Sport

Lecţie deschisă de la naşul Hagi pentru finul Mutu! Cronica meciului Rapid – Farul 0-2

Farul a câştigat cu 2-0 în Giuleşti în Cupa României Betano şi urcă pe primul loc în grupă. Gică Hagi i-a predat o lecţie tactică lui Mutu, care suferă a doua înfrângere la rând.
09.11.2022 | 23:08
Lectie deschisa de la nasul Hagi pentru finul Mutu Cronica meciului Rapid  Farul 02
Bucuria jucătorilor de la Farul după golul din care au deschis scorul. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Farul Constanţa câştigă cu 2-0 meciul cu Rapid şi urcă pe primul loc în grupa din Cupa României Betano. Golurile au fost marcate în finalurile reprizei de Casap şi Mazilu, iar giuleştenii sunt sub presiune înaintea meciului din weekend cu Universitatea Craiova.

Rapidiştii au protestat împotriva jandarmilor în startul de meci

Giuleştiul a fost pe jumătate plin la duelul din Cupa României Betano, cu Farul Constanţa. Se întâlneau primele două clasate din campionat, însă gândul rapidiştilor a fost tot la meciul pierdut cu FCSB, în weekend. Dar şi la tratamentul dur pe care jandarmii l-au aplicat fanilor rapidişti înaintea meciului de pe Arena Naţională.

ADVERTISEMENT

Iar meciul a început cu un protest al jucătorilor şi suporterilor pentru acest tratament al jandarmeriei. Elevii lui Mutu au refuzat să joace primul minut, în timp ce fanii au păstrat 10 minute de tăcere, au scos buletinele şi au aprins luminile telefoanelor în semn de protest.

Ambii antrenori au folosit formule diferite faţă de cele standard, din campionat. Farul avea nevoie de un succes după ce calculele lui Hagi s-au complicat după remiza din prima etapă, cu Alexandria. De cealaltă parte, Rapidul a învins Dumbrăviţa şi avea un confort ceva mai mare, mai ales că era singura echipă a grupei cu victorie în prima etapă.

ADVERTISEMENT

Rapid, mai activă în start de meci! Dugandzic a ratat o ocazie rarisimă

Pe teren, Rapidul a fost mai activă. Giuleştenii au controlat începutul de meci şi şi-au creat câteva ocazii, dar Dugandzic şi Vojtus au irosit şansele ivite. Cristi Săpunaru a avut şi el o ocazie uriaşă, dar şutul său din poziţie centrală a fost blocat in-extremis de fundaşii adverşi.

Dar, cea mai mare şansă a giuleştenilor din prima repriză a fost marcată de Dugandzic. Atacantul croat a trimis pe lângă poartă dintr-un metru, spre stupoarea celor 6000 de fani prezenţi, care au văzut mingea în poartă şi s-au şi bucurat pentru câteva secunde. Dar în fotbal există o veche vorbă care spune că “ratările se răzbună”, care continuă să rămână în actualitate.

ADVERTISEMENT

Farul a dat lovitura în finalul reprizei! Rapid, penalty refuzat de VAR

După o repriză modestă, fără ocazii mari, Farul a dat lovitura în minutul 45. Luca Andronache a fost faultat în careu de Kait, centralul Horaţiu Feşnic arătând hotărât punctul cu var. Casap a transformat şi la cabine s-a intrat cu scorul de 0-1. În timp ce echipele se îndreptau spre vestiare au apărut şi primele critici din tribune la adresa lui Mutu.

Începutul reprizei secunde a venit cu o nouă controversă. Alexandru Albu a căzut în careu şi Feşnic a arătat lovitura de pedeapsă. Dar, faza a fost judecată cu arbitrajul video, iar după ce a revăzut pe ecrane desfăşurarea fazei, “centralul” s-a răzgândit şi a întors decizia.

ADVERTISEMENT

Farul a ţinut jocul sub control în repriza secundă! Casap, la un pas de 2-0

Farul a ţinut sub control în următoarele minute atacurile palide ale gazdelor. La fel ca şi în derby-ul cu FCSB, Rapid nu a putut apăsa acceleraţia, iar fazele ofensive ale elevilor lui Mutu au fost uşor citite de Hagi.

Adi Mutu a vrut să revitalizeze atacul trimiţându-i în teren pe Sefer, Luckassen şi Alex Ioniţă, dar tot Farul a fost mai periculoasă şi Casap a fost la un pas să facă dubla. Şutul său a fost scos din vinclu de Drăghia.

Mazilu a închis tabela în prelungiri!

Rapid a pus presiune pe poarta Farului în ultimele 10 minute şi a obţinut câteva lovituri libere periculoase în jurul careului. Finalizările au lăsat de dorit şi au iritat publicul, care a început să îşi huiduie proprii jucători. Scorul a fost închis de Mazilu, în prelungiri, care l-a executat pe Drăghia în prelungiri.

S-a terminat 2-0 pentru Farul care obţine o victorie importantă în Giuleşti şi preia şefia şi în Cupa României Betano. Echipa lui Hagi a jucat economicos, dar precis. A marcat în finalurile de repriză şi a gestionat excelent momentele de presiune ale adversarului,

Pentru Rapid, înfrângerea pică greu. Este a doua înfrângere la rând pentru Adrian Mutu, iar echipa lui va avea un alt examen complicat în weekend. În Giuleşti vine Universitatea Craiova, echipă aflată în mare formă în SuperLiga.

ADVERTISEMENT