Sport

Premier League, ultima etapă. Mauricio Pochettino, prezentat oficial la Chelsea. Cum arată contractul antrenorului argentinian

După ultima etapă din Premier League, Mauricio Pochettino a fost prezentat oficial la Chelsea. Cum arată contractul noului antrenor de pe Stamford Bridge.
29.05.2023 | 15:26
Premier League ultima etapa Mauricio Pochettino prezentat oficial la Chelsea Cum arata contractul antrenorului argentinian
Mauricio Pochettino a fost prezentat oficial la Chelsea. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT
29-05-2023
12:30

Mauricio Pochettino a fost prezentat oficial la Chelsea

Chelsea a înlăturat suspiciunile privind numirea unui nou antrenor, iar în cursul zilei de luni, formația de pe Stamford Bridge l-a prezentat oficial pe Mauricio Pochettino. Antrenorul argentinian a semnat o înțelegere valabilă pe două sezoane, cu opțiune de prelungire pentru că un an. 

Mauricio Pochettino era liber de contract încă din vara trecută, când s-a despărțit de PSG. Antrenorul sud-american îi va lua locul pe bancă lui Frank Lampard, care a condus echipa din postul de interimar. 

„Experiența lui Mauricio, standardele de excelență, calitățile de conducere și caracterul său vor fi de folos pentru Chelsea. Este un antrenor câștigător, care a lucrat la cele mai înalte niveluri și în mai multe ligi. Caracterul său, abordarea tactică și angajamentul față de dezvoltare, toate l-au făcut candidatul excepțional.

Suntem încântați că Mauricio se va alătura lui Chelsea. Mauricio este un antrenor de talie mondială, cu un palmares remarcabil. Cu toții așteptăm cu nerăbdare să-l avem pe bancă. Pochettino este un antrenor renumit pentru stilul plin de energie și atrăgător al echipelor sale și și-a construit o reputație în acest sens”, se arată pe site-ul oficial al clubului. 

29-05-2023
07:17

Pochettino, noul antrenor al lui Chelsea

Chelsea a încheiat unul dintre cele mai dezastruoase sezoane din istorie, interimatul lui Frank Lampard a luat sfârșit, iar noul al antrenor al londonezilor este Mauricio Pochettino.

Conform site-ului football.london, argentinianul a semnat un contract pe trei sezoane și urmează să fie prezentat oficial în această săptămână, când va ajunge la Londra. Pochettino este liber de contract după despărțirea de PSG, în vara lui 2022.

Patronul Todd Boehly nu se mulțumește doar cu numirea tehnicianului de 51 de ani și este pregătit să cheltuie din nou sume fabuloase pentru aducerea de jucători. Pe lista londonezilor se află mijlocașul defensiv uruguayan Manuel Ugarte Ribeiro de la Sporting Lisabona, atacantul nigerian Victor Osimhen de la Napoli și mijlocașul ofensiv francez Christopher Nkunku de la RB Leipzig.

28-05-2023
15:20

Everton se salvează de la retrogradare! Leeds şi Leicester City cad în Championship!

Vezi toate fazele video aici.

  • Arsenal – Wolverhampton 5-0 (Xhaka 11, 14, Saka 27, Jesus 58, Kiwior 78)
  • Aston Villa – Brighton 2-1 (Douglas Luiz 8, Watkins 26 / Undav 38)
  • Brentford – Manchester City 1-0 (Pinnock 86)
  • Chelsea – Newcastle 1-1 (aut. Trippier 27 / Gordon 9)
  • Southampton – FC Liverpool 4-4 (Ward-Prowse 19, Sulemana 28, 48, Armstrong 65 / Diogo Jota 10, 73, Firmino 15, Gakpo 72)
  • Manchester United – Fulham 2-1 (Sancho 39, Fernandes 55 /Tete 19)
  • Crystal Palace – Nottingham Forest 1-1 (Hughes 66 / Awoniyi 32)
  • Leeds United – Tottenham 1-4 (Harrison 68 / Kane 2, 69, Porro 47, Moura 90+5)
  • Leicester – West Ham 2-0 (Barnes 34, Faes 62)
  • Everton – Bournemouth 1-0 (Doucoure 57)

Aston Villa va evolua în UEFA Conference League după victoria obţinută cu Brighton. 

Everton s-a salvat de la retrogradare graţie victoriei cu Bournemouth. Leeds United şi Leicester City, campioana din 2016, au retrogradat.

Duminică, 28 mai, bate gongul peste ediția 2022-2023 a Premier League, cu partidele ultimei etape, cea cu numărul 38. Se știe numele campioanei, Manchester City, cinci titluri în șase ani, doar FC Liverpool a spart o cifră perfectă, cele patru echipe din grupele Champions League (Manchester City, Arsenal, Newcastle și Manchester United, cele două reprezentante în Europa League (FC Liverpool și Brighton, în premieră în Europa), prima retrogradată, Southampton și numele primelor două promovate, Burnley și Shefield United. Au mai rămas de definitivat locul 7, de Conference League, ultimele două retrogradate și a treia promovată din finala de baraj Luton Town – Coventry.

