News

Legea Alexandra: Zeci de mii de români au semnat pentru o nouă inițiativă. Ce prevede aceasta

06.08.2019 | 15:08
Legea Alexandra Zeci de mii de romani au semnat pentru o noua initiativa Ce prevede aceasta

Zeci de mii de români au semnat petiția pentru Legea Alexandra! Această petiție solicită modificarea legislativă astfel încât să se introducă pedeapsa cu închisoarea pe viață, fără posibilitatea eliberării condiționate, pentru infracțiuni grave precum viol și crimă, înfăptuite asupra copiilor și femeilor însărcinate.

Zeci de mii de români au semnat petiția pentru Legea Alexandra

Crimele de la Caracal i-au îngrozit și scandalizat pe români și sute de mii dintre ei și-au revărsat nervii semnând petiții prin care cer modificarea legii privind pedepsele aplicate celor care comit astfel de fapte. O astfel de petiție propune adoptarea Legii Alexandra, care să introducă pedeapsa cu închisoarea pe viață, fără posibilitatea eliberării condiționate, pentru infracțiuni grave precum viol și crimă, înfăptuite asupra copiilor și femeilor însărcinate.

În doar câteva zile de la publicarea acesteia pe site-ul petitieonline.ro, a fost semnată de aproape 50.000 de persoane. Între timp, pe site-ul de petiții, cea mai populară solicitare din ultimele zile rămâne petiția prin care se cere reintroducerea pedepsei cu moartea.

Zeci de mii de români au semnat petiția pentru Legea Alexandra
Zeci de mii de români au semnat petiția pentru Legea Alexandra

175 de mii de români au semnat petiția pentru reintroducerea pedepsei cu moartea

Petiția a fost postată vineri noaptea de Victor Constantinescu și a adunat peste 175.000 de semnături de la internauți revoltați de ceea ce s-a întâmplat la Caracal, acolo unde două adolescente au fost ucise de un bărbat. Gheorghe Dincă, în vârstă de 66 de ani, le-a luat pe cele două fete la ocazie, la distanță de câteva luni una de cealaltă.

Soarta lor a fost însă aceeași. Bărbatul le-a răpit, le-a dus acasă, le-a violat, apoi le-a ucis și le-a incendiat corpurile. Polițiști și procurori încă mai caută rămășițele umane ale fetelor. INML a stabilit că oasele găsite în curtea lui Gheorghe Dincă aparțin Alexandrei Măceșanu, în vârstă de 15 ani, dar lucrează încă pentru a afla dacă oasele găsite într-o pădure din Caracal aparțin sau nu Luizei Melencu, în vârstă de 18 ani.