News

Lecţie de civilizaţie oferită de o adolescentă, într-un tren. Ce i-a făcut unei femei care mânca seminţe şi arunca coji pe jos – Video

11.06.2019 | 08:39
Lectie de civilizatie oferita de o adolescenta intrun tren Ce ia facut unei femei care manca seminte si arunca coji pe jos  Video

O adolescentă a oferit o adevărată lecție de civilizație! Chiar dacă este tânără, a dat dovadă de un spirit civic rar întâlnit la noi în țară. Fata a intervenit atunci când a văzut că o doamnă mănâncă semințe în tren, iar cojile sunt aruncate pe jos, câteodată chiar și după scaunul femeii respective.

Lecție de civilizație ”predată” de o tânără

Tânăra a filmat-o pe femeie și a postat filmarea pe Facebook. La un moment dat, tânăra nu a mai rezistat și a luat-o la întrebări pe femeia care se delecta cu semințe.

După ce o filmează în timp ce aruncă o parte din coji pe jos,  tânăra îi reproşează revoltată femeii că face mizerie în compartiment: „Doamnă, unde sunt cojile? V-am văzut de atâtea ori că le puneţi pe jos. Nu aveţi o punguţă ceva în care să le aruncaţi, că nu este frumos. Cum nu aţi aruncat, că v-am vazut de atâtea ori că le-aţi aruncat? Aţi aruncat şi în spatele scaunului! Nu vă este ruşine puţin?“.

Din seria "eşti mai mică, taci". #cfr

Gepostet von Ravena am Freitag, 31. Mai 2019

„Tu eşti mică, să-ţi fie ruşine“

Doamna ripostează şi îi spune tinerei să-şi vadă de treaba ei. „Nu vreau să-mi văd de treaba mea, pentru că şi eu circul şi nu vreau să circul în mizeria făcută de ceilalţi şi tot noi comentăm că este mizerie. Vă rog să ridicaţi cojile“, i-a răspuns tânăra.

„Nu am aruncat pe jos! Cine eşti tu să-mi spui mie ce să fac?“, îi spune femeia. Tânăra nu renunţă: „Sunt un cetăţean care circulă cu CFR şi care vrea să fie cureţenie“. Pasionata de semințe nu mai găseşte argumente în discuţia cu tânăra: „Tu eşti mică, să-ţi fie ruşine“.

Într-un final, femeia recunoaşte că sunt câteva coji de seminţe aruncate pe jos, dar susţine că tânăra nu avea voie să se ia de ea, pentru că este mică: „Da, sunt câteva coji de seminţe. (…) Nu e frumos să te iei de mine, că tu eşti un copil“.  Interesant este că niciun alt călător nu a intervenit în discuţia care a avut loc în compartimentul vagonului.

Tags: