Fotbal international

VIDEO / ISTORIE! Sevilla, 4 Europa League! Direct în grupele Ligii

FINAL DE MECI! Sevilla e prima echipă care cîştigă de 4 ori Liga Europa. A fost o finală superbă, cu multe răsturnări de situaţie, iar ibericii reuşesc să îşi apere trofeul. Sevilla va...
28.05.2015 | 00:05
VIDEO  ISTORIE Sevilla 4 Europa League Direct in grupele Ligii

FINAL DE MECI! Sevilla e prima echipă care cîştigă de 4 ori Liga Europa. A fost o finală superbă, cu multe răsturnări de situaţie, iar ibericii reuşesc să îşi apere trofeul. Sevilla va juca în viitoarea ediţie din Liga Campionilor şi şi-a asigurat 30 de milioane de euro. 

caaass sss sevilla

Min. 73: GOOOOOOOOOOOL Sevilla! Bacca îi readuce pe spanioli în avantaj cu un şut din interiorul careului

Loading the player…

START ÎN REPRIZA SECUNDĂ

Final de primă repriză la Varşovia! Ce meci spectaculos avem în finala Ligii Europa. 4 goluri după primele 45 de minute. Se anunţă o finală superbă

Min. 44: GOOOOOOOOOOOL Dnipro! Rotan egalează în minutul 44 după o lovitură liberă executată perfect

Loading the player…

Min. 31. GOOOOOOOOOOOOOOOL Sevilla! Bacca marchează golul doi al ibericilor după ce a driblat portarul 

Loading the player…

Min. 28: GOOOOOOOOOOOOOOOL Sevilla! Krychowiak egalează cu un şut din interiorul careului. E un meci superb la Varşovia

Loading the player…

Min. 7. GOOOOOOOOOOOOOOOOOL Dnipro! Kalinic deschide scorul cu o lovitură de cap 

Loading the player…

Min. 6: Decizie controversată a lui Atkinson care nu dă penalty la un fault asupra lui Bacca

START DE MECI 

UPDATE 21:43 / Super atmosferă pe stadionul din Varşovia. Avem şi un român în această finală, fundaşul dreapta, Alexandru Vlad fiind pe banca de rezerve

UPDATE 21:13 / A mai rămas o jumătate de oră pînă la startul finalei de la Varşovia. Echipele de start în Dnipro – Sevilla: 

dnipro

UPDATE 19:22 / Dincolo de miza obţinerii unui trofeu european , echipa cîştigătoare îşi asigură prezenţa directă în grupele Ligii Campionilor din sezonul viitor. Pentru Sevilla e ultima şansă să joace în Ligă în acest sezon, în timp ce Dnipro e în spatele Şahtarului în campionat şi are şanse minime să se califice în preliminarii.

Prezenţa directă în Liga Campionilor îi asigură lui Dnipro sau Sevillei 30 de milioane de euro garantat din premii obţinute de la UEFA şi marketing. Cîştigătoarea Ligii Europa va obţine un bonus de 5 milioane de euro.

*********************************

UPDATE 17:50 / Au mai rămas 4 ore pînă la startul finalei dintre Sevilla şi Dnipro. Spaniolii au şansa să cîştige pentru a 4-a oară trofeul în ultimul deceniu.

Sevilla are cele mai multe victorii în această ediţie: 10 victorii, 3 egaluri şi doar o înfrîngere. De cealaltă parte, Dnipro a adunat 6 victorii, 4 egaluri şi 4 înfrîngeri. 

************************

LIVE VIDEO SEVILLA – DNIPRO. A venit ziua cea mare! Unul dintre cele mai aşteptate meciuri europene, finala Ligii Europa, se dispută în această seară, începînd cu ora 21:45, între FC Sevilla şi Dnipro. Duelul va putea fi urmărit în format LIVETEXT pe FANATIK.RO.

Sevilla poate bate recordul

LIVE VIDEO SEVILLA – DNIPRO. Finala de la Varşovia este specială, mai ales pentru spanioli. Trupa din Sevilla poate deveni cea mai de succes echipă din aceeastă competiţie, în cazul în care ridică trofeul. Ibericii sînt pe primul loc la numărul de Cupe cîştige, la egalitate cu Juventus, Inter şi Liverpool, cîte 3. Astfel, trupa lui Unai Emery le poate depăşi pe toate celelalte şi va ocupa singură prima poziţie, cu 4 trofee. Echipa din Spania s-a mai impus în 2006, 2007 şi 2014.

ECHIPELE PROBABILE:

SEVILLA (4-2-3-1): Rico – Anjudar Moreno, Carrico, Kolodziejczak, Tremoulinas – M’Bia, Krychowiak – Vidal, Banega, Vitolo – Bacca
Antrenor: Unai Emery
DNIPRO (4-2-3-1): Boiko – Fedecki, Douglas, Cheberiachko, Matos – Kankava, Fedorchuk – Luchkevici, Rotan, Konoplianka – Selezniov
Antrenor: Miron Marcevici

Un român la Varşovia

LIVE VIDEO SEVILLA – DNIPRO. După patru ani de secetă, un român e pe cale să triumfe din nou într-o competiţie continentală. Finala Ligii Europa dintre Dnipro şi FC Sevilla îl va avea printre protagonişti pe Alexandru Vlad (25 de ani), fundaşul plecat în urmă cu doi ani de la Pandurii. Exceptînd succesul Stelei din 1986, Gică Hagi, Gică Popescu, Cristi Chivu, Răzvan Raţ, Cristi Săpunaru, Miodrag Belodedici, alături de tehnicienii Mircea Lucescu şi Ştefan Kovacs, sînt singurii români care s-au bucurat de-a lungul timpului de cîştigarea unei cupe europene.

LIVE VIDEO SEVILLA – DNIPRO. Alexandru Vlad e de doi ani în lotul ucrainenilor de la Dnipro şi se va afla în această seară pe foaia de joc a finalei Ligii Europa contra spaniolilor de la FC Sevilla. Cel mai probabil, fundaşul stînga consacrat la Pandurii în perioada 2011-2013 va începe meciul pe banca de rezerve. În campania celor de la Dnipro, Vlad n-a prins decît două partide ca titular, în faza grupelor, cu Inter Milano şi Saint-Etienne.

Reţeta succesului

LIVE VIDEO SEVILLA – DNIPRO. Dnipro, privatizat imediat dupa dizolvarea URSS, a ajuns pe mîna unuia dintre cei mai cunoscuţi miliardari ai Ucrainei, Igor Kolomiski. Şeful clubului din Dnipropetrovsk, cu o avere de aproximativ un miliard de euro, a ştiut care este reţeta succesului: continuitatea. Astfel, Dnipro a avut în ultimii 15 ani doar 4 antrenori: Kucherevski, Protasov, Bezsonov şi Juande Ramos. Cam cîţi antrenori schimbă o echipă de Liga 1 într-un sezon.

LIVE VIDEO SEVILLA – DNIPRO. Mai mult, Dnipro a mers mai mult pe mîna jucătorilor din Ucraina, preferînd fotbaliştii autohtoni în faţa străinilor. Există şi excepţii, precum Alexandru Vlad, Leo Matos sau Douglas, însă lotul este în mare parte format din ucrainieni. Mai mult, şi transferurile au fost destul de modeste, în ultimii ani cheltuind doar cîteva milioane, aproximativ 3 pe sezon.