotbalist relativ tânăr. De asemenea, Ianis arată și personalitate.

Polivalent – Poate juca atât în dreapta, cât și în stânga. De asemenea, poate fi folosit ca mijlocaș ofensiv sau al doilea vârf. Toate, la un nivel excelent. Joacă deja la națională și e ambidextru. Pentru faza ofensivă a lui Lazio ar fi, cu siguranță, o gură de aer proaspăt.

ADVERTISEMENT

Concret – Statisticile sunt de partea lui. De-a lungul carierei, a jucat în 187 de meciuri, a marcat 44 de goluri și a reușit 35 de pase decisive. S-a descurcat și în acest sezon foarte bine: la Rangers a înscris 7 goluri și a oferit 12 pase decisive.

Prețul – Ultimul motiv este reprezentat de cost. Cu 10 milioane de euro, Hagi poate fi adus la Roma. Pentru Lazio ar fi o adevărată lovitură. O variantă posibilă, cu siguranță, în ciuda concurenței celor de la Sevilla. Ar fi un jucător extrem de folositor pentru proiectul lui Lazio”, au mai notat italienii.

ADVERTISEMENT