Eroina Jocurilor Olimpice! A câştigat la Super G cu schiuri împrumutate şi pe urmă a luat aurul la snowboard

Cehoaica Ester Ledecka a scris istorie la Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang, după ce a câştigat medalia de aur în două dişcipline diferite.
24.02.2018 | 18:27
Eroina Jocurilor Olimpice A castigat la Super G cu schiuri imprumutate si pe urma a luat aurul la snowboard
ADVERTISEMENT

Ester Ledecka, 22 de ani, va rămâne în istoria Jocurilor Olimpice din 2018, datorită celor două medalii de aur obţinute la Snowboard, în proba de slalom uriaş pararel, şi la schi alpin în proba de Super G.  Cehoaica a devenit astfel prima femeie din istorie care reuşeşte să obţină două medalii de aur în două probe diferite la o singură ediţie a Jocurilor Olimpice.

Ledecka a învins-o în finală pe nemţoaica Selina Joerg, în timp ce o altă sportivă din Germania, Ramona Hofmeister, a câştigat finala pentru medalia de bronz cu rusoaica Alena Zavarzina. Ledecka este doar a cincea sportivă care câştigă titlul olimpic în sporturi diferite la olimpiada de iarnă.

ADVERTISEMENT

Ledecka, prima femeie care obţine aurul la două sporturi diferite la aceeaşi ediţie  a Jocurilor Olimpice de iarnă

Sportiva din Cehia a reuşit o performanţă unică  în istoria Jocurilor Olimpice şi a devenit peste noapte vedeta Jocurilor Olimpice de la PyeongChang. Ledecka s-a prezentat la conferinţa de presă cu o pereche de ochelari de schi, motivând că nu a avut timp pentru machiaj, după ce a avut o prezenţă asemănătoare şi la finalul probei de la Super G.

Ledecka a câştigat medalia de aur şi în proba de Super G, fiind considerată una dintre cele mai mari surprize din istoria sportului. Atunci, sportiva din Cehia a spus în momentul în care a sosit la conferinţa de presă cu ochelarii de schi că nu se aştepta să câştige şi nu s-a machiat.

ADVERTISEMENT

Cehoaica a împrumutat schiurile de la Mikela Shiffrin

Thomas Bank, antrenorul sportivei, a recunoscut că eleva lui a împrumutat schiurile de la Mikaela Shiffrin, marea campioană din S.U.A:  “Am luat câteva schiuri noi, dar şi unele folosite deja. Şi, da, aşa cum s-a zvonit, Estera a folosit schiurile Mikaelei Shiffrin”,  a explicat antrenorul.