Sport

LeBron James, maşina de făcut bani. Suma incredibilă pe care o câştigă pe zi la Los Angeles Lakers

10.09.2018 | 20:50
LeBron James masina de facut bani Suma incredibila pe care o castiga pe zi la Los Angeles Lakers

LeBron James este cu adevărat maşina de făcut bani. Baschetbalistul care a semnat un contract pe patru sezoane cu Los Angeles Lakers pentru suma de 154 milioane dolari, va câştiga o sumă incredibilă pe zi. Nu mai puţin de 105.479 de dolari în doar 24 de ore! LeBron James este clar figura cea mai marcantă a sportului american, iar cifrele care s-au învârtit în permanenţă în jurul contractelor sale au fost mereu peste tot ceea ce înseamnă câştiguri şi salarii în NBA.

La Los Angeles Lakers, club care de ani de zile a intrat în umbră, după ce s-a despărţit de ultimi doi giganţi, O’Neal şi Bryant, LeBron James este aşteptat să readucă strălucirea unei echipe în a cărei vitrină există multe trofee de-a lungul timpului. În primul sezon LeBron va câştiga 36,5 milioane de dolari, suma urmând să urce progresiv până la 41 de milioane în sezonul 2021-2022, dar acest ultim sezon este unul opţional, deci nu este foarte sigur. Până şi agentul jucătorului, Rich Paul admite că acesta este cu adevărat un contract fabulos pentru protejatul său.

LeBron James, maşina de făcut bani. E implicat în multe alte activităţi

Aceştia sunt doar banii pe care LeBron îi câştigă de la franciza din NBA, pentru că în afara acestor venituri jucătorul mai are destule surse care îi aduc câştiguri frumoase, cel mai importnat fiind un lanz de pizzerii. În plus, Le Bron are şi un contract pe viaţă cu Nike, un contract despre care nu se cunosc cifrele oficiale, ci doar faptul că este de departe cel mai mare încheiat vreodată de un sportiv cu firma de echipament americană.

LeBron James, maşina de făcut bani. Va câştiga 105.000 dolari pe zi la noua sa echipă
LeBron James, maşina de făcut bani. Va câştiga 105.000 dolari pe zi

De-a lungul carierei sale, James a adoptat o abordare unică a contractelor sale NBA, de obicei optând să semneze tranzacții pe termen scurt pentru a maximiza potențialul și flexibilitatea câștigurilor sale, de exemplu, în 2006, el și Cavaliers a negociat o prelungire a contractului de trei ani, de 60 de milioane de dolari, în loc de maximul de patru ani, întrucât i-a alocat opțiunea de a căuta un contract nou în valoare de mai mulți bani ca agent liber fără restricții după sezonul 2010. Această mișcare i-a permis în cele din urmă lui James, Dwyane Wade și Chris Bosh să semneze împreună cu Heat.  În timpul celei de-a doua călătorii din Cleveland, el a început să renunțe și să reînscrie noi contracte după fiecare sezon pentru a beneficia de salariile mai mari rezultate din creșterea salarială a NBA.  În 2016, el a semnat cu Cavaliers pe un contract de trei ani, devenind cel mai bine plătit jucător din liga pentru prima dată în cariera sa.

James și Jimmy Kimmel, comedian, au găzduit Premiile ESPY din 2007.  El a încercat, de asemenea, să acționeze, aparând într-un rol pe seria HBO Entourage.  În 2015, el a jucat în filmul Judd Apatow Trainwreck, şi a primit recenzii pozitive pentru performanța sa . În acelasi an, compania de televiziune digitală “Uninterrupted” a lui James a câștigat 15,8 milioane de dolari de la Warner Bros. Entertainment și Turner Sports pentru a-și extinde eforturile companiei de a aduce fanilor un conținut creat de sportivi. Acesta este găzduit pe raportul Bleacher Report și este folosit de câțiva sportivi printre care New England Patriots, Rob Gronkowski și Seattle Seahawks cornerback Richard Sherman.