ULUITOR! LeBron James îl dă afară de Brendan Rodgers de la Liverpool!

Liverpool traversează una dintre cele mai slabe perioade din ultimii ani. ”Cormoranii” au fost eliminaţi din Liga Campionilor, sînt pe locul 9 în clasament, la 18 puncte în spatele liderului...
14.12.2014 | 21:52
ULUITOR LeBron James il da afara de Brendan Rodgers de la Liverpool

Liverpool traversează una dintre cele mai slabe perioade din ultimii ani. ”Cormoranii” au fost eliminaţi din Liga Campionilor, sînt pe locul 9 în clasament, la 18 puncte în spatele liderului Chelsea şi tocmai ce au pierdut cu 3-0 derby-ul cu Manchester United. Rezultatele slabe din acest sezon i-ar putea fi fatale antrenorului Brendan Rodgers. Fanii nu-l mai doresc deloc pe tehnicianul irlandez şi au început diverse campanii ca să-i oblige pe şefii ”cormoranilor” să renunţe la servicille sale. Mai nou, după eşecul cu rivala Manchester United, Brendan Rodgers a fost băgat în şedinţă şi sînt şanse foarte mari să fie demis zilele următoare. Unul din oamenii care au un cuvînt de spus în ceea ce priveşte viitorul lui Rodgers este LeBron James! Exact. Aţi auzit bine! Starul din NBA este acţionar al clubului din Liverpool şi are putere de decizie!

Acţionar la Liverpool din 2011!

Clubul Liverpool a fost cumpărat de americanul John Henry în 2010 pentru 476 de milioane de dolari. Cei doi foşti patroni ai ”cormoranilor” Tom Hicks şi George Gillet nu se mai descurcau deloc cu datoriile clubului, iar echipa era una de pluton în Premier League. După venirea noului patron, Liverpool a cîştigat primul trofeu după multă vreme – Cupa Ligii în sezonul 2011 / 2012. La succesul de atunci a fost implicat şi LeBron James, starul din NBA. Pe vremea de atunci, baschetbalistul evolua pentru Miami Heat şi avea unul dintre cele mai mari salarii din NBA. Cu banii cîştigaţi din baschet, LeBron a devenit investitor la Liverpool. Acesta a cumpărat un pachet de acţiuni la clubul din Premier League în aprilie 2011, iar de cîteva luni, mai exact după vînzarea lui Luis Suarez la Barcelona a început şi să aibe profit.

jjjjj

Henry vrea să-i lase locul de patron la Liverpool!

După implicarea la Liverpool, LeBron James s-a apucat serios de treabă. A semnat un contract cu John Henry care l-a făcut acţionar la încă două echipe. Una de baseball – Boston Red Sox (una din cele mai titrate din istoria MLB) şi la o echipă de nascar – Roush Fenway Racing. James este un fel de ucenic al lui John Henry. Omul de afaceri în vîrstă de 65 este unul dintre cei mai de succes investitor din Statele Unite. ”Sînt foarte puţini atleţi în lume care se pot compara cu LeBron James. Este un idol pentru mulţi oameni. Simt că putem realiza multe lucruri împreună. Unele oportunităţi pe care le-am speculat în ultima vreme se datorează şi lui LeBron. Cine ştie, poate într-o zi îmi va lua locul”, a spus John Henry.

jamess

În 3 ani depăşeşte MILIARDUL!

În momentul de faţă, LeBron James evoluează la Cleveland Cavaliers şi este plătit cu 21.000.000 de dolari anual. Mai mult de atît, starul din NBA încasează peste 40.000.000 de dolari anual din parteneriatele cu Nike, Coca Cola sau McDonald’s. După ce îşi va încheia cariera de baschetbalist, James vrea să devină anteprenor. Are de gînd să investească şi mai mult în sport şi visează la un moment dat să deţină o echipă din NBA. De ce nu, într-un viitor nu foarte îndepărtat, James ar putea ajunge să fie chiar patronul lui Liverpool! LeBron nu este singurul baschetbalist care a investit în fotbalul european. Kevin Garnet, fostul jucător al lui Boston Celtics, actualmete la Brooklyn Nets, deţine o mică parte din acţiunile clubului AS Roma.

red sox

128.000.000 de dolari a încasat LeBron James numai din salariile pe ultimii 11 de ani, de cînd a venit baschetbalist profesionist
90.000.000 de dolari primeşte starul din NBA de la Nike
300.000.000 de dolari a încasat James numai din contractele de publicitate în cei 11 ani de activitate în NBA
1.000.000.000 de dolari estimează jurnaliştii din Statele Unite că va fi averea lui James în următorii 3 ani