News

Lege pentru învățământul online. Școlile și universitățile vor trebui să aibă metodologii specifice

27.07.2020 | 21:46
Lege pentru învățământul online. Școlile și universitățile vor trebui să aibă metodologii specifice
Metodoligie specifică pentru educația online/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Un proiect de lege aprobat luni de către Senat prevede că unitățile de învățământ, universitar și preuniversitar, pot  desfășura activitatea  și online, în situația în care se instituie starea de urgență sau cea de asediu. Proiectul a fost inițiat de către senatorul PSD Ecaterina Andronescu, transmite stiripesurse.ro.

Proiectul de modificare a Legii  educației naționale a fost adoptat cu 102 voturi favorabile și 26 împotrivă.

ADVERTISEMENT

Noul act normativ impune Ministerului Educației și universităților să elaboreze o metodologie  specifică pentru învățământul online în cazul în care se instituie starea de urgență sau starea de alertă.

Regulile pentru învățământul online, stabilite dinainte

Iniţiativa legislativă generează dreptul, dar şi obligaţia Ministerului Educaţiei de a genera o metodologie pe baza căreia să se poată desfăşura învăţământul preuniversitar – anul acesta am avut primele intervenţii ale ministerului după circa o lună de la suspendarea cursurilor – şi generează, de asemenea, obligaţia universităţilor de a-şi formula propria metodologie în baza autonomiei universitare, metodologie care să permită susţinerea şi evaluarea cursurilor universitare”, a declarat Ecaterina Andronescu.

ADVERTISEMENT

Astfel, unitățile de învățământ nu vor mai trebui să improvizeze soluții online pentru cazul unor situații  excepționale, precum cea generată de către epidemia de coronavirus.

Propunerea legislativă fusese respinsă de către Camera Deputaților, dar a trecut de către Senat, care este forul  decizional în ce privește domeniul educației.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri