News

Legătura neștiută a lui Gigi Becali cu AUR, partid pe care susține că l-a ajutat. Replica lui George Simion

26.12.2020 | 16:54
Legatura nestiuta a lui Gigi Becali cu AUR partid pe care sustine ca la ajutat Replica lui George Simion
ADVERTISEMENT

Gigi Becali susține AUR. De Crăciun, finanțatorul lui FCSB a reapărut în viața publică, după mai multe luni de absență, și a vorbit la televizor despre credință, pandemie și politică.

„Latifundiarul din Pipera” a intrat în direct la România TV și a analizat politica românească, după alegerile parlamentare din 6 decembrie. Becali a fost critic la adresa membrilor USR, dar s-a arătat încântat de AUR, partid care a obținut 9% din voturi.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali nu scos o vorbă despre FCSB. Cât timp omul de afaceri a dispărut din viața publică, echipa pe care o finanțează a ajuns pe primul loc în Liga 1, cu 34 de puncte, două mai multe decât U Craiova și trei peste CFR Cluj.

UPDATE, 26 decembrie, ora 17:00 / George Simion i-a dat replica lui Gigi Becali, cel care a susținut că a ajutat partidul AUR căruia i-ar fi dat sediul utilizat de organizația politică. Liderul AUR susține că nu poate fi vorba despre așa ceva și că nu a primit nimic din partea fostului lider al Partidului Noua Generație: „Am avut, într-adevăr, o discuție, se întâmpla în 2018. Dar Gigi Becali face, probabil, o confuzie. Era vorba despre o activitate civică, nelegată în niciun fel de activitatea politică. Dânsul avea sediul de pe strada Blănari, unde a funcționat partidul pe care îl fondase, Noua Generație. Am dorit atunci să primim acceptul să punem un banner pe fațada clădirii. Dar nu s-a materializat, nu ne-a dat nimic. Dacă domnul Becali vrea să cooperăm acum, să ofere spațiul pentru activitățile noastre sociale, discutăm”, a spus George Simion pentru Libertatea.

ADVERTISEMENT

Știre inițială 26 decembrie, ora 14:05

Gigi Becalui e fan AUR. George Simion, liderul partidului, „hater” FCSB

„Singura durere e că a câștigat USR-ul. Dar a fost și o bucurie că nu a câștigat așa mult cât se credea pentru că ăștia de la USR au putere drăcească. Partidul are o mică tentă drăcească. Este un partid care e format de draci, cu legalizarea drogurilor. Vorbeam acum câțiva ani de neo-marxiști… Ăștia sunt ei acum. Sunt contra Bisericii. USR este dracul neamului românesc! Este ‘îndrăcirea’ neamului românesc!

Îmi zicea mama să votez AUR. Eu habar nu aveam ce este AUR. Mama vorbea cu oamenii din Biserică. Până am aflat eu, a fost târziu. Dar eu le-am dat sediul. Au sediul unde era Partidul Noua Generație (n.r – fostul partid al lui Becali). Le-am dat sediul acum doi ani. Nu știu dacă au făcut sediul partidului.

ADVERTISEMENT

Mi-a zis cineva că vrea să facă partidul ăsta, dar am spus că pe mine nu mă mai interesează politica. Și acum m-am bucurat că a câștigat. De ce ? Să spun de ce. L-am văzut pe președintele partidului că a zis ‘Suntem tineri. Ascultăm și vrem să căpătăm experiență’. Președintele lor a zis clar ‘Dacă unul pleacă la alt partid, Dumnezeu îl va vedea. Dacă ne trădează, Dumnezeu vede trădarea’. Ăla e un om credincios. 

Și AUR are pe unul pe care voia să-l pună prim ministru. Mi-a plăcut de el, e foarte deștept. El spune ce am spus eu acum ceva timp. Că noi suntem sclavi moderni pentru că miliardarii ne comandă și facem ce vor ei. Tot ce muncim e pentru ei. Dar eu sunt liber pentru că sunt cu Hristos”, a declarat Gigi Becali la România TV.

ADVERTISEMENT

George Simion, președinte AUR: „Pentru mine, Steaua nu mai există”

Punctul de vedere al lui Gigi Becali este extrem de interesant având în vedere că George Simion nu simpatizează cu FCSB. Fost fan al roș-albaștrilor, liderul AUR consideră că Steaua „a murit” în momentul în care a fost preluată de „latifundiarul din Pipera”.

„Steaua a murit când a luat-o Becali. În sufletul meu, Steaua e aceea a lui Duckadam și Lăcătuș. Pentru mine, Steaua nu mai există în nicio formă”, a declarat George Simion, conform gsp.ro.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Astra: 1,95 este cota pentru „Ambele echipe înscriu (Da)”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT