Fotbal international

LeBron James a dat lovitura! Câți bani a câștigat după calificarea lui Liverpool

03.05.2018 | 18:50
LeBron James a dat lovitura Cati bani a castigat dupa calificarea lui Liverpool

Se pare că LeBron James nu știe să piardă! După ce că și-a purtat echipa, Cleveland Cavaliers, în semifinalele Conferinței de Est a playoff-ului NBA și afacerile îi merg bine celui considerat cel mai bun baschetbalist din lume la ora actuală. James a făcut o mică avere după calificarea celor de la Liverpool în finala Champions League.

În 2011, LeBron James a cumpărat 2% din acțiunile celor de la Liverpool, după ce clubul a trecut de la proprietarii de atunci, Tom Hicks și George Gillett, la un fond de investiții din care făcea parte la acea oră și superstarul NBA. Fondul de investiții ar fi cumpărat atunci clubul cu 477 de milioane de dolari. Noul patron, John Henry, patronul echipei de baseball Boston Red Sox, i-a oferit acțiunile lui LeBron pentru 6,5 milioane de dolari.

Potrivit celor de la ESPN, care citează Forbes, clubul care în 2009 era evaluat la 954 de milioane de dolari valorează acum peste 1,6 miliarde, după ce clubul condus de pe banca tehnică de Jurgen Klopp a ajuns în finala Ligii Campionilor.

Liverpool nu este singura investiție care a făcut profit pentru LeBron James

Astfel, după această creștere uriașă a lui Liverpool, acțiunile lui LeBron James valorează peste 30 de milioane de euro, de 5 ori mai mult decât a plătit pentru ele.

Succesul în afaceri nu este străin de cel poreclit „The King” („Regele”) de fanii baschetului mondial. El a mai investit 1 milion de dolari în căștile Beats ale rapperului Dr. Dre, iar după ce Dre a vândut proiectul la Apple, LeBron a strâns 30 de milioane de dolari. Apoi, el a investit 1 milion de dolari într-un lanț de pizzerii care a ajuns la 45 de milioane de dolari.

Liverpool va juca împotriva celor de la Real Madrid în finala UEFA Champions League din acest sezon. Partida se joacă pe 26 mai la Kiev.

LeBron James are în acest sezon în NBA un salariu de peste 33 de milioane de dolari!

„The King” este de 3 ori campion NBA (2012, 2013, 2016), de 4 ori MVP al ligii și de 14 ori NBA All-Star