News

Lege pentru autostrada București-Brașov! Se vor face și Brașov-Bacău și Autostrada Nordului

20.03.2019 | 14:15

Senatorii au adoptat legea pentru autostrada București-Brașov și alte două proiecte legislative pentru Brașov-Bacău și Autostrada Nordului. Deciziile din Parlament vin la nici o săptămână după ce mii de români s-au alăturat protestului organizat de suceveanul Ștefan Mandachi.

Lege pentru autostrada București-Brașov! Doar două voturi „împotrivă”

Toate partidele parlamentare au susținut proiectul de lege al PMP privind autostrada București-Brașov. Legea a fost adopatată cu 81 de voturi „pentru” și două voturi „împotrivă”, relatează Mediafax. Comisia pentru Transporturi înaintase senatorilor un raport de respingere a proiectului, dar senatorii nu au ținut cont de acest lucru.

ADVERTISEMENT

„În termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, la propunerea Ministerului Transporturilor, Guvernul este obligat să înfiinţeze o societate pe acţiuni potrivit prevederilor Legii nr. 31/1990, republicată, cu modificprile şi completările ulterioare, cu personalitate juridică, de interes strategic naţional, cu obiect de activitate proiectarea şi construirea obiectivului de investiţii Autostrada Bucureşti-Braşov şi denumitp Compania Naţională pentru Construirea Autostrăzii Bucureşti-Braşov S.A”, se arată în documentul adoptat astăzi.

Senatorii au aprobat construirea a trei autostrăzi.
Senatorii au aprobat construirea a trei autostrăzi.

Autoritățile au trei ani la dispoziție

Autostrada București-Brașov trebuie să fie gata la trei ani după intrarea în vigoare a legii. Legea urmează să fie supusuă la vot și în Camera Deputaților, care este for decizional și, ulterior, va fi trimisă spre promulgare președintelui Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT

Tot azi, Senatul a adoptat și proiectele de lege privind autostrada Brașov-Bacău și Autostrada Nordului. Prima trebuie finalizată în cinci ani de la intrarea legii în vigoare, iar Autostrada Nordului – în patru ani. Toate aceste decizii vin după protestul organizat, pe 15 martie, de suceveanul Ștefan Mandachi.

Manifestația a intrat și în atenția jurnaliștilor de la BBC: ”Cea mai mică autostradă din lume denaturează o națiuneUn antreprenor a construit un metru de autostradă în nord-estul României pentru a protesta față de infrastructura de autostrăzi a țării sale”, au scris aceștia.

ADVERTISEMENT