Sport

LeBron James și Anthony Davis au făcut spectacol în meciul cinci al finalei NBA. Video

10.10.2020 | 11:34
LeBron James si Anthony Davis au facut spectacol in meciul cinci al finalei NBA Video
ADVERTISEMENT

LeBron James și Anthony Davis au făcut spectacol aseară pentru Lakers în meciul cinci al finalei NBA împotriva celor de la Miami Heat, dar efortul celor doi nu a fost suficient.

James a încheiat partida cu 40 de puncte, 13 recuperări și șapte pase decisive, dar Miami Heat a câștigat la limită, 111-108 și împinge seria finalei NBA în meciul șase, scorul la general fiind 3-2 pentru franciza din California.

ADVERTISEMENT

Deși o serie de analiști sportivi s-ar fi așteptat ca meciul de aseară să fie ultimul din acest sezon de NBA, Jimmy Butler și Duncan Robinson au reușit să își conducă echipa spre victorie.

LeBron James și Anthony Davis, spectacol în meciul cinci al finalei NBA

LeBron a fost la înălțime și noaptea trecută în meciul cu Miami Heat, demonstrând că vârsta este doar un număr, la aproape 36 de ani având cifre extraordinare.

ADVERTISEMENT

James, de 16 ori consecutiv prezent în NBA-All-Star, încearcă să cucerească un titlu cu Los Angeles Lakers, chiar împotriva celor de la Miami Heat cu care a cucerit de două ori trofeul suprem din baschetul american, în 2012 și 2013.

Colegul său de echipă, Anthony Davis, de 7 ori consecutiv în All-Star, a avut și el o prestație foarte bună, reușind 28 de puncte, 12 recuperări și trei pase decisive.

ADVERTISEMENT

Deși duo-ul LeBron – Davis a strâns 68 de puncte, acest lucru nu a fost suficient pentru a trece de revelația sezonului, Miami Heat.

În ultimele secunde, la scorul de 109-108 pentru Miami, LeBron a luat o fază pe cont propriu, trăgând după el mai mulți adversari, a pasat în spate către Danny Green, liber la linia de trei puncte, dar acesta a ratat aruncarea care ar fi putut să aducă titlul în California.

ADVERTISEMENT

Miami nu cedează deși nimeni nu i-ar fi acordat o șansă la începutul campionatului

La începutul sezonului din baschetul american, nu mulți specialiști ar fi văzut-o pe Miami Heat drept una dintre echipele care se vor bate pentru titlu.

Se pare însă că suspendarea temporară a sezonului i-a prins bine lui Miami Heat, care a pregătit extrem de bine meciurile decisive din play-off.

Heat a ajuns fără emoții în play-off, acolo unde a trecut în primul tur cu 4-0 de Indiana Pacers. A urmat confruntarea cu Milwaukee Bucks, echipa MVP-ului din ultimele două sezoane, Giannis Antetokounmpo, iar Miami a produs surpriza, învingând cu 4-1 la general.

În finala conferinței, trupa lui Jimmy Butler a trecut de Boston Celtics, scor 4-2 și, contrar așteptărilor, se luptă cu Lakers pentru trofeul NBA.

Primul meci al finalei a reprezentat și prima victorie categorică pentru Lakers, 116-98, iar apoi LeBron James și Lakers și-au dublat avantajul, după încă un meci dominat de cei din LA, scor 124-114.

Miami a revenit în serie cu o victorie la limită în meciul 3, 105-104 și, deși a pierdut meciul al patrulea 102-96, revine în serie și speră o ducă spre meciul decisiv.

Următoarea partidă se joacă în noaptea dinspre duminică spre luni, iar Butler și compania vor încerca ceea ce părea imposibil, să vedem un meci șapte în finala dintre Los Angeles Lakers și Miami Heat.

ADVERTISEMENT