Sport

“Staples Center”, legendara arenă a lui Lakers, își schimbă numele chiar de Crăciun! S-au plătit 700.000.000 de dolari pentru noua denumire!

Din 25 decembrie, Staples Center nu va mai fi casa lui LeBron James și a lui LA Lakers. După 22 de ani, pentru 700 milioane de dolari, complexul din LA Downtown se va numi Crypto Arena.
18.11.2021 | 09:38
Staples Center legendara arena a lui Lakers isi schimba numele chiar de Craciun Sau platit 700000000 de dolari pentru noua denumire
ADVERTISEMENT

Din 25 decembrie, Staples Center va fi redenumit Crypto Arena. Compania specializată pe piața de criptomonede a ajuns la un acord cu AEG, compania care se ocupă de administrarea complexului din Los Angeles Downtown.

Acordul se întinde pe o durată de 20 de ani. Iar Crypo va plăti o sumă totală de 700 de milioane de dolari (616 milioane de euro). Astfel se stabilește un nou record pentru vânzarea unui astfel de activ în ligile majore americane.

ADVERTISEMENT

În acest fel, noua Crypto Arena va deveni cea mai profitabilă pentru vânzarea acestui activ dintre ligile majore din Statele Unite. Și a depășit Stadionul SoFi din Hollywood, pe care joacă Los Angeles Rams și Chargers din NFL. Societatea de finanțe personale SoFi a achiziționat dreptul de a oferi numele pentru arena inaugurată recent pentru 600 de milioane de dolari. Perioada acordului este tot de două decenii.

Staples Center spune adio cu un meci de NBA, de Crăciun

Numele Staples Center va deveni istorie, în mod oficial, pe 25 decembrie. Zi în care arena va găzdui jocul din NBA dintre LA Lakers, campioana din 2020, și Brooklyn Nets.

ADVERTISEMENT

LA Lakers, echipa lui LeBron James, joacă meciurile de acasă în complexul din centrul orașului Los Angeles încă din momentul inaugurării acestuia, în 1999. Anterior, timp de 32 de sezoane, din 1967, evoluase la The Forum din Inglewood, o arenă situată la 10 mile distanță.

Anterior, în primii 7 ani după mutarea franchizei în LA, echipa evoluase la Los Angeles Memorial Sports Arena. În timp ce echipa a jucat la Minneapolis, din 1947 până în 1960, echipa și-a jucat meciurile de acasă la Minneapolis Auditorium .

ADVERTISEMENT

Complex operat de Arturo LA Arena Company și Anschutz Entertainment Group

Staples Center este deținut și operat de Arturo LA Arena Company și Anschutz Entertainment Group (AEG). Complexul multifuncțional este gazdă și pentru cealaltă grupare din LA care evoluează în NBA, Clippers.

În egală măsură, aici își dispută meciurile de acasă și Los Angeles Sparks, din WNBA, liga profesionistă feminină. Dar și Los Angeles Kings, multipla campioană din NHL, hocheiul profesionist nord-american.

ADVERTISEMENT

La momentul inaugurării complexului, Staples, o companie în curs de dezvoltare, a plătit 100 de milioane de dolari pentru drepturi timp de 10 ani. În 2009, compania a semnat un acord prin care primea pe viață dreptul de folosire al numelui.

Însă, un deceniu mai târziu, în 2019, AEG a recuperat dreptul de proprietate în domeniu. de denumire pe viață. Suma pentru care s-a încheiat acest acord nu a fost făcută publică.

Moment istoric

CEO-ul Crypto Kris Marszalek a declarat că ”în anii următori oamenii își vor aminti ziua de 25 decembrie ca momentul în care criptomonedele au intrat definitiv în curentul mainstream”.

În timp ce David Beckerman, CEO al AEG, a motivat alegerea celor de la Crypto precizând că AEG își dorea să își reconfirme viziune a de viitor. ”Am căutat o companie inovatoare, cu o activitate care deschide noi frontiere. Una care să ne sprijine în demersul nostru de a schimba fața evenimentelor sportive și de divertisment”.

 

ADVERTISEMENT