Leeds United – Tottenham și Aston Villa – Brighton, partide pentru locul de Conference League în etapa a 38-a, ultima din Premier League

Chiar dacă multe echipe își cunosc deja deznodământul pentru stagiunea 2022-2023 etapa 38, ultima, acestei ediții de Premier League poate reprezenta un factor de interes prin simplul fapt că fotbalul englez este locul 1 în ierarhia competițiilor naționale în lume prin fobalul extrem de ofensiv și de spectaculos. Sunt și câteva meciuri care au miză importantă în această ultimă etapă.

ADVERTISEMENT

Trei echipe sunt în lupta pentru locul 7, cel de Conference League. Aston Villa îl ocupă, cu 58 de puncte și joacă acasă cu Brighton, care tocmai a obținut oficial calificarea în  Europa League. La un punct în urmă este Tottenham, care joacă la Leeds United, una dintre echipele aflate în mare pericol de retrogradare. Brentford are două puncte mai puțin și joacă acasă cu deja campioana Manchester City. La retrogradare, în afară de Leeds – Tottenham mai avem Leicester – West Ham și Everton – Bournemouth.

Duminică, 28 mai, ora 18:30

  • Arsenal – Wolverhampton
  • Aston Villa – Brighton
  • Brentford – Manchester City
  • Chelsea – Newcastle
  • Southampton – FC Liverpool
  • Manchester United – Fulham
  • Crystal Palace – Nottingham Forest
  • Leeds United – Tottenham
  • Leicester – West Ham
  • Everton – Bournemouth
ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV Leeds United – Tottenham, Aston Villa – Brighton și alte meciuri din etapa 38 din Premier League

Ultima etapă din sezonul 2022-2023 din Premier League nu avea cum să nu aibă câteva partide incluse în grilele celor trei televiziuni de sport. În total vor fi transmise în direct un număr de șapte meciuri, surpriza fiind că dintre cele trei jocuri netelevizate figureazâ și cele ale primelor două clasate, Brentford – Manchester City și Arsenal – Wolverhampton. Al treilea este Crystal Palace – Nottingham Forest.

În schimb lupta din subsol, cu încleștările Leeds United – Tottenham, Everton – Bournemouth și Leicester – West Ham dar și partidele Manchester United – Fulham și Chelsea – Newcastle sunt jocuri în care se mizeazâ pur și simplu pe spectacol, pe goluri cât mai multe. Vom afla la finalul acestor 90 de minute ce echipe vor însoți pe Southampton în Championship și care va fi reprezentanta în Conference League.

ADVERTISEMENT

Duminică, 28 mai

  • ora 18:30 Chelsea – Newcastle (Orange Sport 1, Prima Sport 3)
  • ora 18>30 Man. United – Fulham ({Prima Sport 1)
  • ora 18:30 Everton – Bournemouth (Digi Sport 3)
  • ora 18:30 Leeds United – Tottenham (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 3)
  • ora 18:30 Leicester – West Ham (Digi Sport 2) alternativ cu Aston Villa – Brighton
  • ora 18:30 Southampton – FC Liverpool (Prima Sport 5)

Aston Villa – Brighton, meciul pentru Conference League, în etapa 38 din Premier League

Sunt trei meciuri care interesează direct soarta locului 7, cel de Conference League, care va fi stabilită duminică, 28 mai, în ultima etapă a sezonului din Premier League. Echipa aflată deja pe această poziție, Aston Villa, are toate șansele să rămână acolo, având un punct peste Tottenham și două peste Brentford iar meciul îl are acasă cu proaspăta echipă intrată în Europa League, Brighton.

ADVERTISEMENT

Tottenham are cu adevărat un meci greu la Leeds iar Brentford, deși a etalat un fotbal frumos, are cele mai puține șanse nu atât pentru că oaspete este campioana Manchester City ci pentru că trebuie să se împiedice ambele echipe din fața sa, adică Aston Villa și Tottenham, ceea ce este chiar greu de crezut că s-ar putea întâmpla.

Leeds United – Tottenham, meciul la doi poli ali clasamentului în etapa 38, ultima , din Premier League

Meciul de pe stadionul Elland Road din Leeds este foarte important pentru ambele echipe. Oaspeţii trag de locul 7, pentru a merge totuşi în Europa prin Conference League, dar gazdele trebuie să câştige şi să spere că Everton nu va lua cele trei puncte vacasă cu Bournemouth, ceea ce e greu, dar nu imposibil, văzând cum s-au pierdut sâmbătă titlurile în Bundesliga şi în Cehia absolut incredibil.

În oala cu presiune din subsol se mai află deci Everton, contra unui Bournemouth aparent liniştit, caramelele din Liverpool neavând nici ele altă variantă decât victoria şi Liecster care joacă acasă cu finalista din Conference League, West Ham şi ed posibil ca oaspeţii să bage multe rezerve, pentru a mai proteja din titulari.

ADVERTISEMENT