Sport

LeBron James scrie istorie în NBA. A devenit cel mai bun marcator din toate timpurile. Video

LeBron James a depăşit recordul deținut de legendarul Kareem Abdul-Jabbar şi a devenit cel mai bun marcator din istoria NBA.
08.02.2023 | 10:15
LeBron James a depăşit recordul deținut de legendarul Kareem Abdul-Jabbar şi a devenit cel mai bun marcator din istoria NBA. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Starul lui Los Angeles Lakers mai avea nevoie de doar 36 de puncte pentru a deveni lider înaintea partidei cu Oklahoma City Thunder din Crypto.com Arena, iar prețul unui bilet la marginea terenului a ajuns și la 90.000 de dolari.

LeBron James, cel mai bun marcator din istoria NBA

Deși casele de pariuri considerau că recordul va fi doborât peste două zile, la meciul cu Milwaukee Bucks, LeBron James nu a mai așteptat și cu cele 38 de puncte realizate în înfrângerea cu Oklahoma City Thunder, scor 130-133, a ajuns la un total de 38.390 și devenit cel mai bun marcator din istoria NBA.

ADVERTISEMENT

A fost o seară magică la Los Angeles, iar nume importante au ținut să asiste la reprezentația lui LeBron. Actorii Denzel Washington și Andy Garcia, cântăreții Jay-Z, LL Cool J și Usher, fostul tenismen John McEnroe și pugilistul Floyd Mayweather nu aveau cum să rateze un astfel de moment.

James a simțit că poate doborî recordul și și-a adus în sală familia, prietenii și foștii colegi din liceu. A reușit 20 de puncte până la pauză, iar apoi și-a făcut calculele alături de băieții săi, Bronny și Bryce: ”Încă 16 puncte, îmi trebuie 8 în fiecare sfert. Mă duc să le iau?”.

ADVERTISEMENT

Și dus a fost. Cu 20 de secunde înainte de sfertul 3, LeBron James a reușit coșul prin care a intrat în istoria NBA. Starul lui Los Angeles Lakers a ajuns la 38.388 de puncte și l-a depășit cu un punct pe legendarul Kareem Abdul-Jabbar, care stabilise acest record în 1984, cu opt luni înainte ca ”Regele James” să se nască.

LeBron James, discurs în lacrimi

Partida s-a oprit în uralele fanilor și LeBron a fost celebrat cum se cuvine chiar pe parchetul sălii. Cu lacrimi în ochi și-a îmbrățișat întreaga familie și s-a adresat publicului: ”Vreau să le mulțumesc fanilor Lakers, sunteți unici. Să pot fi în prezența unei legende cum este Kareem înseamnă foarte mult pentru mine.

ADVERTISEMENT

Pentru frumoasa mea soție, pentru fata mea, pentru băieții mei, prietenii mei, familia mea, mama mea, pentru toți cei care au fost alături de mine pe acest drum în ultimii 20 de ani. Vreau să vă mulțumesc, pentru că nu aș fi eu fără voi. Ajutorul, pasiunea și sacrificiile voastre m-au ajutat să ajung în acest punct”.

Pe parchetul sălii și-a făcut apariția și Kareem Abdul-Jabbar, care i-a pasat simbolic mingea lui James, recunoscând astfel supremația acestuia. Acum, pentru vedeta lui Lakers, care a mai înscris doar 2 puncte până la finalul întâlnirii și a ajuns la un total de 38.390, se întrevede un nou obiectiv. Acela de a atinge 40.000 de puncte în NBA.

ADVERTISEMENT

La 38 de ani, LeBron James este printre cei mai bogați sportivi ai lumii având o avere de peste 500 de milioane de dolari, bani strânși din salariu dar și din sponsorizări și investiții în afaceri rentabile.

ADVERTISEMENT