Life

Legătura neștiută dintre Regina Elisabeta și Meghan Markle. Ce semnificație are data de 4 august, ziua fostei ducese, pentru Majestatea Sa

Data de 4 august are o semnificație aparte nu doar pentru Meghan Markle, zi în care fosta ducesă de Sussex s-a născut, ci și pentru Regina Elisabeta a II-a, soacra ei.
04.08.2022 | 15:57
Legatura nestiuta dintre Regina Elisabeta si Meghan Markle Ce semnificatie are data de 4 august ziua fostei ducese pentru Majestatea Sa
Meghan Markle și Regina Elisabeta a II-a au în comun data de 4 august
ADVERTISEMENT

Data de 4 august le leagă din punct de vedere emoțional pe Regina Elisabeta a II-a și Meghan Markle. Ziua în care s-a născut fosta ducesă de Sussex are o semnificație cu totul aparte pentru Majestatea Sa.

4 august, o zi importantă pentru Regina Elisabeta a II-a și Meghan Markle

Monarhul se gândește în fiecare an, pe data de 4 august, la o persoană cu totul specială care i-a marcat viața încă de când s-a născut. Este vorba despre Regina-Mamă, cea care a adus-o pe lume pe suverană.

ADVERTISEMENT

Ca o coincidență, pe 4 august s-a născut nu doar Meghan Markle, ci și mama Reginei Elisabeta. Aceasta s-a stins din viață în anul 2002, la vârsta de 101 ani.

Elizabeth Angela Marguerite Bowes-Lyon a venit pe lume în anul 1900 și a fost soția Regelui George al VI-lea.

ADVERTISEMENT

Mama Reginei Elisabeta a II-a a avut două fete din căsnicia cu George al VI-lea, pe cea care astăzi este ”șefa” Casei Regale Britanice și pe Prințesa Margareta. Regina Elisabeta a avut titulatura de prințesă până la vârsta de 25 de ani, când a urcat pe tron.

mama reginei elisabeta
Regina Elisabeta, Regina-Mamă. Foto: Wikipedia

Puțină istorie: cine a fost mama Reginei Elisabeta a II-a. ”Domnia” ei, marcată de Al Doilea Război Mondial

Elizabeth Angela Marguerite a murit de bătrânețe, liniștită, în somn, în reședința ei, Royal Lodge din Palatul Windsor. Ea a fost prima membră a familiei regale care a atins vârsta de 100 ani, în anul 2000.

ADVERTISEMENT

Soțul Reginei-Mamă, George, a murit în luna februarie 1952. În acel an, Elisabeta a II-a a devenit din prințesă regină.

Mama Reginei Elisabeta a II-a a fost regina Regatului Unit între 11 decembrie 1936 și 6 februarie 1952. A fost ultima împărăteasă a Indiei de la aderarea soțului ei ca Rege-Împărat în 1936, până când Rajul Britanic a fost dizolvat în august 1947. Pentru a se evita confuzia de nume cu fiica sa, pe care o cheamă tot Regina Elisabeta, defuncta Regină Elisabeta a fost cunoscută de toată lumea drept Regina-Mamă.

ADVERTISEMENT

Mama Reginei Elisabeta a II-a s-a născut într-o familie a nobilimii britanice. A devenit proeminentă în 1923, când s-a căsătorit cu Ducele de York, al doilea fiu al Regelui George V și al Reginei Maria. Ducesa a întreprins o varietate de angajamente publice și a fost un model pentru fata ei. A fost iubită în special pentru chipul ei constant vesel.

În anul 1936, soțul Reginei-Mamă a devenit pe neașteptate rege, după ce fratele său mai mare, Edward al VIII-lea a abdicat pentru a se putea căsători cu o femeie divorțată din America, Wallis Simpson.

După cel de-Al Doilea Război Mondial, starea de sănătate a soțului Reginei-Mamă s-a deterioritat destul de mult, astfel că ea a rămas văduvă la doar 51 de ani.

Regina Elisabeta a II-a i-a făcut o urare specială lui Meghan Markle. Foto: Twitter

Meghan Markle și Harry petrec departe de ochii curioșilor

Pentru Regina Elisabeta a II-a, data de 4 august are, așadar, o dublă însemnătate. În timp ce își amintește de mama ei, aceasta și-a făcut timp să îi facă o urare specială lui Meghan Markle, ajunsă la vârsta de 41 de ani. Aceasta a împărtășit o fotografie și un mesaj dulce pe contul oficial de socializare. Mesajul a ajuns la inima lui Meghan, în mod sigur.

Despre felul în care își sărbătorește ziua soția Prințului Harry nu se cunosc foarte multe lucruri. Probabil actrița americană își dorește ca această zi să fie numai pentru ea. Fără îndoială că aceasta se află alături de Harry și cei doi copii pe care îi au împreună, Archie și Lilibeth.

Familia de Sussex locuiește în Montecito, Santa Barbara (California), și marchează ocaziile speciale cum ar fi zilele de naștere, dar în afara atenției publice.

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Rușii au schimbat simbolul de pe echipamentele militare trimise în Ucraina. Ce reprezintă...
Rușii au schimbat simbolul de pe echipamentele militare trimise în Ucraina. Ce reprezintă noul semn observat în apropiere de Harkov
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să plătească pentru un pahar
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent...
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent luată de milionarul român
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod...
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod inedit! Actrița și familia ei și-au cumpărat o locuință de poveste și în Maramureș
10 ANI FĂRĂ PERMIS! E lege. Cine RISCĂ sancțiunea
10 ANI FĂRĂ PERMIS! E lege. Cine RISCĂ sancțiunea
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților