Life

Lecții de oierit de la Iancu Sterp. Fostul concurent de la Survivor România 1, așa cum puțini l-au văzut

Iancu Sterp le-a împărtășit fanilor câteva dintre activitățile de la Hațeg, arătându-le cum are grijă de oile familiei sale.
24.06.2021 | 12:40
Lectii de oierit de la Iancu Sterp Fostul concurent de la Survivor Romania 1 asa cum putini lau vazut
Iancu Sterp, fost concurent în primul sezon Survivor România. Foto: Instagram
ADVERTISEMENT

Fostul concurent de la Survivor România a postat un vlog în care a făcut pe medicul veterinar. La finalul clipului pe care l-a postat pe Youtube, acesta a făcut și un anunț spunând că vinde 700 de oi, iar cei interesați pot să îi scrie.

Iancu a avut două ajutoare de nădejde în munca sa. S-a dus să scape oile de țepi, căci multe dintre ele șchiopătau și trebuiau ajutate ca înțepăturile să nu se infecteze împreună cu Beni, autointitulat Pablo Escobar și Ionuț.

ADVERTISEMENT

Fratele lui Culiță a muncit și s-a distrat pe cinste cu cei doi tovarăși ai săi, iar la final au mers și la scăldat.

Iancu Sterp, veterinarul oilor sale. Fostul concurent de la Survivor România, în niște ipostaze unice

Pe o căldură infernală, Iancu și-a luat inima în piept și a mers cu băieții să vadă ce mai fac oile sale. L-a prezentat fanilor săi și pe Nero, câinele care le păzește pe animale de lupi.

ADVERTISEMENT

Pe una dintre oițe, chiar Iancu a crescut-o de mică și i-a dat să mănânce cu biberonul. Tânărul este foarte atașat de animalele familiei sale și este cel care le vizitează cel mai des la stână, preocupându-se pentru orice li s-ar putea întâmpla, cum este și cazul ultimului său vlog.

Pe tot parcursul operațiunii de scoatere a spinilor din copitele oilor, Iancu i-a dat indicații micului Pablo spunându-i să nu le trântească pe animale de pământ. I-a mai zis să nu le tragă de lână că le doare.

ADVERTISEMENT

Cu ce probleme se confruntă oile la păscut

„Cred că are un spin aici. Fii atent! Din cauza faptului că pe câmp sunt foarte mulți spini, oile merg grămadă mai iau în picioare.

Li se bagă în copită. Se inflamează și se face puroi. Noi trebuie să le scoatem afară să nu le supere. Ăsta e mieluț. Uite ce țâțe are! Zici că e Loredana Chivu”, a spus Iancu Sterp în vlogulsău.

ADVERTISEMENT

Iancu spune că spinii le cauzează multe probleme mieilor și oițelor, iar el le ajută de fiecare dată să evite șchiopătarea. Tânărul a dat animalele pe copite cu un spray special pentru ca acestea să se vindece mai repede și mai bine.

După munca pe care au depus-o, Iancu și frățiorul său adoptat, Beni, au stat la soare. Apoi s-au aruncat în apă să se răcorească.

ADVERTISEMENT