Life

Legea care îi sperie pe toți românii care stau la curte. Este interzis să faci așa ceva lângă gardul vecinului. Amenzile au început deja să curgă

Legea pe care trebuie să o respecte toți românii care stau la curte. Cine încalcă prevederile legale riscă să fie sancționat cu amenzi usturătoare.
07.06.2024 | 22:00
Legea care ii sperie pe toti romanii care stau la curte Este interzis sa faci asa ceva langa gardul vecinului Amenzile au inceput deja sa curga
Legea pe care trebuie să o respecte toți românii care stau la curte. Cine încalcă prevederile legale riscă să fie sancționat cu amenzi usturătoare. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Românii care stau la curte trebuie să țină cont de anumite reguli care, de cele mai multe ori, au în vizor conviețuirea cu vecinul. Aceste reguli au caracter de obligativitate, iar cine nu le respectă riscă sancțiuni dure.

Legea pe care trebuie să o respecte toți românii care stau la curte

Dacă locuitul la bloc pare greu, ei bine, nici cel de la curte nu este mai simplu. Românii care locuiesc la casă nu au libertate deplină, căci trebuie să țină cont de anumite reguli.

ADVERTISEMENT

De cele mai multe ori, locuitul la casă presupune respectarea unor norme care interzic periclitarea sau deranjarea vecinilor. Și, poate că nu multe persoane știu, dar chiar și un lucru aparent banal trebuie făcut ținându-se cont de anumite reguli.

Potrivit legislației în vigoare, românii care stau la curte și au câine nu pot amplasa cușca patrupedului oriunde doresc. Dacă aceasta va sta lângă gardul vecinului, trebuie neapărat să se respecte o anumită distanță.

ADVERTISEMENT

Articolul 612 din Codul Civil stipulează exact distanța dintre cușca câinelui și gardul vecinului. Cine nu respectă această reglementare, va fi sancționat dur.

Cu alte cuvinte, potrivit legislației în vigoare, distanța minimă dintre cușca câinelui și gardul vecinului trebuie să fie de 60 de centimetri. În cazul în care se dorește modificarea acestei distanțe prevăzute de lege, schimbarea trebuie să fie convenită de ambele părți.

ADVERTISEMENT

Când poate fi modificată distanța dintre cușca câinelui și gardul vecinului

Dacă se ajunge la un consens cu vecinul, derogarea poate fi făcută doar prin acord comun. Însă, neapărat, în prezența unui notar care consemnează derogarea și precizează că aceasta respectă temeiul legal.

În cazul în care nu se ajunge la o derogare de comun acord și se încalcă legea, sancțiunea nu este deloc una mică. Mai exact, 500 de lei vor primi amendă românii care vor amplasa cușca câinelui la mai puțin de 60 de centimetri de gardul vecinului.

ADVERTISEMENT

Aceasta nu este singura regulă pe care trebuie să o respecte românii care stau la curte. Pentru o bună relație cu vecinii și nu numai, românii trebuie să știe că arderea deșeurilor vegetale este strict interzisă.

Cei care aleg să nu respecte legea vor primi sancțiuni dure. În cazul persoanelor fizice, contravenția este cuprinsă între 400 și 800 de lei. Valoarea contravenției crește dacă vorbim de persoane juridice. Entitățile juridice sunt amendate cu sume cuprinse între 10.000 și 20.000 de lei.

În fiecare an, pompierii și Garda de Mediu trag semnale de alarmă și îi sfătuiesc pe români să nu mai dea foc la deșeurile vegetale. Dincolo de faptul că poluează natura, astfel de focuri nesupravegheate pot duce la incendii devastatoare.

ADVERTISEMENT
Tags:
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu...
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu piciorul la o șansă imensă
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei...
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei și selecționer. ”Faceți istorie!”. Am strâns emoțiile de la Euro într-un clip de poveste pentru România!
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat...
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat cărțile pe față, la 13 ani de la separare
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis...
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis antrenorul
Schimbări la produsele Apple. Utilizatorii vor fi uimiți
Schimbări la produsele Apple. Utilizatorii vor fi uimiți
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României