Sport

EXCLUSIV / Patrick Kluivert, cu OCHII pe Liga 1! “Este o ONOARE!”

Patrick Kluivert a fost unul dintre cei mai mari atacanţi din istoria fotbalului olandez. De-a lungul carierei, fotbalistul cu origini surinameze a jucat pentru Ajax Amsterdam, AC Milan, Barcelona,...
08.03.2015 | 00:00
EXCLUSIV  Patrick Kluivert cu OCHII pe Liga 1 Este o ONOARE
ADVERTISEMENT

Patrick Kluivert a fost unul dintre cei mai mari atacanţi din istoria fotbalului olandez. De-a lungul carierei, fotbalistul cu origini surinameze a jucat pentru Ajax Amsterdam, AC Milan, Barcelona, Newcastle , Valencia, PSV şi Lille. La trei ani distanţă după ce a agăţat ghetele în cui, Kluiwert a ocupat, pentru un sezon, postul de antrenor al echipei de tineret a lui Twente, după care a fost cooptat de Louis van Gaal în staff-ul echipei naţionale a Olandei, unde a fost asistentul selecţionerului pînă în vara anului trecut.

E cu ochii pe Liga 1

După şase luni de pauză, Kluivert a decis că este momentul să devină selecţioner. Începînd cu 5 martie, fostul atacant al Barcelonei se ocupă de destinele statului Curacao, locul 160 în clasamentul FIFA. Curacao va putea participa în preliminariile Cupei Mondiale din 2018, în zona Oceania şi va disputa primul contra statului Montserrat, locul 170 în lume, pe 27 martie. Noua funcţie îl va obliga pe Kluivert să-şi îndrepte privirile şi spre Liga 1! Asta pentru că trei dintre cei mai importanţi fotbalişti din echipa naţională a statului Curacao evoluează în campionatul românesc.

ADVERTISEMENT

EXCLUSIV / Motivul FURIEI lui Josl DRAMA fetiţei sale: “E la SPITAL!”

Meulens, Nepomuceno şi Martinus, pregătiţi de Kluivert

Rihairo Meluens (Rapid), Gevaro Nepomuceno (Petrolul) şi Quenten Martinus (FC Botoşani) sînt cei trei fotbalişti din întrecerea internă pe care Patrick Kluivert îi va monitoriza cu maximă atenţie. De asemenea, nu este exclus ca selecţionerul lui Curacao să vină în România pentru a-i vedea pe viu pe jucătorii alături de care speră să ajungă la Campionatul Mondial din 2018. Meulens şi Martinus sînt titulari de drept la Rapid şi FC Botoşani, în timp ce Nepomuceno este folosit constant de Petrolul în partidele din campionat şi din Cupa României.

“Am crescut cu el, îl admiram cînd era la Ajax!”

Meulens a sosit la Rapid în iarnă şi a semnat cu alb-vişiniii un contract valabil pînă la vară, cu opţiune de prelungire. Mijlocaşul a salutat învestirea lui Kluivert ca selecţioner al statului Curacao şi aşteaptă cu nerăbdare să-l cunoască pe fostul atacant al Barcelonei. “Sînt la curent că vom avea un selecţioner celebru! Abia aştept să-l cunosc. Nu am vorbit, încă, la telefon dar, probabil, o voi face în zilele următoare. Este o onoare pentru mine să fiu pregătit de Kluivert. Am foarte multe de învăţat de la un asemenea om. Cînd era jucător la Ajax îl admiram foarte mult, am crescut, practic, cu el! Faptul că va fi selecţioner va ajuta foarte mult pe Curacao. Un om cu o asemenea experienţă ne va ajuta enorm”, a spus, pentru FANATIK.RO, mijlocaşul Rapidului.

ADVERTISEMENT

VIDEO / Lucescu, ÎNGENUNCHEAT! Cum a pierdut TITLUL în Ucraina în minutul 90+3! Vezi GOLURILE

“Sper să-l ajut şi să facem o mare surpriză, să mergem la Cupa Mondială!”

La rîndul său, Gevaro Nepomuceno, mijlocaşul Petrolului, a salutat numirea lui Patrick Kluivert în postul de selecţioner al statului Curacao. “Este un sentiment frumos pentru mine că voi avea şansa să-l am antrenor pe Kluivert. Sper să-l pot ajuta în grupa pentru calificarea la Cupa Mondială şi să cîştigăm cît mai multe meciuri. Este dificil, dar nu imposibil! Toate statele din zonă sînt onorate că vom avea un asemenea selecţioner. Nu am apucat să vorbesc cu dînsul, dar am discutat cu managerul lui Curacao, care mi-a comunicat că Patrick Kluivert a semnat, că totul este acum oficial. Meulens şi Martinus sînt prietenii mei, mă bucur că ne vom întîlni la echipa naţională. Sper să-l facem pe Kluivert mîndru de noi şi poate reuşim să facem p mare surpriză, să mergem la Mondiale”, a spus, pentru FANATIK.RO, Nepomuceno.

Mureşan, KILLER de “cîini”! “Mi-am reglat LUNETA, ca la VÎNĂTOARE!”

Unde se află Curacao

Curacao este o insulă situată în partea de sud a Mării Caraibelor. Curacao, care include insula principală şi o insulă mai mică nepopulată, Klein Curacao (Micul Curacao), este o ţară consituentă a Regatului Ţărilor de Jos. Are o populaţie de circa 150.000 de locuitori şi o suprafaţă de 444 Km², iar reşedinţa îi este la Willemstad. Pînă la 10 otombrie 2010, cînd au fost desfiinţate Antilele Olandeze, Curacao era administrată ca Teritoriul Insular Curacao, fiind una din cele cinci teritorii insulare a fostelor Antile Olandeze.

ADVERTISEMENT

4 partide şi 1 gol marcat are Meulens pentru Curacao

7 partide şi 2 goluri sînt cifrele lui Nepomuceno la echipa naţională

3 selecţii şi 1 gol a marcat Martinus pentru Curacao

40 de goluri în 70 de partide a reuşit Kluivert pentru Olanda