News

Legătura neobișnuită dintre ouă, spanac, brânză și noul coronavirus. Ce au descoperit oamenii de știință

08.06.2020 | 12:37
Legatura neobisnuita dintre oua spanac branza si noul coronavirus Ce au descoperit oamenii de stiinta
ADVERTISEMENT

O legătura neobișnuită dintre ouă, spanac, brânză și noul coronavirus a fost evidențiată recent de oamenii de știință. Aceștia au ajuns la concluzia că vitamina K, găsită în aceste alimente, joacă un rol important în evoluția bolii.

Legătura neobișnuită dintre ouă, spanac, brânză și noul coronavirus. Ce au descoperit oamenii de știință

Cercetătorii și medicii din întreaga lume încearcă să găsească orice cale pentru a stopa și a elimina noul coronavirus care a îmbolnăvit peste 7 milioane de oameni și a ucis alți 406 mii în 2020 la nivel mondial.

ADVERTISEMENT

Recent, o echipă de cercetătorii olandezi a găsit o posibilă relație între deficiența de vitamina K, care se găsește în ouă, spanac, brânzeturi cu mucegai albastru, şi cele mai grave efecte ale coronavirusului.

Cercetătorii care analizează evoluția bolii la pacienţii care au fost internaţi la spitalul Canisius Wilhelmina din oraşul olandez Nijmegen au scos în evidență faptul că aceștia erau deficitari la vitamina K, găsită în spanac, ouă şi brânzeturi, scrie The Guardian.

ADVERTISEMENT

Din analizele efectuate de la startul pandemiei se arată faptul că noul coronavirus provoacă coagularea sângelui şi duce la degradarea fibrelor elastice din plămâni.

În aceste condiții, vitamina K, care este ingerată prin alimente şi absorbită în tractul gastro-intestinal, ajută la producerea de proteine ​​care reglează coagularea şi pot proteja împotriva bolilor pulmonare.

ADVERTISEMENT

Oamenii de știință olandezi: ”Consumați alimente care conțin vitamina K”

După ultimele studii, cercetătorii olandezi caută finanţare pentru un studiu clinic, dar dr. Rob Janssen, un om de ştiinţă care lucrează la proiect, a spus că, în lumina rezultatelor iniţiale, va încuraja un aport sănătos de vitamina K.

Aceasta se găseşte în ouă, spanac, brânza cu mucegai albastru, dar şi în miso, celebrul preparat culinar japonez.

ADVERTISEMENT

”Sfatul meu ar fi să consumați acele suplimente de vitamina K. Chiar dacă nu ajută împotriva formei severe de Covid-19, sunt bine-venite pentru vasele de sânge, oase și probabil și pentru plămâni.

Avem vitamina K1 și K2. K1 în spanac, broccoli, legume verzi, afine, toate tipurile de fructe și legume. K2 este mai bine absorbit de organism. Trebuie să mai spun că și brânză olandeză și  franceză conțin vitamina.”, a afirmat medicul Janssen.

ADVERTISEMENT