Fotbal intern

Legătura dintre jucător și impresar care a șocat fotbalul românesc: “Contractul ăsta e de sclav”

25.02.2021 | 09:05
Legatura dintre jucator si impresar care a socat fotbalul romanesc Contractul asta e de sclav
Legătura dintre jucător și impresar care a șocat fotbalul românesc: "Contractul ăsta e de sclav" (sursa foto:captură digisport)
ADVERTISEMENT

Legătura dintre jucătorul George Cîmpanu și impresarul său, Sorin Paraschiv, a șocat fotbalul românesc, după ce contractul dintre cele două părți a fost dezvăluit publicului. Fostul mare fotbalist Liță Dumitru, un apropiat al lui George Cîmpanu, a numit fară menajamente angajamentul drept un “contract de sclav”.

În contract sunt stipulate mai multe clauze cel puțin ciudate, printre care și obligativitatea jucătorului de a prezenta extrase de cont bancare la cererea impresarului și de altfel informații despre viața personală.

ADVERTISEMENT

Contractul dintre cele două părți se întinde pe o perioadă de cinci ani și a fost semnat pe data de 17 aprilie 2019, cu aproximativ două luni înainte ca Sorin Paraschiv să devină manager la clubul Academica Clinceni.

Legătura dintre jucător și impresar care a șocat fotbalul românesc: “Contractul ăsta e de sclav”

Liță Dumitru l-a atacat pe Sorin Parschiv pentru contractul semnat cu George Cîmpanu și susține că impresarul nu l-a ajutat cu nimic în carieră pe jucător: “Pe contract nu l-a sfătuit nimeni. Mama lui era bolnavă atunci, iar domnul Paraschiv a profitat de asta. Până la 18 ani, mama lui semna contractele. Dar n-au răsfoit foaie cu foaie, să vadă toate clauzele alea.

ADVERTISEMENT

Trăim într-o țară unde sclavagismul a murit de mult, dar contractul ăsta e de sclav. Asta a semnat. Așa consider eu că sunt clauzele astea. Agentul nu l-a ajutat cu nimic, decât că a vorbit la Botoșani să-l ia de la Turnu Măgurele. Atât. Mama lui poate să confirme. Agentul i-a dat o singură pereche de ghete, dar și alea erau folosite, vechi.

Ce bani să-i dea el jucătorului? I-am și zis acum, l-am sunat: ‘Băi, băiatule, pentru ce ai luat tu 50 de mii, că l-ai dus la Craiova?’. Nu m-am gândit vreodată la asta”, a declarat Dumitru la Digisport.

ADVERTISEMENT

sursă foto:captură Digisport

Liță Dumitru, despre situația lui fotbalistului impresariat de Paraschiv: “Eu i-am plătit cantonamentele”

Liță Dumitru a continuat atacul la adresa lui Paraschiv și susține printre altele că există o incompatibilitate de funcții la acesta: “Eu i-am plătit cantonamente lui Cîmpanu cât a stat la noi. L-am îmbrăcat, i-am dat mâncare.

El este pe același post cu Cicâldău, acolo joacă cel mai bine. E lider, face faza defensivă bine. Una peste alta, el e sclav acum. Iar domnul Paraschiv are o funcție în conducere la Clinceni, deci nu are voie să fie impresar. Eu n-am văzut așa contract niciodată”, a mai adăugat Liță Dumitru.

ADVERTISEMENT

George Cîmpanu evoluează în prezent la Universitatea Craiova, acolo unde a bifat în sezonul 2020-2021 în 11 apariții, 2 goluri și o pasă de gol. Fotbalistul în vârstă de 20 de ani este cotat la 250.000 de euro de site-ul de specialitate Transfermarkt.

 

ADVERTISEMENT